Şimdi Ara

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Çıktı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
3.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce 11.10 kurdum. Windows'un yanında çalışabilen versiyon. Sorunsuz kurdum açıldı filan. Bir sürü sorunum var.

Yüklerken 18gb kurum şeysi seçtim. Bunu arttırsam ne değişir ?

Şu an acayip yavaş işletim sistemi. Bazen pencere kaparken, bir şeye tıklarken, aşağı kaydırırken hatta bu yazıyı yazarken takılıyor yavaşlıyor. Hayal kırıklığına uğradım.

Tema efektleri nerden ayarlanıyor?

Yazı tipi çok kötü nerden ayarlanıyor?

Çok çok yavaş şu an en stabil şekilde nasıl kullanırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Az önce 11.10 kurdum. Windows'un yanında çalışabilen versiyon. Sorunsuz kurdum açıldı filan. Bir sürü sorunum var.

Yüklerken 18gb kurum şeysi seçtim. Bunu arttırsam ne değişir ?

Şu an acayip yavaş işletim sistemi. Bazen pencere kaparken, bir şeye tıklarken, aşağı kaydırırken hatta bu yazıyı yazarken takılıyor yavaşlıyor. Hayal kırıklığına uğradım.

Tema efektleri nerden ayarlanıyor?

Yazı tipi çok kötü nerden ayarlanıyor?

Çok çok yavaş şu an en stabil şekilde nasıl kullanırım ?

ekran kartı driverı yüklemen gerekiyor sanırım uygulamalardan ek sürücüler yaz arattır kartına uygun driver çıkacaktırç etkinleştir de yüklesin

font ayarı için gnome-tweak-tool u yükle çalıştır ordan bütün ayarları yapabilirsin

tema efektlerini ayarlamak için ccsm (Compiz configuration settings manager) i yükle çalıştır onunla bütün efektleri ayarlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 23 Ekim 2011; 18:35:15 >

• ccsm compiz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

ccsm compiz mi

Compiz configuration settings manager compiz için ayar programı efektleri felan ayarlamak için
  • yükledim onu ama herhangi bi ayar yapmıyor ki. gnome için mi bu ayarlar. ben unity kullanıyorumda. şayet gnome için ise unit için böyle programlar var mı
  • orada unity eklentisi var ama calismiyor :D calisirsa mesela panel seffafligini falan filan ayarlayabiliyoruz.
  • İyi aklıma getirdiniz bi kurayım şunu 1 haftadır kurulmayı bekliyordu. Hazır gelmişken aklımdaki soruyu da sorayım, Önceki sürüm ubuntulardan da kurmuşluğum var ama Türkçe dil seçtiğimde yine menülerin yarısı ingilizce kalıyordu. Bunda da bu durum aynen devam ediyor mu?
  • Kurulum bitince dil dosyalarini yuklemessen revamp ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 24 Ekim 2011; 1:49:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

linux kullanmak icin once yeniliklere hazir olmak lazim. tabi bu yenilikler yukarida birinin dedigi gibi insani canindan bezdirecek nitelikler tasimamali.

su an 10.10'da flash player hizlandirmasi disinda sorunum kalmadi. artik gorsel olarak da standart haliyle belli bir cizgiye geldi. faenza ikonlari disinda tema yukleme geregi duymuyorum. unity desen temelde sagdaki dock ve yukaridaki global menuden ibaret. gnome 2'den gecisteki en onemli sorun da system tray alanini hic etmis olmalari ki o da programlar guncellendikce duzene oturur.
    gnome 2 artik vucudumuzdaki uzuv kadar bildigimiz ortamdi. ne yazik ki onu oldurduler. cogu insan bundan itibaren ya diger masaustlerine yonelecek ya da alismaya calisacak.

Sorma ya... Bende kurmuştum , 1-2 gün anca dayanabildim Unity ve gnome 3'e...

Birşeyin yenisini çıkardın mı eskisinden iyi olmasını beklersin ama ubuntuda bu olay tersine işlemiş gibi... Eskisinden berbat olmuş ubuntu 11...

Şahsi fikrimdir , tabi ki birileri de çıkıp çok beğenecektir , ancak enteresan bulduğum bir konu ise , unity hakkında bu kadar şikayet ve memnuniyetsizlik varken , Ubuntu / cannonical 'in bu hususta burnundan kıl aldırmaması ve ''biz yaptık oldu'' edası ile dolaşmaları konusudur...

Örneğin bir win sürümünde ki bir özellik bu kadar rahatsız etse kullanıcıyı , MS hemen bir yama çıkartır durumu düzeltir...
    Şimdi diyeceksiniz ki biri paralı , biri parasız... Bırakın Allah aşkına , kaçımızın windowsu orjinal ? Ama bütün yamalardan çatır çatır faydalanıyoruz neden ? MS biliyor işide ondan , korsan da olsa orjinalde olsa , kullanıcı memnuniyetsizliği oluşur ve bu kullanıcıların sesi yükselirse işler sarpasarar... Ama ubuntu grubunda tık yok... Piyasada ki tek linux dağıtımı çıkarabilen toplulukmuş gibi '' küçük dağları biz yarattık'' edasındalar...

Bırakın topluluğu , Ubuntunun forumlarıda bu vaziyette... Valla denk gelipte bu yazıyı okuyabilen bir ubuntu yetkilisi çıkarsa , dikkat etsin derim...
    Bir atasözümüz vardır ; ''kaş yapayım derken göz çıkarmak'' diye o durumda şu an ubuntu topluluğu...

Her neyse fazla uzattım , aslında yazacak daha çok şey var da boşverin...

