Şimdi Ara

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
3.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olumsuz bir hava olusmasina bakma bildigin veya bilmedigin ubuntu iste.
    ben windows 7'yi beta halinden beri kullaniyorum. o zamana kadar bir resmi surumu bir de hdd degistigi icin sp'li halini yukledim ama o kadar 3 yil olmasina ragmen asus ses karti hala problemli calisiyor. source motorlu oyunlarda nvidia surucusu cokuyor. hadi bunlar 3. firmalarla alakali, bluetooth ile eslestirdigim cihazlar kapaliyken ''bilgisayarim'' penceresinde sag tiklayip silmek istersem explorer cokuyor o kadar da komik hatalari var. ee kullaniyoruz ama eger ubuntu veya linux dagitimlarinda olmazsa olmaz programlar olsa yani windows gibi bagli olsak, herkes oturdugu yerden sikayet edip kullanmaya devam ederdi.
    misal yukarida yazdigim sorunlar icin banshee'ye tekmeyi basip rhytmbox kurdum. unity yerine awn, alsamixer ile tek ayar, custom maksimize efekti full hd yerine 720p flash hala core2duo kullanan garibanlar disindakileri etkilemez zaten.
    rhytmbox sanirim mono ile yazilmis bir ucube ve de ntfs diskteki muziklere ulasmada sorun yasadigi icin sapitti onu da fazla suclayamam.

hele buraya girip yazilanlari okuyan varsa kesin denesin. bu bile onemli. hic degilse misal; interneti windows'daki explorer ikonu sanan insanlardan degilsiniz. ha oyle olmak kotu mu? degil tabi sadece oyle sanarak pc kullanma deneyimi biraz kisir kalir ki fark edilmedigi surece sorun olmaz.

• kurdum 11.10 iyi olmuş gibi

ufak tefek sorunları yok değil

başlangıç uygulamaları listesi tamamen boş bişey kapatamıyoruz fena
    açılış sesini daha yok edemedim listede görünse iyi olurdu
    yazılım merkezi tamamen kullanışsız synaptic le yola devam
    ekstra programları simgeye küçültünce compiz sıyırıyor simge felan yok ortada ama program açık unity e sabitlemeden ulaşılamıyor.
    font ayarı için bi program yok gnome-tweak-tool yükleyip düzenlenebiliyor
    gnome-shell i natty den beri kullanıyorum bi falsosunu daha görmedim unity nin daha yol alması lazım 11.10 da gnome-shell ile devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 14 Ekim 2011; 0:22:47 >
  • güzelim gnome vardı güncellemeyi onayladım abuk subuk unity denen bir arayüz çıktı karşıma, kafayı yiyeceğim. O kadar iğrenç bir durum çıktı ki compiz'i ne ara kurdumsa oda geldi. Nefret etmeye başladım ubuntudan. Gnome a nasıl deönerim yoksa bilgisayarı yakacağım o derece moralim bozuldu. i3 makina kasıyor. Olmadı xubuntu kuracağım o kadar canım sıkıldı. Gece gece ağzımın tadı kaçtı. yardım edermisiniz?
  • unity nasıl iptal edilip gnome kullanılır. 11.10 güzel gibi bakalım deniyoruz. fakat unity ben beyenmedim. gnome a geçmem lazım fakat nsıl geçebileceğimi bilmiyorum
  • madem çözüm yok xubuntuya dönerim. Zaten en uzun 3 ay kullanabildim ubuntuyu. Küfür gibi unity. Mac os çakması. Resmen bırakmış sıvazlamışlar bide
  • Şu an indiriyorum.Bu sürümü netbook'ta kullanmak gibi bir şansım var mı ? 11.04 ciddi şekilde kararsız ve dengesizdi.
    Ayrıca unity'yi gnome'a çevirmek isteyenler için çözüm: oturumunuzu kapatıp gelen ekranda aşağıdaki seçeneklerden gnome classic seçmeniz gerekiyor.
  • açılış ekranında unity ve unity 2d var. Boş cd aldım xubuntu çekmekten nasıl kurtulurum. Uykularım kaçtı. O derece gnome olmasa xfce kurmak zorunda kalacam moralim bozuk. Nasıl kurtulurum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcool

açılış ekranında unity ve unity 2d var. Boş cd aldım xubuntu çekmekten nasıl kurtulurum. Uykularım kaçtı. O derece gnome olmasa xfce kurmak zorunda kalacam moralim bozuk. Nasıl kurtulurum?

