Şimdi Ara

Ubuntu 16.04/19.04 de php tabanlı arama kutusu yapımı (ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, merhaba. Linuxda php tabanlı içerisinde sadece arama kutusu olan ve veritabanında kişi bilgilerinin (isim,tc,tel,ort) olduğu bir web sitesi yapmam lazım. Ubuntuda lamp kurulumlarını yaptım. Phpmyadminde veritabanını oluşturdum. Daha önce linux kullanmadım ilk defa kullanıyorum. Arama kutusunu oluşturacak html dosyamı nerede açmalıyım (/var/www/html/index.html olarak mı yapmam gerekiyor? Daha sonra veritabanınımı bağlamak için yapmam gereken kodlamaları yani ayar.php aranan.php gibi dosyaları nerede açmalıyım (/var/www/html/ içerisine yaptığımda kaydettikten sonra hata alıyorum terminalde hata veriyor)? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

• /var/www/html/index.html 'i Apache Web Server konfig dosyasında belirliyorsun, konfig dosyası apache2.conf ya da httpd.conf gibi isimlerde oluyor. konfig dosyasında index.html e ek olarak site kök dizini ve php handler gibi diger ayrıntıları da belirliyorsun. php dosyalarını da o kök dizin içine koyuyorsun. kök dizin için sahiplik işlemleri (chown) ve erişim hakları (chmod) gibi düzenleme yapman da gerekebilir.

yani Linux'ta veritabanlı web sunucusu işletmek biraz ayrıntılı iş ve o yüzden önce o konuda bir tutorial bakıp o ayrıntıları öğrenmelisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.