Şimdi Ara

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Çıktı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
3.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kurtarma konsolundan paketleri onarınca sorunlarımın neredeyse hepsi çözüldü. Size de tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Ubuntu 11.10 desktop'ı ne XP'ye ne Win 7'e ne de win 8 D. P. 'e kuramadım. Sürekli win'i çökertiyor. En sonunda alternate sürümüne XP'ye kurabildim. O da açma kapama esnasında sık sık takılıyor.

Win 7 ve win 8'i ise çökertiyor. Dual boot programları ile kurmaya çalışıyorum ama henüz başaramadım. Win 7 tamamen çöktüğünden dual boot programını kullanamıyorum. win 8 de ise henüz fazla deneme yapma şansım olmadı. O yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim.

Tek işletim sistemi olarak kullanmak için ubuntu 11.10 gayet şık bir program ama dual boot olarak kullanmak ise hayalden başka birşey değil. En azından benim için.

3 hafta önce windows 7 kurulu olan sürücüye ubuntu 11.10 kurdum ve aynı problemle ben de karşılaştım. Ubuntuyu sakın ha sakın win7 kurulu olan sürücüye kurmayın. Win7 çöküyor.

Ekleme: Pardus ile ubuntuyu karşılaştırdığımda ubuntu deposunu daha çok beğensem de Pardus daha kullanıcı dostu gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanpayi -- 12 Kasım 2011; 17:30:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanpayi

quote:

Ubuntu 11.10 desktop'ı ne XP'ye ne Win 7'e ne de win 8 D. P. 'e kuramadım. Sürekli win'i çökertiyor. En sonunda alternate sürümüne XP'ye kurabildim. O da açma kapama esnasında sık sık takılıyor.

Win 7 ve win 8'i ise çökertiyor. Dual boot programları ile kurmaya çalışıyorum ama henüz başaramadım. Win 7 tamamen çöktüğünden dual boot programını kullanamıyorum. win 8 de ise henüz fazla deneme yapma şansım olmadı. O yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim.

Tek işletim sistemi olarak kullanmak için ubuntu 11.10 gayet şık bir program ama dual boot olarak kullanmak ise hayalden başka birşey değil. En azından benim için.

3 hafta önce windows 7 kurulu olan sürücüye ubuntu 11.10 kurdum ve aynı problemle ben de karşılaştım. Ubuntuyu sakın ha sakın win7 kurulu olan sürücüye kurmayın. Win7 çöküyor.

Ekleme: Pardus ile ubuntuyu karşılaştırdığımda ubuntu deposunu daha çok beğensem de Pardus daha kullanıcı dostu gibi geldi bana.

Bencede Pardus daha sorunsuz. Zaten En kararlı linux işletim sistemi olarak gösteriliyor.

Ayrıca Çomak projesi bitince Pardus'un atak yapacağına inanıyorum.

• quote:

Yav bu pardusa bir ben ısınamadım gibi hissediyorum böyle deyince

Hayatım da pardusa 3 sefer şans verdim ve hepsi hüsran oldu

İlkinde kablosuz ağ sıkıntısı yaşadıydım... Maalesef bir türlü kuramayıp kaldırmıştım birkaç gün sonra...

İkincide ses kartı driverlarında sıkıntı vardı... Realtek HD audio... Ne yaptımsa doğru dürüst ses alamamıştım... Simgesinde ki kaplan gibi değilde , kedi miyavlaması gibi ses çıkıyordu canım pc'den

Son denemem de ise yaklaşık 1,5 saat kullanabilmiştim İlk gelen nvidia ekran kartı güncellemesinde sistem çökmüştü ve bir daha görüntü alamadım ekrana...

Sonuç olarak bir ağız dolusu küfürle ; pardusa tövbe ettim...

Şimdi Kubuntu 11.10 ile mutlu mesut yaşıyorum... Win 7 vardı onuda kaldırdım... Kubuntu 7 yaptım sistemi

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boracalin -- 15 Kasım 2011; 0:53:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Boracalin

quote:

Yav bu pardusa bir ben ısınamadım gibi hissediyorum böyle deyince

Hayatım da pardusa 3 sefer şans verdim ve hepsi hüsran oldu

İlkinde kablosuz ağ sıkıntısı yaşadıydım... Maalesef bir türlü kuramayıp kaldırmıştım birkaç gün sonra...

İkincide ses kartı driverlarında sıkıntı vardı... Realtek HD audio... Ne yaptımsa doğru dürüst ses alamamıştım... Simgesinde ki kaplan gibi değilde , kedi miyavlaması gibi ses çıkıyordu canım pc'den

Son denemem de ise yaklaşık 1,5 saat kullanabilmiştim İlk gelen nvidia ekran kartı güncellemesinde sistem çökmüştü ve bir daha görüntü alamadım ekrana...

Sonuç olarak bir ağız dolusu küfürle ; pardusa tövbe ettim...

Şimdi Kubuntu 11.10 ile mutlu mesut yaşıyorum... Win 7 vardı onuda kaldırdım... Kubuntu 7 yaptım sistemi

Bir düzeltme yapmam gerekiyor. Yaptığın alıntı "Orijinalden alıntı: aslanpayi"na ait.

Diğer taraftan yorumuna gelince bütün linux sistemlerinde benzer sorunlar var. Pardus birçok bilgisayarda sorunsuz çalışırken bazı donanım markalarına sahip pc'leri sevmiyor. Ama benzer sorunlar ubuntuda da var susede de ya da debianda da vs... var.

Mesela bende bir notebook'a Pardus kuramazken diğerinde sorunsuz çalışıyor.

Bir notebookta XP yanına sorunsuz ubuntu kurabilirken diğer notebookta win7 yanıta ubuntu kuramıyorum çünkü win7 çöküyor. vs....

