Şimdi Ara

Uber için Türkiye’de yolun sonu! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
5.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En son arkadaşı evine göndermek için bir bitaksiye birde ubere baktım arada 7 lira fark vardı.

Taksiyle gitti 7 lira az ödedi.

• Uber'e ben de karşıyım. Bu teknolojik, bizim yerel imkanlarla yapamayacağım bir şey değil. Niye buradan bile Amerika kazansın parayı? Ama.

Ama bu taksicilik sektörü ile de bu iş olmaz. İktidar Uber yasağını taksi reformu ile beraber yapsa tebrik ederdim. Bu sadece seçim yatırımıdır. Başka bir şey değil. Ve daha kötü olacağının göstergesidir.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Uber'i ucuz yapan 6 kişiye kadar yolcu alması. O lüks araçlara 6 kişi binip yolculuk edince çoğu zaman toplu taşımadan bile ucuza geliyor.

• Uber'in o koskoca minibüslerinin zarar edeceği, sadece bir göz boyama müşteri ayartma için kullanıldığı zaten belli değil miydi? İstanbul trafiğinde sırf bir iki kişi binecek diye 8 kişilik lüks minibüs yollamak nedir yahu? Bu ne kibir bu ne dangalakça istek? Ayrıca o koca minibüs İstanbulun o dar engebeli çukurlu çamurlu yokuşlu sokaklarında karında kışında yağmurunda asla bir taksi kadar randımanlı hızlı ve masrafsız gidemezdi ki. Baktılar ki millet yanına sadece köpeğini kedisini alıp kapıya dev gibi sülale boyu uber minibüs çağırıyo pop star gibi taşıtla trafikte hava atıyor e bunun masrafını çıkaramaz oldu tabii. Buraya gelip hala Uber masraflarını kısıyor diye hönkürenler bilmeli ki Uber 2019'un ilk üç ayında 1 milyar dolar zarar açıkladı dünya çapında. Senin memleketinin üç beş lirasına kalmadı yani kalkınmak için.

Uber taksilerin hizmeti hala devam ediyor niye ona binmiyorsunuz kontlar düşesler?

euronews
    Uber 2019'un ilk üç ayında 1 milyar dolar zarar açıkladı
    https://tr.euronews.com/2019/05/31/uber-2019-un-ilk-uc-ayinda-1-milyar-dolar-zarar-acikladi

Uber için Türkiye’de yolun sonu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 31 Mayıs 2019; 20:58:4 >

• Yalnız taksi, Uber'den daha ucuza geliyordu. Kadıköy'den Acıbadem'e gitmek için 25 lira para almıştı Uber. Taksi ile aynı yolu 6-7 lira ucuza giderdim.

Taksi plakası sahiplerini anlıyorum fakat taksi şoförlerinin de daha kibar olması lazım.
  • cbabuccuoglu kullanıcısına yanıt
    Ben hiç 6 kişilik arkadaş grubuyla hareket etmedim.

4 kişi takılırız genelde. Uberlik bir durumum olmadı. Ayrıca uber xl'a 6 kişi binmeden hareket ediyorsa boşuna koca aracı İstanbul'da gezdiriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul seçimi öncesi büyük hata.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Doğrudur tabii ki, herkesin işine yarayacak diye bir durum yok. Uber'in bu servisi bildiğiniz üzere UberXL idi, yani aslında ABD'deki amacı çok insan taşımak. Orada çok valizi eşyası olmadıkça kalabalık grup olmadıkça bu hizmeti kullanan olduğunu sanmıyorum. Uber'in standart araçlarla çalıştığı birçok seçeneği de vardı fakat ülkemize neden sadece minibüslerle giriş yaptılar pek bir tahminim yok. Sanırım başka yorum atan kişilerin dediği gibi, halkımızın gösteriş merakını doyurmak adına böyle yaptılar.

Bu arada UberXL aslında standart araçlara göre daha pahalı hizmeti firmanın, daha ucuz olan sanıyorum adı UberX idi, gelse taksiden çok daha ucuza çalışıyordu.
  • Daha bunlar güzel günlerimiz inşallah.

• Ayrıca hoşunuza gitmeyecek bir haberi daha vereyim, 2-3 gön önce seçim sonrası taksi ücretlerine zam geleceği de paylaşıldı. Üstelik bunu en yetkili ağızdan haberleştirnişlerdi. Geçmiş olsun.

• Taksicilerin uber gibi rekabet edeceği bir seçenek olmazsa, saçma sapan hizmet vermeye devam ederler.

• Uber bitmemis Taksilerle calisiyor, olmasi gerekende budur. Aslinda bezer uygulama yerli olarak cikarilmali, Uberin amaci Tasimacilikta dunyada tekel olmak. Bu isin sonu yok, tasimaciliktanda yabanci firmalar kazanirsa, fabrikalar kapatiliyor diye elestirenlerin buna destek vermesini anlamsiz buluyorum. Market isinede birgun Amazon el atar ya sonra?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışında sık sık uber kullanırım mail gelince bir foruma bakayım dedim, ne diyebilirim ki yazık yani.
    Uber için Türkiye’de yolun sonu!

• 3. Dunya ulkesi vatandaslari olarak UBER sizin neyinize el arabasiyla gidin siz

• İnanmayın
    seçime kadar duracaklar sonra yine başlayacaklar ve bunun karşılığında güzel bir pay almışlardır
    seçim ekonomisinden onlar da faydalanmıştır
  • Buraya da yazayım. Diğer konulara da yazdım.

Bu ülkede esnaf olayı tamamen bitirildi.
    Ne Bakkal kaldı. Ne pastane. Ne çarşı. Ne de fırın.

Adamlar umumi tuvaletlere kadar her şeyi tek merkezli yönetiyorlar.

Taksi esnafı milyar liralık bu sektör bize kalır diye düşünüyorlarsa yanılırlar. Elin Amerikalı Uberi ne bırakmadılar. O pastayı. Ama size de bırakmayacaklar.

İki üç tane sesi gür çıkan plaka sahibine avantayi verecekler. Sonra kendi uber şirketlerini piyasaya sunacaklar.

Şu an taksileri savunan bir tane vatandaş yok. Yarın o şirketler piyasaya girdiğinde yalnız kalacaksınız. O gün geldiğinde sadece bu işi büyük vitolarla lüks taşımacılık adı altında da yapmayacaklar.

Arkanızdan kimse de ağlamayacak. Şu andan itibaren halkı nasıl tarafımıza çekebiliriz onun hesabını yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Uber bitmemis Taksilerle calisiyor, olmasi gerekende budur. Aslinda bezer uygulama yerli olarak cikarilmali, Uberin amaci Tasimacilikta dunyada tekel olmak. Bu isin sonu yok, tasimaciliktanda yabanci firmalar kazanirsa, fabrikalar kapatiliyor diye elestirenlerin buna destek vermesini anlamsiz buluyorum. Market isinede birgun Amazon el atar ya sonra?
    Ülke vatandaşından kazık yemektense ahlaklı yabancı şirketi herkes tercih eder.

Bunun ekonomisi, dini, dili vs. yok. Ahlaklı olup olmamakla ilgisi var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.