Şimdi Ara

VirtualBox ile 95 Kurulumu No Bootable Medium Found

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
27
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok eski bir İngilizce eğitim CD'si var elimde, bunu çocuğuma göstermek istiyorum. Arayüzü ilkel ve bir çocuk için o kadar da eğlenceli. Neyse, 95'i kurmaya çalışıyorum sanal makinede ancak aşağıdaki hatayı alıyorum.

"no bootable medium found please insert a bootable medium and reboot"

iso dosyam optik sürücü kısmında seçili, virtualbox'ı yönetici olarak çalıştırdım. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum. Win 95 isosunu usbden çalışan olarak indirmiştim. Bu problem yaratır mı?

Ekran görüntülerine bakıp yanıtlayabilirseniz sevinirim.

edit: xp yazmışım, 95 olacaktı doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpio9 -- 10 Aralık 2024; 1:6:19 >

• 1. XP, AHCI olan SATA'yı, sürücüsü disketten yüklenmeden tanıyamaz. AHCI sürücü dahil edilmiş ISO'lar olabilir. Siz sanal IDE optik sürücüden boot ediyorsunuz, sorun yok.

2. Sanal IDE optik sürücüsü olarak tanıtılan ISO'nun adı, W95 yazıyor. Emin misiniz XP ISO'su ve bootable olduğundan? Lüzumsuz bilgi: Hatırladığım kadarıyla W95, bootable CD ile gelmiyordu. Önce DOS disketle boot edip, CDROM'u tanıtıp, W95 CD'sindeki setup'ı çalıştırmak gerekiyordu.

3. XP ISO'su, .iso dosya olarak fiziki bir CD içinde mi kayıtlı ve bunun takıldığı CD/DVDROM da USB'den mi PC'ye bağlı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 8 Aralık 2024; 1:51:23 >
  • Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. XP yazmışım dalgınlıkla, 95 kurmak istiyorum. Lakin tabi işin içinde disket olayı varsa zaten bu iş yatar. Ben direk internetten 95 bootable iso indirmiştim sadece. Muhtemelen ilerleme kaydedemeyeceğim bu durumda... Acaba 98 kurmaya çalışsam program çalışır mı onu düşünmeye başladım şimdi :D

• 98 de aynı.

Virtual box ile kuramaz mısınız... kurarsınız. 95/98 sistem diski gerekli, .img biçeminde mesela.

Çeşitli yerlerde (Vogons vs.) çıkar karşınıza indirme olarak.

Ama yapılacak prosedürün, işlemlerin meraklısı değilseniz... bir 32-bit DOS emülatörü kullanabilirsiniz.

DOSBox, DOSBox-ECE, DOSBox SVN Daum, DOSBox-X, PCem, 86box...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 10 Aralık 2024; 11:41:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.