Şimdi Ara

UBİSOFT NE ZAMAN TÜRKÇE OYUN ÇIKARACAK (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
4.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celikeins

Ubisoft oyunlari yuzbinlerce satinca Turkiye’de.
    Türkçe oyun çıkarsınlar ancak öyle satar, salak değil bizim milletimiz, adı sanı bile duyulmamış nüfusu bizim dilimizin 5 de biri dillere destek verirken Türkçe gibi bir dili kasıtlı olarak görmezden geldiklerini biliyoruz
  • evohan kullanıcısına yanıt
    orası ayrı mesele çekçe,flemenkçe ve macarca finceyide sayabilirim dilimiz şu diller kadar değer görmüyorsa daha ne diyim
  • Yahu iş iyice Eurovision'daki komşu ilişkilerine döndü. Sizin dilinize, özünüze önem vermiyorsalar sizde onlara önem vermeyin. Öyle veya böyle oynamayın oyunlarını. Bir şey kaybetmezsiniz.
  • Madem satışla alakalı o halde ülkemizde binlerce hayranı olan ve oldukça fazla satılan Gta serisi ve özellikle çok sattığı halde Red Dead Redemption 2 niçin Türkçe olmadı.

Herifler hazır çevrilmiş Gta 5 i resmi yapmadı siz kalkmış satış diyorsunuz.

Bu firmalar aç gözlü oldukça kendilerini denetleyen kurallar getiren resmi makamlar olmadıkça keyfine göre takılırlar.

Adamlar serbest istedikleri zaman oyunu çıkartıyor istedikleri zaman tek kelime açıklama yapmadan erteliyor istedikleri zaman oyunlara yüksek zamlar yapıp istedikleri zaman fiyatları aşağı çekiyorlar.

Firmalarda bu serbestlik oldukça bu firmalar milyonlarca dolar kar ediyorken kalkıpta senin ülkende oyun çok satmış az satmış dil desteği yokmuş umrunda olmaz.

Türkçe oyunların çoğalmasını satışlara bağlamayın bir sürü yeni firma çıktı ve hem satış yapıp hem tanınmak hem kar etme derdinde oldukları için bizim dilimizide oyuna koyuyorlar.

Ancak oyunları milyonlar satan Square Enix, Activision Blizzard, Ubisoft, Electronic Arts, Bethesda Softworks gibi tanınmış ve milyonlarca dolar kazancı olan köklü şirketler ne ülkemizde oyunlarının hayran kitlesine ne satış rakamlarına ne yapılan çevirilere yıllardır hiç bir tepki vermiyorlar.

Olay satış olsa hepsini geç sırf ülkemizde online orjinal Cod alanların sayısına bakıp şimdiye çoktan Türkçe olması lazımdı ama yıllardır bir yaprak kıpırdamadı.

Kısaca bu tartışmalar yıllardır var ve daha uzun yıllar devam eder.

• He yav he parayla alakali.herkez para toplasin versin oyun firmalarina belki turkce dil koyarlar.
    Malum surume devam💪💪💪

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alex59

Madem satışla alakalı o halde ülkemizde binlerce hayranı olan ve oldukça fazla satılan Gta serisi ve özellikle çok sattığı halde Red Dead Redemption 2 niçin Türkçe olmadı.

Herifler hazır çevrilmiş Gta 5 i resmi yapmadı siz kalkmış satış diyorsunuz.

Bu firmalar aç gözlü oldukça kendilerini denetleyen kurallar getiren resmi makamlar olmadıkça keyfine göre takılırlar.

Adamlar serbest istedikleri zaman oyunu çıkartıyor istedikleri zaman tek kelime açıklama yapmadan erteliyor istedikleri zaman oyunlara yüksek zamlar yapıp istedikleri zaman fiyatları aşağı çekiyorlar.

Firmalarda bu serbestlik oldukça bu firmalar milyonlarca dolar kar ediyorken kalkıpta senin ülkende oyun çok satmış az satmış dil desteği yokmuş umrunda olmaz.

Türkçe oyunların çoğalmasını satışlara bağlamayın bir sürü yeni firma çıktı ve hem satış yapıp hem tanınmak hem kar etme derdinde oldukları için bizim dilimizide oyuna koyuyorlar.

