Merhabalar, UniFi ac lr ürünü tam adıyla Ubnt Unifi ac long range access pointtir. Repeataer özelliği bulunan 183 metre çekim gücüne sahip. 2.4Ghz ve 5Ghz frekanslarında kullanabileceğiniz 450 Mbps ile 867 mbps hızları arasındadır. Unifi ailesinin en çok tercih edilen ürünüdür. Otellerde,evlerde,okullarda,avmler,cafelerde gibi kalabalık ortamlarda kullanabileceğiniz 200 eş zamanlı kullanıcı girişine sahiptir. Unifi Ac modeli 802.11ac 4 farklı SSID verebileceğiniz bu ürün Repeater özelliğide mevcuttur.
İç ortam yangın dedektörü görünümlü profesyonel Access Point merkezi yönetim (controller) yazılımı ile tek bir arayüzden cihazla ilgili tüm istatistikleri görebilme , firmware update, konfigurasyon yedekleme ve yedek geri yükleme Roaming desteği, WDS desteği bulunuyor.
[blode]Ubiquiti Networks Kimdir? [/blode]
Ubiquiti Networks, Unifi Airfiber , Airmax , EdgeMax ,ve diğer ürünlerin tamamı mühendisler tarafından tasarlanıp, üretilmektedir. Dünya genelinde kendi ürün gamında en yüksek satış hacmine sahiptir ve. Yüksek AR-GE yatırımları ile sürekli ürün geliştirme çalışmaları devam etmektedir. 100km.’ye kadar farklı mesafe erişim ihtiyaçlarına göre kullanılabilecek ürün çeşitliliği, tasarım ve teknolojiyi entegre etmesi, rakip teknolojilerden ileride ve yenilikçi olması, fiyat-performans karşılaştırmasında rakip teknolojilerden avantajlı olması ürünlerin başlıca özellikleridir.
Ubnt Networks ürünleri, geniş ürün yelpazesi ile Noktadan- Noktaya, Noktadan – Çok Noktaya erişim ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Ubiquiti Networks ürünlerini; Otel, HotSpot, Outdoor Bridge, Kampüs, Indoor Access Point ve Outdoor Access Point Çözümlerinde güvenle kullanabilirsiniz.
Evimde üç adet UAP LR v1 kullanıyorum, aşırı memnunum. v2 UAP almıştım onu geri sattım broadcom chipsete sahipti deneyimime göre wifi performansı daha kötüydü. Eski ilk versiyon UAP LR v1 atheros chipset daha stabil çalışıyor. Ayrıca son firmware biraz kasıyor gibi cihazların donanımını fazla kullanıyor, bu sebepten 2017 tarihli firmware'deyim. Ubnt wifi ax destekli AP çıkardığında fiyatları uygun olursa geçmeyi planlıyorum. Wifi ac bence fiyasko benim için menzil daha önemli.