Selamlar Herkese; Linux'den anlamam, özel bazı amaçlar için Ubuntu kullanma zorunluluğum oluştu; tabi hiç anlamadığım bir platform olduğundan bazı sorular oluştu, yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
1-Ubuntu ile alakalı bütün yardım dokümanlarında Ubuntu ekranının sol üst köşesinde Applications diye bir link görüyorum, Ubuntu12'de Applications diye bir kısayol yok. Yoksa var mı gizli bir yerde?
2-Bütün dokümanlar Home\Applications diye bir klasörden bahsediyor, benim Home klasörü altında Applications diye bir klasör yok, eksik yanlış bir kurulum yapmış olabilir miyim?
3-Terminal olsun remote desktop olsun bu tip şeyleri Ubuntu canı isterse buluyor, canı istemezse bulmuyor, bütün bu programların ne bileyim kısayollarının olduğu bir yer filan yok mudur ?
4-Ubuntunun -galiba önceki sürümlerinde- preferences diye bir şey var(mış), internetteki yardım dökümanlarında görüyorum, control panel bileşenleri bu preferences altında derli toplu ancak Ubuntu12'de Application olmadığından Preferences de yok ya da bir yerlerde varsa nerede vardır? Çünkü Ubuntu12'nin control panel'i içinde 5-6 tane bir şeyler var ancak bir çok önemli ayarlama tanımlama yok hangi akla hizmet gizledilerse artık....
5-Ubuntu12'de ne yaparsam yapayım ikide bir admin şifresini sorup duruyor, sanki en başta admin ile logon olmamışım gibi sürekli aynı şeyi sorup durmasınan hoşlanmıyorum, bu gereksiz sorgudan nasıl kurtulabilirim?