Bildirim
Ubuntu'dan Windows'a Nasıl Uzak Masaüstü Bağlantısı Yapılır? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bağlantıdaki komutla Linux Mint Xfce ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.
Bir de noktalama işaretlerine özen gösterirseniz daha anlaşılır olur. Cümlelerin nerede başlayıp bittiğini anlamak zor, ne demek istediğiniz güç anlaşılıyor. Örneğin şu cümleden bir anlamadım.quote:
Uzak masaüstü ekranı orjinal pcde mouse vs hiç oynamıyor açtığım klasörler vs açılmıyor fakat uzakmaüstü ekranında işlem yapıyor sanki farklı bir çalışma alanı mevcutmuş gibi.
Tüm sorunları aynı başlıkta çözmek efektif değil. Uzak masaüstü ile ilgili olmayan sorunlar için lütfen yeni konu açınız. Tarayıcı ile ilgili yani...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 25 Şubat 2019; 19:17:58 >
-
Çok özür dilerim.quote:
Orijinalden alıntı: kelebekx3
Bağlantıdaki komutla Linux Mint Xfce ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.https://paste2.org/v7MXeL6C
Bir de noktalama işaretlerine özen gösterirseniz daha anlaşılır olur. Cümlelerin nerede başlayıp bittiğini anlamak zor, ne demek istediğiniz güç anlaşılıyor. Örneğin şu cümleden bir anlamadım.quote:
Uzak masaüstü ekranı orjinal pcde mouse vs hiç oynamıyor açtığım klasörler vs açılmıyor fakat uzakmaüstü ekranında işlem yapıyor sanki farklı bir çalışma alanı mevcutmuş gibi.
Tüm sorunları aynı başlıkta çözmek efektif değil. Uzak masaüstü ile ilgili olmayan sorunlar için lütfen yeni konu açınız. Tarayıcı ile ilgili yani...
Şöyle anlatayım; uzak masaüstüne bağlantı çekiyorum, bağlantı kurulan cihazda örneğin bir klasöre giriyorum fakat uzakmasaüstü bağlantısı kurduğum cihazda aynı işlemi yapması gerekirsen orası sıfır açılmış bir oturum gibi hareket ediyor.
Yani uzakmasaüstü kurduğumuzda mouseu oynattığımızda asıl pc de de uzakmaüstünde de o mouse hareketleri olması gerekiyo fakat ikisinde de bağımsız hareketlilik ve hareketsizlik söz konusu yine çok karmaşık anlattım biliyorum ama bu durum daha nasıl ifade edilir yazı diliyle çözemedim.
-
Uzaktan bağlandığınız sistemde fare hareket ediyor, ama ana makinede hareket etmiyor, bunu mu demek istiyorsunuz? Eğer öyleyse, kullandığınız uygulamada farenin otomatik yakalanması ile ilgili bir ayar var mı kontrol etmeyi deneyin. Belki bir kısayol tuşu vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 25 Şubat 2019; 22:9:30 > -
Hocam anladığım kadarı ile bağlandığı makineye kullanıcının oturumu ile değil de başka oturum ile bağlanıyor arkadaş sorun bu sanırım -
hay yaşa başkan doğru kelimeleri seçemedim :)quote:
Orijinalden alıntı: loradona
Hocam anladığım kadarı ile bağlandığı makineye kullanıcının oturumu ile değil de başka oturum ile bağlanıyor arkadaş sorun bu sanırım
evet tek oturum olmasına rağmen başka oturumla bağlanıyor gibi hareket ediyor.
masaüstü öğeleri felan herşey aynı ama 2 side bağımsız. -
Tam anlamıyla şu;
sesman-Xvnc = orjinak kullanıcı adı ve parola ile bağlantı kurmakta fakat farklı bir oturum farklı bir linux mint arayüzü ile açılmakta benden yeni bir panel veya varsayılan panel olarak seçenek apmamla başlatıyor ve masaüstü simgelerinin görünümü bile farklı bunda ekran boyutu 1024x768 gibi bir şey.
Console = ile yapılan bağlantıda benden sadece şifre istemekte, istenilen orjinal bağlantıyı sağlamakta fakat ekran boyuru bağlanılan pc'de 800x600 şeklinde.
(Şu an 2 pc'de önümde Linux PC'Den yazıyorum bunları ¨Console¨ ile bağlıyım Windowstanda yaptığım işlemleri görebiliyorum, ama ¨sesman-Xvnc¨"ile bağlandığımda aynı şey söz konusu değil) -
Arkafaş daha iyi yardımcı olur hocam ama sanırım sistemde yenibir x sunucu oluşturuluyor ve sen onu görüyorsun. Nedir ne değildir kısmını inan bilmiyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
NoMachine uygulamasını kurmayı deneyebilirsiniz.
Bu uygulamanın yerel ağ desteği de var sanırım.NoMachineNoMachine - Finding other NoMachine computers on the same networkhttps://www.nomachine.com/finding-other-nomachine-computers-on-the-same-network
Anydesk, Teamviewer tarzı bir uygulama bu.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X