Ancak oyunları milyonlar satan Square Enix, Activision Blizzard, Ubisoft, Electronic Arts, Bethesda Softworks gibi tanınmış ve milyonlarca dolar kazancı olan köklü şirketler ne ülkemizde oyunlarının hayran kitlesine ne satış rakamlarına ne yapılan çevirilere yıllardır hiç bir tepki vermiyorlar.

Olay satış olsa hepsini geç sırf ülkemizde online orjinal Cod alanların sayısına bakıp şimdiye çoktan Türkçe olması lazımdı ama yıllardır bir yaprak kıpırdamadı.

Kısaca bu tartışmalar yıllardır var ve daha uzun yıllar devam eder.
    Rockstar cikmis bir oyuna sonradan guncellemeyle dil eklemez.
    RDR 2 Turkce yapsa oyunu en fazla diyelim 50000 kisiye satacak. Oyunun satisina bakarsan bu gayet olu bir yatirim olur. Amerikan sirketleri tamamen kar amacli. Turkce dil ekleyince adam kar yapacagini dusunmuyor demek ki.
    Yil olmus 2019 hala tum devletler Turkiyeye karsi cok gulunc. Cogu kisi burada Turkiye nerede bile bilmiyor.
    Turkiyede 1 milyon satsa oyunlar o zaman tum oyunlar Turkce cikar.

• Türkiye de oyunlar 500 bin satsa yine rockstar ve ubisoft türkçe dilini eklemezler .Yapsın hadi rdr 2 yi türkçe çıkarsın pc ye 500 tl verelim ubisoft türk düşmanı r6 da bile istemeyerek koydu baskı olmasa akıllarına bile gelmezdi ubisoft macarca ya bile dil desteği veriyor bu nedir yahu ? Cyberpunk 2077 türkçe çıktı çat diye bastım aldım 500 lira olsaydı yine alırdım ubisofta inat arkadaşlara alıp hediye etmeye başlıcam , r6 dan başka türkçe oyun çıkarmayacaklar yani umudu kesin ubi den
  • korsan kesilirse zamanla oda olur.
  • Hiç şans vermeden satış beklemek çok saçma bana göre. Ubisoft olsun Rockstar olsun hangi oyununa Türkçe dil eklemiş ki satış bekliyorlar. 1 tane bile oyunları yok Türkçe. Rainbow da sonradan Türkçe oldu. Örnek olarak Hitman: Absolution resmi olarak Türkçe çıktı. Square Enix o şansı verdi. Biz değerlendirmedik orası ayrı. Ama adamlar denedi,şans verdi. O riske girdiler. Diğer firmalarda bunu göremedik. Önce hizmeti sunacaksın ki ondan sonra satış bekleyeceksin. Ama bunlarda öyle bir şey yok. Önce satış diye direniyorlar. Şans ver çıkar Türkçe oyun ondan sonra satış bekle. Olmasa ne kaybedersin ?

• Korsan filan falan ile ilgisi yok adamların ilgisini çekmemiz gerek bu da satış rakamları ilgi göstermek ile alakalı ghost recon siege mesela Türk'ler oyunu delicesine ilgililer satın alıyorlar gibi gibi yoksa sor Amerikalı birine Türkiye neresi haritada göster de gösteremez bilmez iplemez bile Fransızlarda aynı durumda olaya Fransız yani.
  • Niye ilgisini çekiyosunuz ki ne gerek var, oyun yapan adamda ilgi çekip oyununu oynattırıyor oysa, bugün ki oyuncuların kafası çok garip kaybolmuşlar gibi, onlar ilgi çekelim diyor
  • Ya bilen bilmeyende sadece ubisoft türkçe oyun çıkarmıyorda geri kalan bütün firmalar türkçe oyun çıkarıyor sanacak.Komik olmayalım ülkemize dilimize karakterimize millet olarak bize karşı hala daha önyargı var avrupada ve dünyada , artık satılmıyor o yüzden türkçe çıkmıyor yalanına inanmıyorum.Kimse de kendini kandırmasın bu oyun fiyatları ve alım gücü böyle olduğu sürece zaten işler bizim açımızdan iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Bırakın türkçe dil için orijinal oyunu yaygınlaştırmayı galiba yakında kimse indirim olmadan oyun satın alamayacak bu da ayrı bir dert zaten

• Oyunun türkçe yaması korsana çıksın diye ağlayanlar,Gelmiş Ubisoftun neden türkçe dil desteği vermediğini tartışıyor
  • quote:

