Şimdi Ara

Ubuntu flash belleğe yüklenebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki bilgisayarımda Windows 7 yüklü.Fakat ben bu aralar Linux işletim sistemlerini merak etmeye başladım.Ayrıca bazı durumlarda da kullanım kolaylığı açısından Ubuntu daha çok işime yarayacak gibi geldi.Örneğin okulda yada yolculuklarda net ihtiyacımı gidermek açısından Ubuntu kursam daha hızlı kullanım olanağına sahip olacağım sanırım.Bu noktada yanılıyorsam düzeltin.Şimdi gelelim asıl konuya; 4gb'lık bir belleğim var ve buna Ubuntu kurmak istiyorum.Gerekli olduğu durumlarda hemen belleği takıp Ubuntu ile kullanmak istiyorum acaba bu mümkün mü?Bu konuda beni bilgilendirecek arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.
    Saygılarımla.

• Evet mümkün, daha önce yapmıştım. Fakat performansı aşırı kötüydü, önermem.
  • Performans alamayacaksam yapmamın anlamı yok o zaman
    Peki D'ye kurabilir miyim?2 işletim sistemini bir arada kullansam sorun yaşar mıyım performans vb. durumlar açısından?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peerless -- 5 Kasım 2010; 20:08:01 >
  • Ubuntu şuan için GNU/Linux dağıtımları arasında en kullanıcı dostu, kolay olanıdır. Eğer uğraşabilirim diyorsanız Ubuntu'yu değil Slax'i öneririm. Temel sistemi sadece 190 MB boyutundadır, USB bellekler için mükemmeldir. Ama Ubuntu'ya göre biraz daha ter attırır, uğraştırır baştan uyarayım:

http://pisahmet.wordpress.com/2010/03/30/mini-mini-bir-penguen-ucmustu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvinous -- 5 Kasım 2010; 20:53:51 >
  • İlerleyen zamanlar için belki uğraşabilirim ama şu an için sanırım o kadar yoğunlaşamayacağım.O yüzden Ubuntu üzerinde yoğunlaştım
  • D'ye sorunsuz kurabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken doğru disk bölümünü biçimlendirmek ve grub'u hdd'nin başına kurmak.
  • yanlış anlamadıysam kusuruma bakmayın; d bölümünü biçimlendirmem mi gerekiyor?yoksa d bölümünden belirli bir kısmı kurulum yaparken mi biçimlendirmeliyim?umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

yanlış anlamadıysam kusuruma bakmayın; d bölümünü biçimlendirmem mi gerekiyor?yoksa d bölümünden belirli bir kısmı kurulum yaparken mi biçimlendirmeliyim?umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi

İsterseniz belirli bir kısmını biçimlendirirsiniz isterseniz tüm D'yi biçimlendirirsiniz. "Yok ben biçimlendirmem" derseniz Wubi'yi araştırmanızı tavsiye ederim ama normal kurulum kadar temiz olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

yanlış anlamadıysam kusuruma bakmayın; d bölümünü biçimlendirmem mi gerekiyor?yoksa d bölümünden belirli bir kısmı kurulum yaparken mi biçimlendirmeliyim?umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi

Şöyle söyleyelim: Ubuntu'yu kurmak için boş bir disk bölümüne ihtiyaç duyacaksınız. Bunu yapmak için ya bir disk bölümünü komple biçimlendireceksiniz veya o disk bölümünden küçültme yapıp yeni bir disk bölümü oluşturacaksınız.

WUBI'yi @DoguK@N gibi ben de tavsiye etmiyorum, normal kurulum en iyisidir

• D bölümünden bir kısım ayırsam olacak anladığım kadarıyla.Peki bu bölümü 10gb ayırsam yeterli olur mu?Ayrıca D bölümündeki müzik film vs. rahatlıkla ulaşabilecekmiyim Ubuntu üzerinden?Ayrıca 32bit mi tavsiye edersiniz 64bit mi?

edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peerless -- 7 Kasım 2010; 0:03:38 >
  • Film-müzik gibi dosyalarınızı D'de bıracaksanız 10 GB gayet yeterli Zira o dosyalara rahatça Ubuntu üzerinden ulaşabiliyorsunuz.

Normalde sadece 4 GB belleğinizin tamamını kullanmak istiyorsanız AMD64 (64 Bit) sürüm kullanın derdim ama kendi gözlemlerime göre performans açısından da AMD64 daha iyi. Ben şahsen bu açıdan AMD64'ü öneririm
  • 32biti indirmiştim şimdi 64biti indiriyorumherşeyi otomatik olarak kendisi yükleyecek mi acaba driver vs. , Sonrasında yapmam gereken birşey var mı ekstradan?Bu arada biraz fazla soru soruyorum sanırım; kusuruma bakmayın.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peerless -- 7 Kasım 2010; 0:23:14 >
  • Sürücüleri kendisi tanıyacaktır, ana konudan bakabilirsiniz. Ama şuanda ana konu çok güncel değil, sınavlarım nedeniyle bakamıyorum ama temel olarak ihtiyacınızı görecektir. O da olmadı, Ubuntu-TR forumunda sorun, çok daha hızlı ve iyi bir şekilde yardım alabilirsiniz:

Ana konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_39472608/tm.htm

Ubuntu-TR Forumu:
    http://forum.ubuntu-tr.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvinous -- 7 Kasım 2010; 0:39:01 >
  • Ekran kartı hariç sürücülerin hepsini yükleyecektir. Bilgisayarı açınca size söyler zaten kullanılabilir sürücüler var diye. Oradan yükleyebilirsiniz. Codecleri yüklemeyi unutmayın.
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için, haftasonu deneyeceğim bakalımşu an vizelerim yüzünden vaktim olmuyor
  • çok pratik yöntemlerle livecd leri usbye yükleyip denemen daha iyi olacaktır
    bunun içinde
    unetbootin denen programı kullanırsın
    http://unetbootin.sourceforge.net/
    bu program yardımı ile
    live cd imajını ve yüklemek istediğin usb diski stiki gösterirsin o bu işe yapar
    sonrada
    usb diski pc ye takarsın pc nin biosundan da usb den başlatır şeklinde ayarlarsın
    ve pc ni başlatırsın
    bu şekilde cd den çalışan sisteme göre çok daha hızlı çalışır

ubuntunun genişletilmiş versiyonu içinde
    ultimate edition kullanırsan daha bir iyi anlarsın sistemi
    http://ultimateedition.info/

• unetbootin programı bu iş için biçilmiş kaftandır.bununla sadece ubuntu değil pek çok popüler linux dağıtımı belleğe kurulabilir.sistem bellek üzerinden çalışabileceği gibi sabit diske de kurulabilir.fakat sabit diske kurarken linux dağıtımlarında swap space tanımlamak önemlidir yani sabit diskinizden yaklaşık 1GBlık alanı swap olarak tanımlarsanız linux burayı bir çeşit ram gibi kullanır ve belirgin bir performans farkı olur.

unetbootin :http://unetbootin.sourceforge.net/
  • Bana göre bir mantık hatası var.

Eğer denemek ve gerekirse okulda ya da seyehat ettiğiniz yerdeki internet cafede sık kullandığınız programları kullanmak ve güvenliğinizi sağlamak için taşınabilir bir işletim sistemi arıyorsanız flash bellek üzerine kurulan GNU/Linux'ta performans zaten aranmaz. Önceliğiniz, sık kullandığınız programları güvenli bir ortamda heryerde kullanabilmektir.

Yok eğer Linux ana makinada sürekli zamanlı işletim sistemi olarak kullanacaksanız elbette hard diske kurmanız daha iyi olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.