merhaba, günlerdir düşünüp kararsız kaldığım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
sürekli yanımda taşıyacağım kompact bir makina istiyorum. bana her koşulda iyi fotoğraf vermeli ve videosuda bir video kamerayı aratmamalı. araştırdığımda iki model arasında kaldım. sony hx5 yada panasonic tz10 alacağım sizce hangisini seçmeliyim? dış görünüm-kullanım olarak sonyi beğensemde forum ve incelemeleri - video ve fotoğrafları inceledikçe tz10 u da çok başarılı buldum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
kompak makinalar multimedia makina oldu artık kimse foto kalitesine bakmıyor. bu gidişte kameralarda'da foto kalitesi arayacağız herhalde
hocam anlaşıldı ki iyi fotoğraf slr ile çekilir veya micro 4/3 denilen slr fiyatında daha kompakt makinalarla. Onun dışındaki çoğu model gündüz iyi gece kötü çekiyor. o zaman günlük kullanım için de böyle all-in one çözümler ideal oluyor diye düşünüyorum.
yukarıdaki arkadaşa cevabım hx5v özellik bakımından tz10'a bin basar ancak tz10'un video ve fotoğraf kalitesi daha iyi. görünüş olarak hx5v daha iyi, tz10'da çok güzel bir ekran var ama fotoğraf çektikten sonra oynatma için bir switch koymuşlar, çok oynak bi şey hiç güven vermiyor her an kırılacak hissi var ama onun dışında boyut ağırlık ve sağlamlık bakımından iyi. hx5v ise sony'nin birkaç eğlenceli modunu barındırıyor. Ben olsam hx5v alırım ama bende tz10 var ondan da çok memnunum.
mert5 şu tz serilerinin kullanıcı fotolarını hiç göremiyoruz kendi ekranında iyi gösteriyor buraya ekleyince bozuluyor herhalde