Şimdi Ara

Ubuntu disk alanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, dual boot olarak windows yanına 40 gb alan ayırarak ubuntu kurdum fakat bu alan bu alan şu anda bana yetmiyor, bir msata satın alarak ubuntu kısmına ilave etmek istiyorum. Bunu yapabilir miyim? nasıl yapabilirim ?

Bir sorum daha var, kurulumu yaptiktan sonra dosya sisteminde 40 db'tan '13 GB Volume' olarak ayrilmis bir alan var ve 36mb disinda bos gözüküyor.Bu alan neyi temsil ediyor. buradaki alanı nasıl aktif olarak kullanabilirim ?

• 13gb alan 36mb dolu :/

Ss atsaydin keske daha iyi olabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Ubuntu disk alanı

bu sekilde kisimlar var,13 Volume yazan bolumun icerisinde '$RECYCLE.BIN' ve 'System Volume Information' adında iki klosor var baska da birsey yok yani neredeyse bu alan bombos duruyor.
    Kurdugum programlarda computer yazan bolum altinda yer kapliyor, bu alanda dolmak üzere. Yani bu 13 gb alana yeni program felan kurabilir miyim? veya computer bolumu ile birlestirebilirmiyim?
    kurulum esnasında belirtmiş olmamama rağmen neden boyle bir alan ayrılmış ne işe yarıyor onu da bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charizard_11 -- 4 Şubat 2018; 1:43:1 >
  • Charizard_11 C kullanıcısına yanıt
    Terminale "lsblk" yazıp çıktıyı paylaşır mısın bir bakalım neymiş.

Ayrıca uygulamaları arattığın kısma "gparted" yazarak çalıştırıp kurcalayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    sr0 11:0 1 1024M 0 rom
    sda 8:0 0 238,5G 0 disk
    ├─sda4 8:4 0 789M 0 part
    ├─sda2 8:2 0 128M 0 part
    ├─sda7 8:7 0 12G 0 part
    ├─sda5 8:5 0 85,9G 0 part
    ├─sda3 8:3 0 94,6G 0 part
    ├─sda1 8:1 0 100M 0 part /boot/efi
    └─sda6 8:6 0 35G 0 part /

Bu şekilde bir çıktı aldım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.