Merhabalar netbooka tavsiye üzerine bu işletim sistemini kurdum çok yavaş bir netbookum vardı ama tanımadığım bir işletim sistemi kullandığım için hüsran yaşadım ayrıca işletim sistemi ingilizce ve wireless alıcımı kullanamadığım için internete giremiyorum Wireless alıcım TP-Link tl-wn725n nasıl kurabilirim elimde driver yok Teşekkürler.
damnthedevil
kullanıcısına yanıt
Ubuntu 9 artık desteklenmiyor, bilgisayarın özelliklerine göre Ubuntu 12 ya da 14 (hatta çok düşükse Lubuntu) kurmalısınız. Ben netbookunuzun RAM'i 1 GB diye tahmin ediyorum, o yüzden benim önerim Ubuntu 12'dir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
evet 1 gb ram bulunuyor ubuntu 12 usb wireless alıcımı tanıyabilecek mi ? eğer olacaksa rica etsem link atabilirmisiniz
1 Gb. RAM ile Linux Mint 17 XFCE sürümü rahatlıkla çalıştırabilmeniz gerekir. Denemenizi öneririm.
Kablosuz ağ kartı sorunu ile ilgili aşağıdaki komutların çıktılarını paylaşmanız gerekir.
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz). Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız. Bu komutlar bazı çıktılar üretecek, bu çıktıları kopyalayıp foruma yapıştırarak paylaşınız.
lspci -nnk | grep -iA2 net sudo lshw -C network lsmod rfkill list