Şimdi Ara

Ubuntu'dan Windowd 10'a geri dönme Aktivasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba şimdi sizinle maceramı ve yaptığım salaklıkları paylaşacağım. Şimdiden teşekkürler. Yaklaşık 1 ay önce Teknosa'dan HP Pavilion bilgisayar aldım, windows 10 ile geldi. 1 ay kadar kullandım,daha sonra dayanamayıp Ubuntu 15.10 kurdum, çok denemek istiyordum. Kurarken windows'un yanına değil de sıfırdan kur seçeneğini seçtim, windows zaten pek sevmiyordum, kullanmamın tek sebebi photoshop ve birkaç oyun idi fakat aynı zamanda macbook olduğu için ve onda bunları yapabildiğim için hiç düşünmeden ubuntuya geçtim. en başta çok güzeldi aşırı memnundum, daha sonra WiFi hatası vermeye başladı, ethernet kablosuyla bağlamadığım ya da modemin hemen yanında oturmadığım sürece internete bağlanmıyordu. bir de driver'dan tıkır tıkır sesler geliyordu, windows'ta gelmeyen. Ben de büyük bir üzüntüyle windows 10'a geri dönmeye karar verdim. bilgisayarın yanında DVD falan gelmemişti, ben de tek çare microsoft'un sitesinden windows 10 iso indirip boş bir dvd'ye burn edip onunla boot edip windows 10'u kurdum. arada NTFS sorunu verdi, kurulumu iptal edip ubuntu'ya geri dönüp boş dvd'ye gparted burnleyip onunla bootladım, ana diski sıfırladım ntfs yaptım sonra windows 10 dvdsini takıp sorunsuz kurdum derken, windows 10 aktive olmadı. bios'a gömülü anahtarla bile aktive olmuyor. mağaza'dan satın alsam 430tl vermek istemiyorum, başka da bir çözüm bulamadım. elimde stabil versiyon ubuntu 14.10 lts'nin de boot dvdsi var, onu yüklemek istiyorum ama 15.10'da yaşadığım wifi sorununun ve tıkırtı sorununun yaşanmayacağının garantisi yok. bir çözümü olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

• Ubuntuda muhtemelen o tıkırtı dediğiniz olay hdd nin durup başlaması bunun için bende ubuntu forumlarında bir kaç çözüm denemiş başarılı olmuştum fakat ubuntu sadece kullanıcı olarak işime yaran bir sitem olduğu için tekrardan dönmüştüm windowsa..

Şimdi öncelikle pc aldığınızda windowsunuzun sürümü neydi. Ayrıca windows aktive ttiğinizde bir hotmail hesabı girmişmiydiniz? Biosa gömülü olan kod için uygun olan versiyonu kurmanız gerekiyor örneğin eskiden 8.1 ile gelen pclerde single language en çok kullanılan windows sürümüydü.. Siz doğru versiyonu kurmadığınız için windows aktive olmamış olabilir zaten doğru versiyon kuruyorsanız kurulumda sorulan seriali giriniz kısmı görünmeden direk kuruluma geçecektir. Windows aktif olmuş vaziyette başlıcayacaktır..

Kolay Gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    e-tab 5 aktivasyon sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.