Şimdi Ara

Ubuntu mu Mint mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
2
Favori
14.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mufit

Bu arada varsayılan tarayıcı ayarlarını kurcalarken panel ayarlarını vs bozdum. Eski ayarlara nasıl dönebilirim
    acaba? Firefox ayarlarını ve yer imlerini aktardım ama, menü ve pencere stil ayarları berbat oldu.

Firefox ayarlarını sıfırlamaktan bahsediyorsanız, Firefox kapalıyken aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.

mv ~/.mozilla ~/.mozilla.yedek
  • ya hocam kendinizi densiz adamlar icin uzmeyin lutfen. birkac defa kurulum ve iki uc haftalik kullanimdan sonra ahkam kesiyorlar sizin gibi isin mutfaginda ki adamlara bile, yazik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

bana göre ubuntuda destek daha fazla. ubuntuyu kurdan daha iyi olur.

Mint varken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

Mint varken?

ubuntu daha iyi .( en azından benim bilgisayarda ) Ayrıca ses kaliteside ubuntuda windows ve diğerlerine göre çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

Mint varken?

Benim tavsiyem de linux MİNT KDE temel olarak ubuntuyu alıyor ancak ubuntu kararlı sürümünü yayınladıktan sonra Mint üzerinde gerekli düzeltmeleri yapıyor kararlı sürümünü yayınlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the jaja -- 6 Şubat 2014; 1:25:38 >
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:33:0 >
  • Mint kuracaksan Mate değil Cinnamon kullan bence görsellik konusunda dahaiyi.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomen_magduru -- 13 Mayıs 2015; 1:36:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomen_magduru

başlığı uplıyalım bakaşım. mint cinnamon benşmki de, bayaa bi sıkıcı buldum. belki de alışamadığım içindir. hani öyle rezil berbat bişey değil tabii ki memnunum ama bilemiyorum... ubuntu daha hoş göründü gözüme sanki. ubuntunun avantajlarını yazabilir mi bilgili arkadaşlar.?

Benim öyle pek bir bilgim yok ama Mint'in Ubuntu tabanlı olduğunu bildiğimden şöyle söyleyebiliriz sanıyorum;

Mint, Ubuntu tabanlı olup geliştirildiği için bir eksiği yok, masaüstü farklı ve birkaç son kullanıcıya yönelik ek paketleri kendinde barındırıyor.
  • linux mint ve cinnamon ikilisi ubuntu gnome ve unity arayüzlerini döver :) sistem olarak daha stabil, sade ve kararlı. güncelleme ve program yüklemek daha kolay. ubuntudaki software manager yavaş ve kararsız. linux mintte ise daha stabil, donması/kasması yok.

not: linux mint , ubuntuya göre bilgisayarı daha çok ısıtıyor neden bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pmcxa

linux mint ve cinnamon ikilisi ubuntu gnome ve unity arayüzlerini döver :) sistem olarak daha stabil, sade ve kararlı. güncelleme ve program yüklemek daha kolay. ubuntudaki software manager yavaş ve kararsız. linux mintte ise daha stabil, donması/kasması yok.

not: linux mint , ubuntuya göre bilgisayarı daha çok ısıtıyor neden bilmiyorum..

Isınma ve greeksiz fan çalışımı ile ilgili bir ekşi kullanıcısının yaptığı tespit ve çözümü, garantisi olamamakla birlikte kendinde işe yaradığını söylüyor:

https://eksisozluk.com/entry/38971844

• quote:

Orijinalden alıntı: grideniz

quote:

linux mint ve cinnamon ikilisi ubuntu gnome ve unity arayüzlerini döver :) sistem olarak daha stabil, sade ve kararlı. güncelleme ve program yüklemek daha kolay. ubuntudaki software manager yavaş ve kararsız. linux mintte ise daha stabil, donması/kasması yok.

Isınma ve greeksiz fan çalışımı ile ilgili bir ekşi kullanıcısının yaptığı tespit ve çözümü, garantisi olamamakla birlikte kendinde işe yaradığını söylüyor:

https://eksisozluk.com/entry/38971844

Bahsettiğiniz bağlantıda çözüm güncel değildir. Daha eski sürümlerde Linux Mint 15 ve öncesinde sadece ATI ekran kartlarında ve kapalı kaynak srücülerin kurulamadığı/kurulmak istenmediği durumlarda işe yarıyordu. Artık çekirdek 3.11 ve sonrası için daha farklı güç yönetimi değişkenleri kullanılıyor.

quote:

Cinnamon masaüstü GPU'nun 3D özelliklerinden/nimetlerinden faydalanır. Bu sebeple GPU (özellikle Mate ve XFCE masaüstüne göre) biraz daha ısınabilir. Ama Ubuntu'nun Unity'si de Compiz pencere Yöneticisini kullanıyor. Bu pencere yöneticisi de 3D özellikleri kullanır, bu sebeple bir fark olmaması gerekir. Belki Compiz, Cinmamon'un kullandığı Muffin pencere yöneticisine göre daha az kaynak tüketiyordur, bunu tam olarak bilemiyorum.

