Şimdi Ara

UBUNTU ACİL! WinXP Boot Olmuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    WinXP Pro sp2 ingilice dizüstü bilgisayarımda, ubuntu yu denemek amaçlı kurayım dedim.Ubuntuyu flashdisk e kurdum.

Fakat kurulum seçenekleri sunuldığında "Elle" seçtim ve flashdiskimi seçip "Birincil" olarak seçtim.

Amacım şuydu : Test için ubuntu yu flashdiske kurarım.Daha sonra ihtiyacım olduğunda flash disk i takıp , flash diskten boot ederim.
    Eğer ubuntu değil de windows xp kullanmak istersem o zaman da flash disk i çıkartıp , normal bilgisayarımın harddiskinden boot ederim.

Ubuntu kurulu flashdiskten boot edince , seçenek menüsü geliyor.Ubuntumu açılsın yoksa windows xp mi vs vs vs diye seçebiliyorum.Ve her seçenek çalışıyor.İster XP ister Ubuntu kullanıyorum.

Sorun -> Flashdisk takılı değilken bana işletim sistemleri seçenek menüsü göstermiyor.Direk group bilmem ne hatası veriyor ve kalıyor.Yani Ubuntu ile ilgili birşeyler arayıp bulamadığı kesin.

Sizlerden acil yardım beklediğim konu, ben dizüstü bilgisayarımı formatlamadan, yine bilgisayarımı açtığımda direk xp açılacak hale nasıl getirebilirim ?Yada bunun yerine bilgisayarımı ubuntu boot seçenek menüsü ile değilde, windows boot seçenek menüsü ile açılacak hale nasıl getirebilirim ?

Şimdiden bu konuda uzman arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.

Saygılarımla ,
    İyi çalışmalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderplus -- 6 Haziran 2009; 23:38:30 >

• Önce usb belleğinizi takarak windows xpyi açın. Daha sonrahttp://www.ambience.sk/experiments/MbrFix.exe adresinden mbrfix.exe'yi bilgisayarınıza indirin. Masaüstünüze indirirseniz daha güzel olur :D.

Sonra başlattan çalıştırı seçin. cmd yazıp ms-dos komut istemini çalıştırın."cd desktop" yazın (Tırnaklar olmadan). Daha sonra MbrFix /drive 0 fixmbr komutunu verin.

Tabii bunun sonucunda usbdeki ubuntuyu nasıl açarsınız bilemiyorum. Ama önyükleme kaydını böyle düzeltmiş bulunuyoruz.
  • bence , eger ubuntuyu yuklerken grub u flashdisk basina kursaydin flashdisk takili olmayinca boot secenegi gelirdi diye dusunuyorum. denemedim sadece bir fikir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madxyloid -- 11 Haziran 2009; 11:58:28 >
  • Merhaba,
    öneri olması açısından Virtual Box kurup kullanacağın işletim siseminin iso dosyasını indirip pc in üzerinde ayrı bir işletim sistemini bir application gibi kullanabilirsin.
  • ubuntuya ekle jr dan kgroup pragramını indir kur kgroup pragramını calıştır görüceksin .Senın sorunun cevabı benim yazdıgım öbürlerinin cevabı grubu ucurur dikkat et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu PC'ye Windows Kurulumu
    4 yıl önce açıldı
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.