Yahu linux diyorsak bir nedeni de bu iste. ac terminali sudo apt-get install xfce yaz daha sonra giris ekranindan xfce ortamini sec. cd ye ne gerek var hele tekrar xubuntu indirmeye?
  • 1gb ram, atom N280 işlemcili Asus EEEPC 1005ha da ciddi şekilde kasıyor, netbook'una kuracaklara duyurulur.Şimdi masaüstüne kuruyorum sonuçları bildiririm.
  • evet netbook'da kasar. illa ubuntu olacaksa lubuntu kurmak daha iyi olur. hadi belki xubuntu da tercih edilebilir. bunun disinda en iyi sonucu arch+lxde veya .box'larla alirsiniz.
  • Arkadaşlar ilk defa ubuntu yüklicem. Şimdi şu linkteki şekliyle yüklersem cd yada flash bellek ile boot etmeme gerek kalmıyor mu? Windows installer deyince içime şüphe düştü de.
  • Bana da az önce yükseltelim gel dedi ama iş yerinde olduğumdan milletin internetini yavaşlatmamak için sonra hatırlatmasını söyledim. Eve gidip yükseltmek içn sabırsızlanıyorum. Bu arada web sitesini çok güzel yapmışlar.
  • bu gece kurmayı planlıyorum
  • Bu 11.04'e nazaran çok ama çok kararlı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

quote:

Orijinalden alıntı: muratcool

açılış ekranında unity ve unity 2d var. Boş cd aldım xubuntu çekmekten nasıl kurtulurum. Uykularım kaçtı. O derece gnome olmasa xfce kurmak zorunda kalacam moralim bozuk. Nasıl kurtulurum?

Yahu linux diyorsak bir nedeni de bu iste. ac terminali sudo apt-get install xfce yaz daha sonra giris ekranindan xfce ortamini sec. cd ye ne gerek var hele tekrar xubuntu indirmeye?

malesef kurdum. Evet xubuntu kurdum canavar gibi. O kadar film müzik arşivimin ölmesini göze aldım. Ama değdi. Sudu mudu bilmiyorum burada da kimse yardımcı olmadı. Xubuntu güzel bak deneyin. i3 makina kral gibi çalışıyor. Unity munity çekilir dert değilmiş.

• Linux'cu arkadaşlar kusura bakmasınlar ama bu kez berbat olmuş unity arayüzü güzel değil gnome 3'de berbat en iyisi gnome 2'ydi ama herkesin görüşüne saygı duyarım benim görüşürüm bu
  • gnome 2 gibisi yok belki bendde 11.04 e donerim
  • Ubuntu'yu Gnome Shell ile kullanmanızı tavsiye ederim. Son derece kullanışlı olmuş. Gerçi biraz grafik gücü olan donanım istiyor gibi ama yine de güzel olmuş. Bu sürüm daha önceki mesajlarımda da söylediğim gibi 11.04'e göre çok ama çok kararlı. Bir ton ıvır zıvırla uğraşmıyorsun
  • Beyler ilk linux deneyimim ubuntu oldu. fakat bir sorun var; terminale parolamı giremiyorum. nedendir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerylliumSulphur

Beyler ilk linux deneyimim ubuntu oldu. fakat bir sorun var; terminale parolamı giremiyorum. nedendir acaba?

Aslında parolayı giriyorsun ancak girdiğin görünmüyor. Linux dağıtımlarında bu böyledir. Doğru şekilde gir şifreni ve Enter tuşuna bas.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.