Şimdi Ara

Ubuntu ve Wireless Adaptör Uzatma Kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Airties Wus 300 wireless usb adaptör var. Bu aleti internette linux çekirdekli sistemlere yükleyenler olsa da, ne yaptıysam ben Ubuntu 10.4 e tanıtamadım. En sonunda da hepsi burada dan ubuntu forumlarında ubuntu 10.04 le çalıştığı doğrulanmış TP-Link TL-WN321G siparişi verdim.

Merak ettiğim şu : aşağıya resmini eklediğim Airties Wus 300 ün uzatma aparatı mevcut malum. Benim kasam çok biçimsiz bir yerde olduğu için, TP-Link daha sağlıklı çeksin diye Wus 300 ün bu usb portlu uzatma aparatını kullanabilirmiyim? Yani bu aparat sadece uzatma kalbosu görevimi görüyor, yoksa kendi içinde devreleri olan farklı bir fonksiyonu var mı? Eğer bildiğimiz uzatma kalbosu işlevi görüyorsa, TP-Link i bu uzatma aparatla pc ye bağlayıp masamın üstünde daha iyi çekim gücüyle kullanmak istiyorum.

Teşekkürler..

Ubuntu ve Wireless Adaptör Uzatma Kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih001 -- 10 Ağustos 2010; 0:20:44 >

• WUS300 ün uzatma aparatıyla yeni adaptörünüzü denemenizin ne adaptöre ne aparata bir zararı olmaz.
  • O kablo sadece uzatma kablosu işlevini görecektir. İsterseniz oradan bir USB bellek bile kullanabiliyorsunuz. Yani ekstra bir işlevi yok. Elektrik için kullanılan uzatma kablosu gibi birşey bu.
  • Cevaplar için teşekkürler, harikasınız. İşte bu süper oldu benim için. Kara kara düşünüyordum pc nin arkasından o daracık köşeden nasıl görecek bu alet diye. Tekrar teşekkürler.
  • TP-Link wireless adapter bugün elime ulaştı. Aleti taktım, Ubuntu 10.04 ü bir açtım ki, otomatik tanımış, hiçbirşey yapmadan direkt wireless şifresini girip nete girdim. Acaip hoşuma gitti.

Yanlız sizlere danışmak istediğim birşeyler olacaktı, yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

1- Nete bağlanınca ilk işim update yapmak oldu tüm chechboxlar seçiliydi tüm update işlemlerini yaptı ve reboot edilmesi gerek dedi. Reboot yaptım tekrar açıldığında ubuntunun açılış ekranı yerine siyah dos gibi bir komut ekranı çıktı. Ekranın en tepesinde "GNU GRUB version 1.98 1ubuntu 7" yazıyor ve ubuntu açılmıyor. Ubuntu'nun açılması için bu komut alanına herhangi bir yerine komut mu girmem lazım, yoksa yanlışlıkla sistemi mi çökerttim?

2- 10 mbit intrnet hızım olduğu için cd yüklemesi yapmak yerine wubi.exe ile netten dosya indirilmeli kurulumu yaptım. 7-8 dk da dosyalar indiği için bu daha kolayıma geldi. Ancak bu yöntemle kurulan ubuntu nun bir eksikliği veya kısıtlı sürüm olma durumu var mı? Yoksa cd kurulumuyla aynı sürümü mü yüklüyor?

Not : 1. sorumun net bir cevabı yoksa kurulumu yeniden yapacağım nasılsa kurulumu çok kısa sürüyor sorun değil.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih001 -- 10 Ağustos 2010; 21:56:19 >

• wubi'nin amaci hard diskle ilgili islem yapmaktan cekinen kullanicilara ubuntu'yu denemeleri icin kolaylik saglamak. gercek bir kurulum gibi dusunmemek lazim. bu yuzden ozellikle kernel guncellemeleri sonrasi gumluyor. gercek bir dosya sistemine kurulmadigi icin grub'u duzelteyim derken windows boot loaderi bozmak da mumkun. ubuntu kullanmayi dusunuyorsaniz hard diskte bir bolum ayirin ve direkt ubuntu cd'si ile baslatarak oraya kurulum yapin.
  • Cevap için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım.
  • Arkadaşlar, yarın Ubuntu kurmayı düşünüyorum. Yukarıdaki resimdeki adaptör ve uzatma kablosunun aynısından bende de var. Ubuntu'ya nasıl tanıtabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KGT_Beekoo

Arkadaşlar, yarın Ubuntu kurmayı düşünüyorum. Yukarıdaki resimdeki adaptör ve uzatma kablosunun aynısından bende de var. Ubuntu'ya nasıl tanıtabilirim?

Büyük ihtimalle otomatik tanıyacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

quote:

Orijinalden alıntı: KGT_Beekoo

Arkadaşlar, yarın Ubuntu kurmayı düşünüyorum. Yukarıdaki resimdeki adaptör ve uzatma kablosunun aynısından bende de var. Ubuntu'ya nasıl tanıtabilirim?

Büyük ihtimalle otomatik tanıyacaktır.

Deneyeceğim :) Olmazsa anında burada yardım bekliyor olacağım :)
  • Hocam WUS300 modelli adaptörü otomatik olarak tanımadı. Şu an bilgisayarım internetsiz biçimde duruyor. Yardım edin ne olur, yepyeni bir linux kullanıcısıyım, detaylı anlatırsanız daha güzel olur. Bir de benim 320 GB'lık WD My Passport Essential HDD'm vardı, onu da açamıyorum Ubuntu'da. Yardım edin ne olur.
  • Hallettim hocam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.