Şimdi Ara

Ubuntu mu Mint mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
14.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linux kullanmaya karar verdim ve farklı dağıtımlar olduğunu gördüm. Ubuntu ve mint arasında bir seçim yapacağım. Bildiğim kadarıyla ikisi de türkçe olabiliyor fakat ubuntu da türkçe kaynak daha fazla. Kimisi diyor mint çok kolay diğeri diyor en iyisi ubuntu. İkisini de denemek istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

NOT: -Linux hakkında bir bilgim yok fakat öğrenme isteğim çok.
    -Oyun oynamayacağım, program kullanmayacağım.
    -Masaüstü pc için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihtnt -- 9 Ekim 2012; 23:18:10 >

• Ben ubuntu kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Buradan daha çabuk ve daha fazla yardım alabilirsinhttp://forum.ubuntu-tr.net/

İşe sistemine uygun ubuntuyu indirmekle başlayabilirsinhttp://www.ubuntu.com/download/desktop
  • Linux ile yeni tanışan kullanıcılar için hem Ubuntu hem de Linux Mint aşağı yukarı aynı konforu sunuyor. Ben kendi adıma Linux ile yeni tanışan kullanıcılar için Linux Mint 13 Mate masaüstünü tavsiye ederim. Linux Mint 13 Mate sürüm için Türkçe kullanım klavuzu da mevcut olduğu için yeni kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Linux Mint 13 Türke Kullanım Klavuzu

http://www.linuxmint.org.tr/kilavuzlar/

Linux Mint 13 Mate Masaüstü İndirme Bağlantıları

http://www.linuxmint.org.tr/linux-mint-indirme-adresleri/maya/

http://www.linuxmint.com/release.php?id=18

Videolar

http://www.youtube.com/watch?v=7ubdq8Arbgc

http://www.youtube.com/watch?v=UpvvKmptJXA

• Ubuntu kuruyorum. İstemesem de ikisini de denemeyi düşünüyorum. Sağolun
  • Mint ilk kullanıcılar için daha iyidir, kullanımı daha basittir.Mint'i deneyebilirsin. Eğer yazılımsal şeylere yönelmek istersen daha sonra Debian, Gentoo gibi dağıtımlara geçebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihtnt

Linux kullanmaya karar verdim ve farklı dağıtımlar olduğunu gördüm. Ubuntu ve mint arasında bir seçim yapacağım. Bildiğim kadarıyla ikisi de türkçe olabiliyor fakat ubuntu da türkçe kaynak daha fazla. Kimisi diyor mint çok kolay diğeri diyor en iyisi ubuntu. İkisini de denemek istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

NOT: -Linux hakkında bir bilgim yok fakat öğrenme isteğim çok.
    -Oyun oynamayacağım, program kullanmayacağım.
    -Masaüstü pc için.

ikiside aynı şey
  • kubuntu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu vs Kubuntu yardım!!
    19 yıl önce açıldı
    Linux mu Android mi?
    9 yıl önce açıldı
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bana göre ubuntuda destek daha fazla. ubuntuyu kurdan daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Compiz Fusion'u hangi dağıtıma daha kurabilirim, her ikisinide sorunsuz kurulur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyboy87

kubuntu

kubuntu ile mintin farkları nedir?
  • kde arayüzünü kullanıyor hocam gnome3 tutulmadı çünkü ubuntu gnome2 kullandığı halde gnome3e geçmedi unity üzerinden devam etti mint da aynı şekilde gnome3e geçmedi cinnamon u geliştirdi (gnome2 fork).

kde 4 çıktığında ciddi yenilikler ve stabilite problemi vardı 4.6 ya kadarda çok yavaş ve buglıydı ama şuanki haliyle kde bence çok iyi

windows 7deki superbar ve bazı fonksiyonlar kde4de mevcuttu yani öyle diyeyim.

saygılar
  • teşekkür ederim...
  • Deneme amaçlı ikisini de kurdum mint bence daha güzel görünüm olarak ubuntuyu beğenmedim pek te kurcalamadım biraz zor ve karışık geldi bana mint daha iyi sanki

