Şimdi Ara

Ubuntu mu Mint mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
14.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Linux mint 1.14 Nadia yı kurdum bilgisayarıma wireless driverı bile manuel olarak kurmak zorunda kaldım. Ve şuan aklıma gelmeyen 5-10 yaygın olarak kullanılan paketi de kendim kurmak zorunda kaldım. İkincisi benim yorumumun gereksiz olup olmadığına siz karar veremezsiniz buna dikkat edin lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D1E93529 -- 27 Temmuz 2013; 12:21:45 >
  • Öncelikle demogji yapmanıza hiç gerek yok. Ben sizin Ubuntu hakkında yorumunuz hakıında bir şey demedim. Tanımadığınız kişiler hakkındaki tavsiyeleriniz gayet yersiz.

Ayrıca Linux Mint 14 Ubuntu 12.10 tabanlı, bu da demek oluyor ki Ubuntu 12.10 kursanız kablosuz ağ sürücüsünü yine elinizle kurmak zorunda kalırdınız.

Benim ile ilgili bir şey yazıyorsanız, yazdığınız gereksiz manasız olduğuna karar verebilirim. Bence siz tanımadığınız kişiler hakkında yorumda bulunmasanız daha münasip olurdu.

Kurmak zorunda kaldığınız hangi paketlerdir ki Ubuntu'da kurulu gelmiş, gerçekten merak ettim.

Hala cevap vermediniz, Ubuntu'da varsayılan olarak gelip de Linux Mint'de alternatifi olmayan varsayılan uygulama hangisiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Temmuz 2013; 12:38:06 >
  • 500 küsür mesaj yazmışsınız hepsini tanıdığınız insanların açtığı konulara yazdığınıza emin misiniz?
    Burası forum, foruma girdiğin vakit yerinde durup kimseyi tanımıyorm millete yardım etmeyeyim demezsin, eğer yardım etmek istiyorsam yazaym bu vesileyle tanışırım dersin.! Kime mesaj yazıp yazmayacağıma da siz karar veremezsiniz bu tarz üzerinize düşmeyen söylemlerinizi bırakırsanız iyi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D1E93529 -- 27 Temmuz 2013; 14:31:54 >
  • Cevap vermeyince demogoji yapmak iyi bir strateji olsa gerek. Aşağıdaki soruların cevabını bekliyoruz hala.

Kurmak zorunda kaldığınız hangi paketlerdir ki Ubuntu'da kurulu gelmiş, gerçekten merak ettim.

Hala cevap vermediniz, Ubuntu'da varsayılan olarak gelip de Linux Mint'de alternatifi olmayan varsayılan uygulama hangisiymiş.

Linux Mint'e elle kurduğunuz ağ aygıtını Ubuntu 12.10 otomatik tanıdı mı?

Bir de aşağıdaki kodların çıktılarını verde gerçekten hangi kartmış Linux Mint'e elle tanıttığınız öğrenelim.

lspci -nnk | grep -iA2 net 
    sudo lshw -C network
    lsmod

Ben tanımadığım insanlar hakkında varsayımlara dayanarak yorum yazmamaya özen gösteririm mesela. İstediğinize mesaj yazabilirsiniz, ama varsayımlarınıza dayanarak kişi hakkında yorumda bulunmayı uygun görüyorsanız size başka denecek bir şey olmaz sanırım.

Yardım etmek istiyorsanız öncelikle doğru yönlendirmelerde bulunmanız lazım. Yanlış bilgilerle insanlara katacağınız pek bir şey olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Temmuz 2013; 14:53:57 >

• ubuntu
  • Ubuntu ve Mint çokta fark yok
  • Kesinlikle Linux Mint daha iyi. Masaüstü ortamı çok güzel, sade.

Ayrıca bilmeyenler için söyleyelim Linux Mint, Ubuntu tabanlıdır yani Ubuntu'da gereksiz bulunan şeyler çöpe atılır, bilgisayarınızı daha verimli kullanırsınız.
  • Eski bir ubuntu kullanıcısı olarak ubuntunun yeni sürümünün arayüzlerine alışamadığımı söyleyebilirim.
    Evimde Ubuntu 10.4 kulanıyorum, desteğinin kesildiği söylenmesine rağmen bir sıkıntı yaşamıyorum, güncellemeler geliyor.
    Yalnız distrowatch'a bakarsanız mint ubuntuyu geçmiş durumda.
  • Her ikisinide sanal makinada kurun biraz inceleyin kararı kendiniz verin derim.
  • Mint 13 Mate Desktop öneririm. İlk kullanıcılar için gayet şık ve uygun.
  • ubuntuya oyun yüklenmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Yıl önce aldığım ( win 7 li ) Asus 15" Amd e450 / hd6320 laptopta 1080 hd video da takılma vardı.

İŞLEMCİ cache bellek yetmiyor + Ghz düşüktü. Makine OC olmuyor ve GPU suna yetmiyordu.

Linux Mint kurdum player / codec siz mükemmel sonuca ulaştım.

Açılma / kapanma hızı + güvenlik avantajı ve sadece web+multimedia için çok avantajlı.

Amd Sempron 140 ve 785ge hd4200 dx 10.1 , SSD ye 64 bit ubuntu kurdum , görsel olarak güzel + herşey uyumlu ama PERFORMANS alamadım

Genelde her zaman son sürüm 64 bit indirip Linux mint / ubuntu / pardus / suse yi DVD ye yazıp bazen yüklüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekirdek yapısı iyi değil
  • ne demek istedin?
  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    çekirdek yapısı herşeyi desteklemiyor ! çok kısıtlı !
  • Mint 16 Cinnamon yükledim bugün. Çok beğendim. Herşey olması gerektiği gibiydi.
  • Her ikisi de kararlı ve hızlı bir dağıtım olmasına rağmen benim gözümde mint daha önde.
  • Mint 16 Cinnamon yukledim deneme amaçlı. Sistem air5343 modeme kablosuz bağlanamıyor ama apartmandaki pek çok diğer
    bağlantıyı yakalıyor. Sorun ve çözümü hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
    Selamlar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mufit

Mint 16 Cinnamon yukledim deneme amaçlı. Sistem air5343 modeme kablosuz bağlanamıyor ama apartmandaki pek çok diğer
    Selamlar,

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp aldığınız çıktıları paylaşınız.

lspci -nn | grep -i net  
    iwconfig | egrep 'Tx|Power'
    lsmod
    sudo lshw -C network

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 20 Ocak 2014; 21:33:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

quote:

Orijinalden alıntı: mufit

Mint 16 Cinnamon yukledim deneme amaçlı. Sistem air5343 modeme kablosuz bağlanamıyor ama apartmandaki pek çok diğer
    Selamlar,

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp aldığınız çıktıları paylaşınız.

lspci -nn | grep -i net  
    iwconfig | egrep 'Tx|Power'
    lsmod
    sudo lshw -C network

Alakanıza teşekkürler, modemin kanalını değiştirip bg/n ayarını bg yapınca modeme bağlandı.
    Bu arada varsayılan tarayıcı ayarlarını kurcalarken panel ayarlarını vs bozdum. Eski ayarlara nasıl dönebilirim
    acaba? Firefox ayarlarını ve yer imlerini aktardım ama, menü ve pencere stil ayarları berbat oldu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.