• cagdas70 ; valla dediğiniz doğrudur çünkü 3-4 alıntı yapılan bir mesaja alıntı yaptım baktım birsürü şey :) ondan sonra fazlalıkları temizlerken , isimle mesaj karışmış sanırım... Kusura bakmayın valla...

Pardusa gelince evet benim donanımlarla bir türlü çalışamadı garibim :( (halbuki yerli malı falan deyip çok istemiştim kurayım sorunsuz çalışsın diye)

Şimdilik beni sinir eden bir küçük kusuru dışında Kubuntu ile mutluyum , özellikle win'den linux'a geçmek isteyenlere tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boracalin

cagdas70 ; valla dediğiniz doğrudur çünkü 3-4 alıntı yapılan bir mesaja alıntı yaptım baktım birsürü şey :) ondan sonra fazlalıkları temizlerken , isimle mesaj karışmış sanırım... Kusura bakmayın valla...

Pardusa gelince evet benim donanımlarla bir türlü çalışamadı garibim :( (halbuki yerli malı falan deyip çok istemiştim kurayım sorunsuz çalışsın diye)

Şimdilik beni sinir eden bir küçük kusuru dışında Kubuntu ile mutluyum , özellikle win'den linux'a geçmek isteyenlere tavsiye ederim

Kubuntu ile mutluluklar dilerim.

Yanlız Kubuntuya alıştıktan sonra değişik linuxleride denemeni tavsiye ederim.

• win'den linux işletim sistemine geçecek kişiler şunu unutmamalıdır ki windeki rahatlığı ve kolaylığı ilk başta bulamayacaksınız. Nedir bu rahatlıktan kastım? Win'de hard disk bölümleri harfle isimlendirilir ve isimlendirilmemiş bölümler görünmez. İşletim sistemi tek bir bölüme kurulur. Program kurmak sadece bir çift tıklama ve birkaç tek tıklamadan ibarettir. Linuxa geçince program kurulumları her zaman böyle kolay olmaz. Bir sıkıntı ile karşılaştığınızda mutlaka terminali (Komut istemcisi) açmak gerekecek ve birkaç kod girmek lazım olacaktır. Bazı kişiler bunu angarya olarak görecektir elbet. Ama bir süre sonra komutları öğrendikçe alışıyorsunuz. win'deki gerçekçi çizgiler Linuxa geçtiğimizde malesef kayboluyor. İlk başta çizgifilm karesine atlamış gibi oluyorsunuz. Alıştığımız belli başlı programlar linuxtaa malesef yok ve aynı kalitede program bulmak ilk başta zorlaşabiliyor.

Bütün bu olumsuzlukları bir kenara bıraktığımızda ve Linuxa alıştığımızda ise gerçek anlamdaki özgürlüğün tadını çıkarmaya başlıyoruz. Mesela cagdas70 Pardus kurduğunda donanımın ile uyumlu çalışmamış. Biraz araştırma ile donanımına uygun driverı kolayca bulup da uçbirimden birkaç kod girip kurulumu tamamladıında stabil çalışacağına eminim. Yeni başlayanlar için Pardus belki alışılması biraz zor gelebilir. Çünkü daha çok yeni bir işletim sistemi ve bu yüzden de taşınabilir bilgisayarlarda her zaman stabil olmayabiliyor. O yüzden windowstan Linuxa geçmek isteyenlere Ubuntu tavsiye ediyorum. Deposundaki puanlama ve yorum sistemi sayesinde aradığınız kalitedeki programı bulmanız çok kısa zamanınızı alıyor. Zaten çoğu program kurulu olarak geliyor.

Birkaç da program tavsiye edeyim bari:

Torrent : Deluge,
    Cd/Dvd : K3B,
    Video Oynatıcı : SM Player,
    Rar : Unrar

aklıma gelen bunlar zaten bunlardan fazla da program yüklemeye gerek kalmıyor. Gerisi iş görüyor.

• Yahu daha kolayı ve basiti varken niye ben kod yazılması gerekene geçeyim ki, niye alışmak zorunda bırakayım kendimi, bs player mesela, filmi açıyosunuz altyazısını otomatik internetten buluyor, çalışmıyor ubuntuda, daha bir sürü program çalışmıyor, alternatif var demeyin, alternatif falan yok.
    İlla kodu yazıp binbir dereden su getiricen, ozaman çalışıcak ondan sonrada ben özgürüm.
    Ubuntunun tek bir avantajı var, driver istememesi, gerisi hikaye.
  • herkesin kendine göre fikri vardır tamam da söyle bakalım kullandığın en az 20-30 program vardır işletim sistemini dahil ederek diyorum. Hangisini parayla aldın. Open source diye sıkma kullandığın open source programların sayısı 5-6yı geçmez. Linuxa gelince bütün bu yükleyeceğin programlar işletim sistemi dahil olmak üzere bedava olacaktır. İşte alışana kadar dediğim gibi win'deki kolaylıklardan vazgeçemeyeceğiniz için böyle cümleler sarfedebilirsiniz tabiki. Ama ben de win'de gom kullanıyorum ama linux sürümü yok malesef o yüzden aradım ve smplayer buldum. Bunun gibi alternatifler her zaman vardır adının farklı olmasının ne önemi var ki? Ayrıca antivirüs programına ihtiyaç duymayan tek işletim sistemi linuxtur şimdilerde. Mac ve android için antivirüs gerekiyor. Ama linux için gerekmiyor. Alışana kadar ben de senin gibi konuşuyordum. Yavaş yavaş alıştım ve şimdi kodla kullanım kolaylığını gördüm. İşim gereği win'den vazgeçemiyorum yoksa hiç kurmam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.