Şimdi Ara

Tyt matematik çözemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
4.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim belirttiğim gibi tyt mat çözemiyorum
    Mezuna kaldım 45 bin ile geçen sene 19 doğru 5 yanlışım vardı tyt matda
    Ayt ile sıkıntım yok 70 dolaylarındayım hep ancak tyt mat bir türlü yapamıyorum
    Şuan Challenger Matematik soru bankasını çözüyorum ama hep bu civarlardayım son sınavda 3 doğrum fazladan oldu ama
    Bu kitaptan sonra çözebileceğim kaynak veya net arttırmamı sağlayacak herhangi bir şey önerir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT Matematik Çözemiyorum: Nedenleri ve Çözümleri

TYT Matematik, birçok öğrenci için zorlu bir konu olabilir. Eğer "TYT matematik çözemiyorum" diyorsanız, endişelenmeyin, yalnız değilsiniz. Bu sorunu yaşamanın birkaç nedeni olabilir ve üstesinden gelmenin bazı etkili yolları vardır.

Nedenleri:

• Zayıf Temel: Geçmiş yıllardaki matematik konularında eksiklikler olması, TYT Matematik'i anlamayı zorlaştırabilir.
    • Kavramları Anlamama: Matematiksel kavramları tam olarak kavrayamamak, problem çözme yeteneğinizi engelleyebilir.
    • Yetersiz Alıştırma: Düzenli alıştırma, matematik becerilerinizi geliştirmek ve problem çözme konusunda kendinize güven kazanmak için çok önemlidir.
    • Matematiksel Düşünme Becerilerinin Eksikliği: Matematiksel problemleri mantıksal olarak çözme ve çözümlere ulaşma becerileriniz yetersiz olabilir.
    • Zaman Yönetimi Sorunları: TYT sınavında zaman yönetimi çok önemlidir ve bu konuda sorun yaşıyorsanız matematik problemlerini çözmekte zorlanabilirsiniz.

Çözümleri:

• Temelleri Gözden Geçir: Eski notlarını gözden geçir ve anlamakta güçlük çektiğin konuları belirle. Bunları daha iyi kavramak için ders kitaplarını veya çevrimiçi kaynakları kullan.
    • Kavramları Derinlemesine Anla: Bir derse başlamadan önce, o konuyu anlamaya odaklan. Kavramları görselleştirmeye çalış ve örneklerle destekle.
    • Düzenli Olarak Alıştırma Yap: Düzenli alıştırma, matematik becerilerinizi geliştirmek için çok önemlidir. Çeşitli problemler çözerek farklı problem türlerine aşina olursun.
    • Matematiksel Düşünme Becerilerini Geliştir: Matematiksel bulmacalar çözerek veya mantık oyunları oynayarak matematiksel düşünme becerilerini geliştirebilirsin. Bu etkinlikler, problem çözme yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olacaktır.
    • Zaman Yönetimi Tekniklerini Öğren: TYT sınavı için zaman yönetimi tekniklerini öğren ve bunları uygulayarak matematik problemlerini zamanında çözme konusunda kendine güven kazan.

TYT Matematik'i çözememek, üstesinden gelinebilecek bir sorundur. Temelleri gözden geçirerek, kavramları anlayarak, düzenli alıştırma yaparak ve matematiksel düşünme becerilerini geliştirerek bu zorluğun üstesinden gelebilir ve sınavda başarı sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam 20 net yapıyorsun daha ne istiyosun

• Tıp kazanmak istiyorum hocam en az 1 saat ayırıp çözemeyince çok affedersiniz salak gibi hissediyorum

• Tyt Matematik için
    play.google.com
    TYT Matematik Formülleri - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teknoenes.tytmatematikformulleri
    Bu Uygulamayı önerebilirim.

• acapella861 A kullanıcısına yanıt
    İndiriyorum hocam çok teşekkürler
    Başka önerisi olan var mı

• Ayt'n zaten yüksek bence her iki günde bir matematik alan çöz sınav zamanına kadar tüm denemeleri süpür zaten 45 yaptıysan klasik sorularda sıkıntı yoktur acili çöznediysen çöz ama asıl geliştirmeyi 2 3 tane yayının alan denemesini bitirince alıcaksın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evrensel iletişim yayınları 7 günde problemler adlı kitabı çozebilirsin hocam ama kolay gelebilir .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tyt matematik unutuyorum
    4 yıl önce açıldı
    Tyt matematik...
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok sağolun arkadaşlar yardımlarınız için
  • neye kadar verdiniz hocam

• phosphorus kullanıcısına yanıt
    Hocam tyt mat denemesi alacağım süre tutup her gün çözeceğim 1 2 tane
    Mikail hoca forumda çok övülüyor ikisi beraber iyi gider muhtemel

• Hocam bu net aralığı deneme ile artmaz bence
    345 ya da 3d tyt mat bitirin faydasını görürsünüz.

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Bitirdikten sonra mı deneme çözmemi önerirsiniz hocam
  • Evet hocam zaten problemlere kadar olan kısmı çözseniz bile netleriniz artar( ve kümeler tabii)

Sonrası fonksiyon parabol polinom ikinci dereceden denklemler zaten aytden anladığım kadarıyla onlara hakimsiniz o kısımları tekrar amaçlı çözersiniz

Problemlere gelince her gün 10-15 soru problem çözersiniz

hocam benim de netlerim 17 civarında.asla 20 ye çıkamadım.sadece 345 bitirdim.netlerim artmadı..sizce ne çözmeliyim?karekök 3d sarmal acil arasında kaldım..
  • protarak.jimin kullanıcısına yanıt
    Geometri ve problemler ne durumda 40 soruda

Çok sağolun hocam yardımlarınız için

ilk 15 soruda 9 net ,sonraki kısımdaki problemlerde 6 net civarında yapıyorum ve buraya kadarki 30 soruya 45 dk falan ayırıyorum.geriye kalan 10 geometri sorusuna 10 dk anca ayırabiliyorum o da 2 3 net falan geliyor..ve denemeden sonra 5 dk daha sakin bir şekilde denediğimde 3 soru yapabildiğimi görüyorum geometride.(her denemede istisnasız 3 tane dikkat hatam oluyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protarak.jimin -- 5 Kasım 2019; 17:47:24 >
  • protarak.jimin kullanıcısına yanıt
    15-30 arası 6 net hocam anladığım kadarıyla
    Ağırlıklı problem geri kalanı fonksiyon kümeler polinom parabol gibi soruların olduğu yerler

Hocam bence siz güzel bir problem kitabı ile başlayın ( çap / bilgisarmal/ apotemi) sırayla gidin sonra da Türkçe fen ve sos da hızlanmaya bakın 2-3 geo ile netler istediğin banda gelmez.

Hızlanmak için şuna bir göz atabilirsin

https://forum.donanimhaber.com/tyt-mat-asla-yetismiyor--140573951#140574706

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.