Her ne kadar forever Mint desemde , hiçbir sürümünü masaüstü PC'me kuramadığımdan dolayı KUBUNTU ile devam şimdilik...

Ubuntu topluluğu inş. Kubuntuyu da bozmaz sonraki sürümlerde...

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Çıktı

• Arkadaşlar hiç uğraşmayın kaldırın windowsunuza devam edin, linuxun bi 10 yıl daha ekmek yemesi lazım düzene kavulabilmesi için.
    Lütfen bana hız ve sadelik demeyin linuxçular, ubuntunun son sürümünde resmen batırmışlar, bi yığın stabilite sorunu, operadaki problemler, touchpadin aradabi donup kalması, düzeltmem için oturumu kapatıp açmam vesayire.

Linuxun ve ubuntunun zamana ihtiyacı var, boşuna kullanıp bilgisayarı kendinize zehir etmeyin.
  • bende 11.10 u yükledim ama klavyede sorun var. türkçe q klavye ama i ler " ' " oluyor.tuşlar tam yerli yerinde değil nasıl düzelteceğiz bunu?
  • Burada Linux sorununuzu aşmaya çalışmayın. Biri geliyor ortalığı karıştırıyor, diğerleri de "vay efendim böyle böyleymiş" diye orada burada papağan gibi ötüyor. Eğer gerçekten Linux hakkında bir şeyler öğrenmek ve dağıtımların nimetlerinden faydalanmak istiyorsanız çıkın gidin buradan. Linux için kaldıkça bu forumda, yalnızca olduğunuz yerde sayarsınız.

Daha Linux=Ubuntu sananlar var. Okumaktan çekiniyorsanız Windows ile devam edin siz.
  • Birkaç gün önce Pardus 2011.2+GNOME kurdum. Gayet güzel ve hızlı. Denemek isteyenlere tavsiye ederim. İsteyen enlightenment, lxde, xfce de kurup deneyebilir.
  • 11.04 beni ubuntudan soğuttu linux mint tercihimdir
  • 11.04 sürümünde sorun çıkarmadan yüklenen ekran kartı sürücüsü (radeon hd 6650) 11.10 sürümünde sorun çıkartıyor. Şöyleki; ek sürücülerde iki seçenek var, bunların ikiside fglrx sürücüleri. Sadece birisinde sürüm güncellemeleri ile birlikte geldiği yazıyor, zaten o hata veriyor ve yüklenmiyor. Diğeri ise yükleniyor ve herşey düzgün çalışıyor fakat ekranın sağ alt köşesinde amd logosu ve altındada unsupported hardware yazan bir watermark beliriyor. Bu sorun askubuntu.com'dada yazılmış ancak hala bir çözüm getirilmemiş. Şuan ubuntuyu silmiş vaziyetteyim ama geri kalan herşeyinden memnundum. Unity hata vermeden çalışıyordu. Hata şu linktede kayıt edilmişhttp://askubuntu.com/questions/25519/how-to-remove-amd-unsupported-hardware-without-reinstalling-the-driver

• 1 ay oldu neredeyse. herkes olumsuz dusunuyor ama bence 8.04'den sonraki en guzel surum bu oldu. tabi sandy bridge tabanli veya ati ekran kartiniz varsa 5 para etmez. intel yeni oldugu icin tam oturmadi da ati ne zaman adam gibi surucu yazacak merak ediyorum.
  • Ben 2 notebook'a ubuntu 11.10 kurdum. XP de açılmadı. Win 7'de gayet güzel çalıştı ama win7 çöktü. Win 7 çökünce win 8 kurdum. Win 8 üstünde ubuntunun grubu bile çalışmadı.

win 8'e virtualbox ile ubuntu 11.10 kurdum. ubuntu 11.10 görsel olarak gerçekten güzel ama pc'ye kuramadıktan sonra bir işe yaramıyor.

NOT : Win 8 developer preview olmasına rağmen çok kararlı ve eski programların %80'ni çalışıyor. İşin en güzel yanıda win 7'e göre hem daha hızlı çalışıyor hem de daha az ram kullanıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayranim

ubuntu wubi ile kurdum firefox 7.01 olmasına rağmen flash ağırlıklı sitelerde kasıyor, beğenmedim döndüm mutlu mesut win7 ye.

Ubuntu ile çok takılmadım unity yüzünden ama Kubuntu çok güzel görsellik olarak...
    Kısa bir süredir kullanıyorum ancak o kadar hoşuma gitti ki , direk usb de win 7 nin yerine kurdum bugün...
    Tıkır tıkır kullanıyorum şimdi...

Firefox'a gelince dediğin çok enteresan. Win 7 de firefoxun başlaması 6-7 saniye sürerken , Kubuntu da 1 sn. kapanmasıda öyle...
    Ve oldukça da seri ne kasma ne başka bir sorun yaşamadım...

Sende ki problemin kaynağı başka birşey olmasın ?

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Çıktı

• Ubuntu 11.10 desktop'ı ne XP'ye ne Win 7'e ne de win 8 D. P. 'e kuramadım. Sürekli win'i çökertiyor. En sonunda alternate sürümüne XP'ye kurabildim. O da açma kapama esnasında sık sık takılıyor.

Win 7 ve win 8'i ise çökertiyor. Dual boot programları ile kurmaya çalışıyorum ama henüz başaramadım. Win 7 tamamen çöktüğünden dual boot programını kullanamıyorum. win 8 de ise henüz fazla deneme yapma şansım olmadı. O yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim.

Tek işletim sistemi olarak kullanmak için ubuntu 11.10 gayet şık bir program ama dual boot olarak kullanmak ise hayalden başka birşey değil. En azından benim için.
  • Gnome bir başkadır...Ubuntu kan kaybediyor....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.