Bir de bunları format atmadan sistemden nasıl kaldırırım acaba. Her ikisins de windows 7 nin yanına kurmuştum
  • Güvenlik açısından hangisini tavsiye edersiniz?
  • Çoğu linux dağıtımının türkçe paketleri mevcut. Bu yüzden Ubuntu yada Minte bağlı kalmanız gerekmiyor isterseniz Fedora, Pclinux Os gibi dağıtımlarda kurabilirsiniz. Hepsi size oldukça kolay bir arayüzü olan yükleme ekranı sunacaktır bu sayede bir araştırma yapmasanız bile kurulum yapabilirsiniz. Seçtiğiniz iki dağıtım birbirinden pek farklı değil. Mint, Ubuntu tabanlı bir dağıtım fakat ayrıldığı nokta ek paketler ve biraz daha kararlılık. Ubuntu'yu yüklediğinizde codec paketleri, flash player olmayan bir işletim sistemine sahip oluyorsunuz(Depoda tüm codecler ve flash mevcut). Mint ise bunlar kurulu olarak geliyor. Ayrıca dikkat ettiyseniz Ubuntu sadece Unity ara yüzüne sahip bir dağıtım değil. Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu, Ubuntu Studio gibi farklı ara yüze sahip türevleri de mevcut. Aynı durum Linux Mint içinde geçerli fakat Ubuntu'nun türevlerini yüklediğinizde farkedeceğiniz bir nokta olacak neredeyse öntanımlı olarak gelen çoğu yazılım değişiyor. Bu durum farklı Pencere Yöneticisi kullandığı için oldukça doğal fakat Linux Mint bunu biraz daha kısıtlamış durumda. Dolayısıyla Minx xfce, Mint Kde eklediğinizde öntanımlı sürüme göre daha çok benzerlik bulacaksınız.

• Linux Mint'i deneyebilirsiniz ben kullandığımda beğenmiştim.
  • Hocam merhaba, kesinlikle ubuntuyu seçin derim, çünkü ubuntu da default olarak kurulu geren software ve paketler Linux mint ten daha fazladır.. Ben şahsen ikisini de kullanıyorum ancak birini seçmem gerekseydi bu ubuntu olurdu. Kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeecoder

Hocam merhaba, kesinlikle ubuntuyu seçin derim, çünkü ubuntu da default olarak kurulu geren software ve paketler Linux mint ten daha fazladır.. Ben şahsen ikisini de kullanıyorum ancak birini seçmem gerekseydi bu ubuntu olurdu. Kolay gelsin :)

Hangi yazılım ve paketler daha fazla Ubuntu'da merak ettim doğrusu. Linux Mint ile varsayılan olarak flash, codec vb. eklentiler kurulu geldiği halde, Ubuntu'da fazla olan bir şey olduğunu sanmıyorum. Hoş Ubuntu'da da kurulum sırasında bu eklentileri indirip kurabiliyorsunuz.

Yeni kullanıcı açısından kesinlikle Linux Mint Ubuntu'dan daha kolay. Ubuntu'da pek çok ayarı yapmak için 3. parti uygulamalar kurmak zorundasınız. Ama Linux Mint ile gelen Cinnamon ve Mate masaüstlerinin dahili araçları ile bu ayarları ek araç kurmadan yapmak mümkün. Ubuntu'da masasütüne başlatıcı eklemek için bile 3. parti uygulama kurmak zorundaydınız, yeni sürümlerle bu değişti mi bilemiyorum. Ama bu gibi sıkıntıları Cinnamon ve Mate masaüstünde yaşamazsınız.

• kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz mint ile devam edin linux un içine girdikçe terminalde daha çok çalıştıkça ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • Linux'un içine girmek benim için geç bir ifade . 20 yıllık PC ve 5 yılınaşkın süredir aktif (evde, işte) bir Linux kullanıcısıyım (Aktif kullanımın dışında Linux kullandığım 2-3 yılı saymıyorum). Pek çok Linux dağıtımını kullandım, ama Linux Mint'i kullanmak daha kolay olduğu için tercih ediyorum. Yoksa benim için herhangi bir dağıtımı kullanmak sorun değil (Gentoo ve tabanlı dağıtımlar dışında pek çoğunu ullanmışımdır.) Bilip bilmeden yazdığınız garip ifadeleri anlamakda zorlanıyorum açıkcası (zorla neler yazdırtıyorlar insana!).

İnsanları hem yanıltıyorsunuz, hem de tanımadığınız kişiler hakkında gereksiz yorumda bulunuyorsunuz. Amacınız insanlara yardım etmekse doğru bilgi verin lütfen.

Evet, neymiş Ubuntu'da Linux Mint'den daha fazla gelen varsayılan uygulama, siz bundan haber verin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Temmuz 2013; 9:03:14 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.