Şimdi Ara

Ubuntu 11.04 de ALTYAZILARI KALİTELİ GÖSTEREN VIDEO PLAYER ÖNERİSİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha evelki sürümlerde ben SMPLAYER kullanıyordum, şimdi de bunu kullanmak istiyorum lakin bazı video dosylarında (özellike 1080p lerde) açtığı film ya da clip'i 1-2 saniye içinde geri kapatıyor. Yani smplayer penceresinin başlığında filmin ismi yazıyor, film 1-2 saniye oyanr gibi oluyor sonra iptal oluyor.

Film e bakıyorum diğerleri ile aynı kodek vs. olarak. Kurulumda gelen kendi video oynatıcısı sorunsuz açıyor tüm filmleri ama onda da altyazı problemli. VLC desen ondaki altyazılar zaten bir türlü dikiş tutmuyor yada ben beceremiyorum. Smplayer de GL çıktı türü seçtiğimizde alt yazılar mükemmel kalitede oluyor. Daha evel sorun yaşamazdım, problem muhtemelen 11.04 ile alakalı. Not olarak tüm kodeklerin yüklü olduğunu da söyleyeyim.

Şöylede söyleyim, smplayer bilindiği üzere mplayer kullanıyor. Mplayer ın OS X versiyonu bu bahsettiğim videoları sorunsuz oynatıyor. Yani videolarda bir hata olduğunu düşünmüyorum.

Öneriniz, tavsiyeniz, veya yapmamız gereken bir ayar var ise yardımcı olursanız sevinirim. Veya hem videoları sorunsuz gösterecek hemde alt yazıları jilet gibi gösterecek bir oynatıcı tavsiyesi de alabilirm.

Saygılar.

• gnome mplayer
  • xbmc player
    smplayer
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

gnome mplayer

gnome mplayer'da türkçe karakterler çıkmıyor. acaba ayarlarınızı paylaşabilir misiniz?

@2smoke: bende vlc kullanıyorum. hem windowsda kullanıyordum, şimdi de linux de kullanıyorum. ama altyazı izlediğin video ile iyice senkronlanmamış olabilir mi?
  • sorun senkron sorunu değil, yazıların tırtık tırtık gözükmesi. Birtek SMplayer da çok düzgün görünüyor çıktı ayarını GL yapınca, o da bazı videolarda ilk mesajda yazdığım problemi yapıyor. O sorun olmasa çok iyi aslında. Ama neden yaptığını anlayamadım.
  • bu varsayilan totem player'daki alt yazi

bu da mplayer

totem alt yazi fontu degistirmeye izin veriyor mplayer'da beceremedim. mplayer outline olayini biraz abartmis. windows'daki bs player veya mpc gibi asiri ayrintili ayarlar yok ne yazik ki. zaten en iyisi smplayer ve vlc.

@Football Mania bu sorunu yasadigin her programda font encoding ayarini ISO-8859-9 olarak sec.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 14 Mayıs 2011; 0:01:05 >

• Abi böyle seyredebilmem lazım, smplayer yapıyor bunu ama işte şu bazı videoları neden açıyormuş gibi yapıp açmadığını çözemedim.

OS X Movist

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu smplayer'da gl ciktisi

bu da vdpau
    s
    ence farki var mi ve istedigin gibi mi?

• Kaffeine kullanabilirsiniz. Ekrana siyah boşluk yaratıp altyazıyı orda oynatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Abi böyle seyredebilmem lazım, smplayer yapıyor bunu ama işte şu bazı videoları neden açıyormuş gibi yapıp açmadığını çözemedim.

OS X Movist

@2smoke: wow cidden çok güzel gösteriyormuş altyazıları. acaba hangi altyazı tipini kullanıyorsun, yazabilir misin?

edit: Kaffeine'i şimdi denedim ama beğenmedim. hem video kalitesi olarak çok iyi değil hemde altyazılar tam ekranda küçücük gözüküyor. Kısacası linux için herkesin ballandıra ballandıra anlattığı ne kadar video player varsa, vlc dışında güzeline rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 11 -- 14 Mayıs 2011; 10:32:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania
    @2smoke: wow cidden çok güzel gösteriyormuş altyazıları. acaba hangi altyazı tipini kullanıyorsun, yazabilir misin?

Arial Bold.

-----------

@positroN, GL çıktısı ile smplayer da aynı yukarıda MACOS için verdiğim resimde ki gib altyazı alabiliyorum, smplayer ile sorunum yok altyazıyla ilgili. Sorun eskiden yani 10.04, 10.10 da gösterdiği bazı videoları 11.04 de açar gibi yapıp vazgeçiyor. Yani nasıl anlatıyım, açıyor 2 sn oynamaya çalışıyor, sonra siyah ekran ve sıfırlıyor. Öncelik bu sorunu çözmek, çözemez isem başka playerları denemek, çünkü SMplayer baya kaliteli bir oynatıcı.
  • @2smoke: yazıtipi ve boyutunu ayarladım. Peki gl çıktı ayarını nereden seçiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

@2smoke: yazıtipi ve boyutunu ayarladım. Peki gl çıktı ayarını nereden seçiyorsunuz?

• @2smoke: çok teşekkürler, oldukça işime yaradı ve altyazılar harika görünüyor, gerçekten vlcye göre altyazılar bambaşka gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 11 -- 14 Mayıs 2011; 20:55:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.