Şimdi Ara

Ubuntu Gnome 17.04 Giriş Ekranı Arkaplan Değişimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ubuntu Gnome 17.04 Giriş Ekranı Arkaplan Değişimi?

Bu ekrandaki arkaplanı nasıl değiştirebilirim?

• gnome tweaks de idi sanırım.. arka plan değiştirme diye seçenek işaretlendiğinde size 2 alternatif sunuyor olması gerek..
    masaüstü ve login... diye aklımda kalmış... maksadınız sadece login background değişimi ise
  • Display manager değiştirerek, bu kısmı değiştirebiliyorsun. Amacın sadece arkaplanı değiştirmekse bilmiyorum.

https://askubuntu.com/questions/829108/what-is-gdm3-kdm-lightdm-how-to-install-and-remove-them

böyle de değiştirebilirsin.
  • /usr/share/gnome-shell/theme
    altına BG ye döşemek istediğiniz dosyayı kopyalayın.
    Ardından

sudo gedit /usr/share/gnome-shell/theme/gnome-shell.css

ile açın css dosyasını...

#lockDialogGroup {
    background: #2e3436 url(noise-texture.png);
    background-repeat: no-repeat;

kısmını bulun.

noise-texture.png

kısmını kendi dosyanızla değiştirin.

no-repeat --> repeat yapabilirsiniz.

Diye anlatmışlar...

https://askubuntu.com/questions/202129/how-i-can-change-the-gdm-login-screen-wallpaper

• Ubuntu 17.04'ün desteği Ocak 2018'de bitiyordu. Ubuntu kullanacaksanız; Ubuntu 16.04 LTS ya da Ubuntu 17.10 kullanmanızı öneririm.
  • aynı durumda ben de arch linux da yapmak istedim... hem boot esnasındaki linux seçiminde (grub oluyor sanırım)
    hemde login ekranındaki

arkadaşımız lightdm den değiştirebilirsin dedi.. ama ordaki resim dosyası yerine benim resim dosyalarımdan birini gösterdim yemedi... lightdm ye bakınca benim user altındaki resim klasorundeki resim gözüküyor ama hala arkadaşın install a tanımladığı resim çıkıyor....

birde şu ilk boot anındaki seçim kısmında gelen linux yazılarını ekranın tam orta kısmına gelecek şekilde yapılandırmak mümkün mü ?

14 inch ama FHD ekran da minick okumak işkence.. tamam ezbere enter yapıyom ama okumak da istiyom...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.