Şimdi Ara

ubuntu Üzerinde Directory not empty Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hatanın nedenini bilen var mı türkçe kaynak bulmak bir yana yabancılar da da parklı nedenlerden karşılaşmış bu sorunla. Shh ile debian üzerinden uzak sunucuda ki bir dosyanın yerini değiştirmek istiyorum neden böyle bir hata veriyor anlamadım saç baş kalmadı yola yola cevabı verene şimdiden teşekkürler

root@diks:~# mv vpnserver /usr/local

mv: cannot move 'vpnserver' to '/usr/local/vpnserver': Directory not empty

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedroid -- 18 Ağustos 2016; 20:12:50 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Directory not empty

İlgili adreste böyle bir dizin ve için dosya ya da dizin hali hazırda var olmalı.

Ne yapmaya çalışıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

quote:

Directory not empty

İlgili adreste böyle bir dizin ve için dosya ya da dizin hali hazırda var olmalı.

Ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Softether ile vpn kurmaya çalışıyorum hocam digitalocean sayfasında ki talimatları direk uyguluyorum ama bu hatayı geçemiyorum hiçbir yerde de yazmıyor çözüm

• Up

• Up

• ilk önce "/usr/local/" dizini içerisinde mkdir komutu ile "vpnserver" klasörü oluşturun.
    daha sonra da "~/vpnserver" içerisine girip içerisindeki herşeyi cp komutu ile "/usr/local/vpnserver" klasörüne kopyalayın.

Sorununuz ile ilgili çeşitli çözüm yollarıhttp://askubuntu.com/questions/269775/mv-directory-not-empty sayfasında mevcut aslında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mv komutunu -u değişkeni kullanmayı deneyebilirsiniz.

mv -u vpnserver /usr/local
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

ilk önce "/usr/local/" dizini içerisinde mkdir komutu ile "vpnserver" klasörü oluşturun.
    daha sonra da "~/vpnserver" içerisine girip içerisindeki herşeyi cp komutu ile "/usr/local/vpnserver" klasörüne kopyalayın.

Sorununuz ile ilgili çeşitli çözüm yollarıhttp://askubuntu.com/questions/269775/mv-directory-not-empty sayfasında mevcut aslında.

Teşekkürler hocam sayenizde de çözdüm sorunu aynen dediğiniz gibiymiş

• quote:

mv komutunu -u değişkeni kullanmayı deneyebilirsiniz.

mv -u vpnserver /usr/local

hocam sorunu çözdüm ama tavsiyenizi bir daha ki sorunda deneyceğim teşekkürler, merak ettiğim -u değişkeni ne işe yarıyor Türkçe kaynak bulamadım denediğim de taşıma işlemini mv gibi gayet güzel yapıyor mv -u ama farkı nedir, man komutu ile baktım fakat ingilizcem düzgün şekilde çevirmeye yetmedi size zahmet bir kaç cümle ile açıklar mısınız bu -u değişkeninin mv komutana katkısını...
  • mv komutunu kulanamama sebebiniz, hali hazırda içinde dosya ya da başka bir dizin bulunan /usr/local/vpnserver dizininin mevcut olması. Bu durumda mv komutunu -u değişkeni ile kullanınca, kaynak dosyada daha güncel olanları hedef dizine taşıyacaktır.

Daha fazlası için;

mv --help 
    man mv
  • quote:

mv komutunu kulanamama sebebiniz, hali hazırda içinde dosya ya da başka bir dizin bulunan /usr/local/vpnserver dizininin mevcut olması. Bu durumda mv komutunu -u değişkeni ile kullanınca, kaynak dosyada daha güncel olanları hedef dizine taşıyacaktır.

Daha fazlası için;

mv --help 
    man mv

Teşekkürler hocam çok iyi anladım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.