Şimdi Ara

Android telefonu bilgisayara flash disk olarak okutmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
23.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. biraz standart bir soru biliyorum ama bu olayı çözmem gerekiyor.

* bilgisiz değilim bilgisayardan iyi derecede anlarım ancak olay telefonda bitiyor.

Android telefonlar 2.2 Froyo sürümünde (kendi testim) usb ile flash disk olarak bağlanıyor ancak 2.3 ve sonrasında media sürücüsü olarak bağlanıyor.

benim sorunum ise arabaların teybi android telefonları media oynatıcısı olarak gördüğü için desteklemiyor.

Örnek: bende Astra j CD500 lü eli yüzü düzgün bir sistem var. Iphone Ipod işletim sistemine sahip olduğu için direk tanıyor ve müzikleri açıyor sorun yok ama android telefonlarda bu mümkün olmuyor. (benim aracımda da sorun yok. türlü türlü arabalarda nerdeyse bütün android marka telefonları denedim hepsinde aynı)

Aux ile bağlan flash diske at bluetooth ile bağlan falan demeyin onları istemiyorum. benim amacım telefonum hem şarj olsun hemde telefonumdaki müzikleri dinleyeyim. şimdilik flash diske atıp dinliyorum arabamda ama işlerimin yoğunluğu yüzünden 50 yılda bir müzik atabiliyorum flash diskime. müziklerimin hepsi telefonda.

Sonuç olarak toparlarsak android telefonu usb ile bağladığımızda flash disk olarak görmesini sağlamak. Telefon rootlu LG Nexus ve LG G Pro ikiside mevcut.

bu konuda acayip bir belirsizlik var bayadır inceliyorum anca yazabildim. eminim bir sürü kişinin sorunu çözülür bu şekilde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Android Telefonunu Flash Disk Olarak Kullanma

USB bellek taşımak yerine Android telefonunu flash disk olarak kullanmak istiyorsan, bunu gerçekleştirmenin birkaç basit yolu var. Bu yöntemler, telefonunu bir USB bellek gibi bilgisayarına bağlamanı ve dosya aktarımı yapmanı sağlar.

USB Hata Ayıklama Modunu Etkinleştirme:

İlk olarak, telefonunun "USB Hata Ayıklama Modu"nun etkinleştirildiğinden emin olman gerekir. Bunu yapmak için Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri'ne git ve "Yapı Numarası"na yedi kez dokun. Ardından "Geliştirici Seçenekleri" menüsü görünecek. Bu menüden "USB Hata Ayıklama" seçeneğini etkinleştir.

USB Bağlantı Türünü Değiştirme:

Telefonunu bilgisayarına bağladığında, "Şarj Yalnızca" seçeneğinin devre dışı olduğundan emin ol. Bildirim panelini aşağı kaydır ve bağlantı türünü "Dosya Aktarımı" veya "USB" olarak değiştir.

USB Sürücü Modunu Etkinleştirme:

Bazı Android telefonlar, USB sürücü modunu otomatik olarak etkinleştirmeyebilir. Bu durumda, Ayarlar > Depolama'ya git ve "USB Sürücü Modu" veya "USB OTG" seçeneğini etkinleştir.

Bu adımları uyguladıktan sonra, telefonun bilgisayarın tarafından harici bir USB sürücü olarak tanınmalıdır. Dosyalarını telefonun dahili belleğine veya bir microSD karta aktarabilirsin.

Telefonunu USB bellek gibi kullanmak, şunlar için faydalı olabilir:

• Bilgisayarın olmadığında dosya taşıma
    • USB bellek taşıma zahmetinden kurtulma
    • Verilerini yedekleme

Bu yöntemlerin çoğu Android telefonla uyumludur, ancak bazı modellerde farklılıklar olabilir. Telefonunun özel talimatları için üreticinin web sitesine veya kullanım kılavuzuna başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kimsenin bir fikri yokmu ?
  • ond3r.434 O kullanıcısına yanıt
    Bu Flash Disk olarak görme Android sürümü ile alakalı birşey değil. Cihaz yapılandırılması ile alakalı bir durum. Ayrıca MTP'nin kullanılması Ice Cream Sandwich ile başladı, Gingerbread ile değil (bazı telefonlar kullanıyordu ama backport olarak).

Dediğim gibi telefonun yapılandırılmasına bağlı bir durum bu. Telefonda uygulamalar için ayrılan bölüm ile kullanıcının dosyalarına ayrılan bölüm aynı olursa MTP (ve PTP) kullanmak dışında bir seçeneğiniz yok. Çünkü her ikisi aynı partition üzerinde (/data). Kullanıcıların dosyalarının tutulduğu bölüm /data/media klasöründe ve MTP bu klasörü PC'ye ana klasör olarak gösteriyor. Bu sayede dosya transferi gerçekleşiyor.

Sizin bahsettiğiniz UMS sisteminde bir klasör yerine (MTP'ye nazaran), partition USB üzerinden bağlantı kuruyor. . Partition'un unmount edilip UMS tarafından PC ile iletişime girmesi sağlanıyor. Biraz önce uygulamalar ile kullanıcıya ayrılan bölümün aynı partition üzerinde olduğunu söyledik. UMS partition bazlı olduğu için komple /data'yı USB üzerinden aktif etmek zorunda, eğer ederse unmount etmiş olur bu da sistemin ani bir yeniden başlatmasına yol açar.

Bazı telefonlarda uygulamalar ile kullanıcının dosyaları için verilen yerler ayrı partition'larda. O telefonlarda da UMS sistemi varsayılan olarak aktif. Bu yüzden telefon yapılandırılması ile doğrudan alakalı bir durum.

• ilginize teşekkürler. o açıdan bakmamıştım duruma ama peki o zaman hafıza kartını UMS olarak gösterme imkanım yokmu ?
  • Bu uygulamayıda deniye bilirsin root izni gerekir

Link=https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4054921

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.