Ubisoft oyunlari yuzbinlerce satinca Turkiye’de.
    kesinlikle katılmıyorum.
    bu konu çok tartışıldı.
    türkçe oyun çıkmadan çoğu kişi oyuna para vermez.
    önce bizim özbenliğimize saygılı olacaklar.

alanlar da durumları 300 küsür tl bir oyuna verecek kadar iyidir.
    dili vardır ihtiyacı yoktur öyle kişiler.
    onun harici çoğu kişi yabancı dilli oyuna para vermez.

bir sektörde arz talep meselesi vardır.
    arz ediyoruz ki sürekli bu forumdayız.

bunu firmalar bilmiyor mu biliyorlar.
    talebimiz de belli.
    o kadar yama yapılıyor.
    ancak bu talebi karşılama niyetleri yok.
    halbuki o kadar grup var. belli miktarda ücret karşılığı dil eklense onun kaç katını trden çıkarırlar.

epic gameste çıkan oyunlarda örneğin tr dil olanları aldım. vampire 2 tr dil yoktu almadım.
    bu benim tepkim.

ubisofttan rainbow siz siege aldım tr dil yaptılar diye.
    standart olarak oynuyor muyum? hayır.
    bunu da mail ile ilettim.
    daha çok tr dil seçenekli oyunlarınızı görmek istiyorum gibi ifadelerle.
    neyse uzatmadan. ubisoft ve çoğu firma türk düşmanı.
    o kadar sattıkları halde türkiyede hala dil seçeneği çıkarmıyorlar.

satmıyorlar demeyin.
    türkiyede oyun satışları baya iyi.

• quote:

Rockstar cikmis bir oyuna sonradan guncellemeyle dil eklemez.
    RDR 2 Turkce yapsa oyunu en fazla diyelim 50000 kisiye satacak. Oyunun satisina bakarsan bu gayet olu bir yatirim olur. Amerikan sirketleri tamamen kar amacli. Turkce dil ekleyince adam kar yapacagini dusunmuyor demek ki.
    Yil olmus 2019 hala tum devletler Turkiyeye karsi cok gulunc. Cogu kisi burada Turkiye nerede bile bilmiyor.
    Turkiyede 1 milyon satsa oyunlar o zaman tum oyunlar Turkce cikar.

Alıntıları Göster
    50.000 x 200 = 10.000.000 TL :D
    gerçekten para değilmiş. üstelik bunun hepsini türkçe çeviren şirkete verir kesin :D

şu anda zaten 50.000 satıyordur dil desteği çıkmadan.

dil desteği çıktığı anda kafadan 4-5 katı satar. yıl 3000 de olsa Türk düşmanlığı devam edecektir :)

• "ubisoft ve çoğu firma türk düşmanı" bu sözüne katılmıyorum bence artık bu duygusallığı bırakmalıyız, ama diğer düşüncelerinde bence haklısın
  • Oyunları Türkçe dil desteğiyle çıkarırlarsa daha çok satacakları bir gerçek ama gelir demek ki giderleri karşılamıyor kısaca Türkçe destek çıkarmaya değmiyor, lakin şöyle de bir durum var eğer almayı düşündüğüm kaliteli ve gerçekten iyi hikayeli bir oyun varsa hemen Türkçe dil desteğine bakıyorum yoksa almıyorum oyunu fakat forumlar da Türkçe yamasının çıktığını görürsem satın alıyorum olay bu.
  • -Korsan olduğu sürece gelmez deniliyor
    -Oyunlar 300 tl olduğu için alınmıyor deniliyor
    -Oyun çok satarsa gelebilir deniliyor

Sonuçta bu hep kısır döngü, fiyatlar düşük olursa çok satış olurdu, dil desteği gelirdi bla bla. 300 tl oyunu kimse almaz pardon da.
  • Ortalama bir oyun 50.100 bin arasi satar en az.
    300 tl ortalama oyunlarin fiyati🤔turkiye pazarindan tahminen vasat bir oyun 20 milyon tl.kazaniyor.
    Eh tabi alti ustu bir turkce altyazi koymak icin.en az 1milyar tl kazanmalari lazim degilmi🤔yoksa hali hazirda 10tane dandik dili ceviren,cevirmenlerinin parasini nasil oderler.
    Birakin bu isleri .alti ustu altyazi destegi koyacaklar.hobi olarak bile turkce yama calisan bazi arkadaslar 1 ay gibi surede sonuca ulasabiliyor🙏

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.