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp çıktılarını paylaşırsanız GPU ile ilgili yapılması gereken bir şey var mıdır kontrol edelim.

lspci | egrep 'VGA|3D'
    glxinfo | grep render

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Konuyla alakalı değil belki ama xp den minte geçtiğimde yabancılık çekmemiştim. Hala xp kullanan varsa duyrulur

Ben hem XP hem Ubuntu kullanıyorum

Ben Ubuntu 13.10 kullanıyorum ara sıra donabiliyor ve donduğunda geri gelmiyor sadece düğmeden kapatınca düzeliyor.
    Bu yüzden ben de Mint diyorum ve zaten yakında bende Mint'e geçeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Bahsettiğiniz bağlantıda çözüm güncel değildir. Daha eski sürümlerde Linux Mint 15 ve öncesinde sadece ATI ekran kartlarında ve kapalı kaynak srücülerin kurulamadığı/kurulmak istenmediği durumlarda işe yarıyordu. Artık çekirdek 3.11 ve sonrası için daha farklı güç yönetimi değişkenleri kullanılıyor.

Cinnamon masaüstü GPU'nun 3D özelliklerinden/nimetlerinden faydalanır. Bu sebeple GPU (özellikle Mate ve XFCE masaüstüne göre) biraz daha ısınabilir. Ama Ubuntu'nun Unity'si de Compiz pencere Yöneticisini kullanıyor. Bu pencere yöneticisi de 3D özellikleri kullanır, bu sebeple bir fark olmaması gerekir. Belki Compiz, Cinmamon'un kullandığı Muffin pencere yöneticisine göre daha az kaynak tüketiyordur, bunu tam olarak bilemiyorum.

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp çıktılarını paylaşırsanız GPU ile ilgili yapılması gereken bir şey var mıdır kontrol edelim.

O linkteki yolu kullanıyorum ve hiçbir sorun olmadı. İşe de yarıyor. Linux Mint 16 kernel 3.11.

• Mint hakkında birkaç sorum var.

http://www.linuxmint.net.tr/linux-mint-17-qiana-kde-ve-xfce-masaustu-surum-adayi-iso-dosyalari-yayinlandi/
    http://www.linuxmint.net.tr/linuxmint-17-indir/

ilk linkde iki sürüm var KDE ve XFCE. İkincisinde de yine aynı ancak farklı iki isimle. Bu ikisinin farkı nedir? hangisi yüklemeli ilk defa yükleyeceğim, Linux u ilk defa kullanmış olmayacağım daha önce ubuntu kullanmıştım ama seviyem ilk kullanan seviyesindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XGSpirit -- 16 Haziran 2014; 10:01:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TO.Yay

Mint hakkında birkaç sorum var.

http://www.linuxmint.net.tr/linux-mint-17-qiana-kde-ve-xfce-masaustu-surum-adayi-iso-dosyalari-yayinlandi/

ilk linkde iki sürüm var KDE ve XFCE. İkincisinde de yine aynı ancak farklı iki isimle. Bu ikisinin farkı nedir? hangisi yüklemeli ilk defa yükleyeceğim, Linux u ilk defa kullanmış olmayacağım daha önce ubuntu kullanmıştım ama seviyem ilk kullanan seviyesindedir.

Linux tam olarak Windows gibi değil işletim sistemi olarak. Basitçe anlatırsak, temelde çalışan çekirdek sistemin üzerine, kullanıcıyla etkileşimli olan masaüstü kısmı bulunur. Sizin seçmekte zorlandığınız kısım, masaüstü kısmı.

Verdiğiniz iki linkte toplam 4 adet farklı masaüstü var.

-Cinnamon
    -Mate
    -XFCE
    -KDE

Hepsinin kendine özel artıları eksileri var. Ama sonuçta, çekirdeğinde, hepsi Linux Mint. O yüzden size tavsiyem hepsinin resimlerine; youtube'daki ufak inceleme videolarına bir bakın; hangisi hoşunuza giderse onu seçin. Ek olarak eğer bilgisayarınız eskiyse vs. XFCE kurmanızı tavsiye edebilirim, basitliğinden ve sadeliğinden daha performanslı çalışacaktır.

Linux Mint için Mate'i de öneririm. Ben Mint yüklediğim zaman Mate'i kullanıyorum.

Daha önce Ubuntu kullanmışsınız, Ubuntu da içinde Gnome II ve Unity masaüstlerini barındırır örnek vermek gerekirse. Siz muhtemelen Unity'i kullandınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: TO.Yay

Mint hakkında birkaç sorum var.

KDE ve XFCE sürümler daha Sürüm Adayı seviyesinde ve kararlı sürümleri henüz yayınlanmadı.
    Cinnamon ve Mate sürümlerin ise kararlı sürümleri yayınlandı.
    Kararlı, hızlı, kolay kullanılabilir ve klasik bir masaüstü ortamı istiyorsanız Mate masaüstünü seçebilirsiniz.
    Benim için görsellik de gerekli ve sistemimde fena değil diyorsanız Cinnamon masaüstü sürümü mutlaka deneyin.
    İsterseniz bu ikik masaüstünü aynı anda kullanabilirsiniz. Cinnamon masaüstünü kurup Mate masaüstünü kurabilir, ya da tersini yapabilirsiniz.
    Kullanıcı şifrenizi girdiğiniz ekrandan istediğiniz masaüstünü seçip oturum açabilirsiniz.

• Linux Mint -Mate- sürümünü yükledim ve çok beğendim birçok açıdan (görüntüsü ve Windows'a oranla daha iyi ram kullanımı gibi...). İhtiyaç duymadığım sürece Windows'a dönmeyi düşündürmeyecek kadar sevdim.

Ayrıca Windows-dan Linux-a ilk defa geçiş yapanlar varsa, başlangıç için sanırım en uygunu linux Mint-dir(kullanım kolaylığından veya benzerliklerden).
  • Ubuntu çok ağır en iyisi mint

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.