Şimdi Ara

Ubuntu Server Kurulum Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ubuntu Server 10.10 'u eski desktop PC ye kurdum.Çöpe gideceğine elimizin altında yedeklemek için falan kullanacağımız bir server olsun dedim.
    Kurulum yaparken network bağlantısı yoktu.
    Bu arada LAMP olarak kurdum.
    Kurulum bitti komut satırına falan geldi (bu arada GUI yok yüklemem lazım) sonra ethernet kablosunu taktım
    Ama otomatik IP almıyor , nasıl IP aldırıcam ? Daha sonra USB wireless adapter takıp onu tanıtmam lazım ama ilk iş GUI gerekli...

• Merhaba Bahadır Abi ;

wicd-curses kurarak ip'yi alabilirsin wicd servisini başlatınca otomatik gelecektir
  • GUI ile ilgili olarak ;

sudo apt-get install ubuntu-desktop

sorun çıkmadan kurulması lazım (biraz uzun sürer)
  • Dostum dün biraz ugrastim farkettim ki lspci dedigimde ethernt kartini adiyla gosteriyor ama network cihazlarini listele dedgmde eth0 cikmiyor.
    Gicik oldum , ethernet kartini gormeyen server edition mi olur hadi gectim usb yi wirelessi falan :D
    Windows server deneyecegim bakalim...
  • Otomatik IP sunucu için bana şahsen garip geliyor.
    10.10 değil 10.04 yada 8.04 sürümünü (bu iki sürümde 5 sene süreli desteğe sahiptir.) kablo takılı iken kurun otomatik IP alacaktır.
    LAMP yedekleme sunucusu olması için gereksiz samba yı kursanız yeterli olur.
    Kablosuz adaptör işi dertli üreticiler windows sever oldukları için sıkıntı çıkarıyorlar.

Sunucuya GUI kuracak kadar rahatsanız windows kurun rahat edersiniz.Linux konsolu zor geliyor ondan diyorsanızhttp://www.webmin.com/ u sunucuya kurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 20 Nisan 2011; 20:06:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.