Şimdi Ara

Ubuntuyu nasıl yavaşlatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soru çok saçma gelecek ama 2 yıldır ubuntu kullanıyorum şu an 14.10 sürümü yüklü ancak bir türlü yavaşlatmayı beceremedim. İşlemci zaten e2200 milattan önce üretilmiş acayip kötü bir işlemci ama halen çok hızlı çalışıyor. Bilgisayarı yenilemek için babamdan para almam lazım bunun içinde PC nin yavaşladığını kanıtlamam lazım. Üni 4e geldim lise 1 den beri aynı bilgisayarı kullanıyorum acil yardım edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• böylesinide ilkdefa gördüm millet nasıl hızlanır diye yalvarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

...İşlemci zaten e2200 milattan önce üretilmiş acayip kötü bir işlemci...

İşlemcinin sentetik test değeri ve işlem gücü linux için fazlasıyla yeterli. Seri olduğunu söylediğinize göre ramden yana da sıkıntı yok demekki. Şunu deneyin kde arayüz kurun, ramler dual ise bir tanesini sökün yarı yarıya düşürün. belki hd dönüş hızı vs optimize edilerek daha yavaş dönmesi sağlanabilir mi bilmiyorum bu şekilde de performans düşüşü yaşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

...İşlemci zaten e2200 milattan önce üretilmiş acayip kötü bir işlemci...

İşlemcinin sentetik test değeri ve işlem gücü linux için fazlasıyla yeterli. Seri olduğunu söylediğinize göre ramden yana da sıkıntı yok demekki. Şunu deneyin kde arayüz kurun, ramler dual ise bir tanesini sökün yarı yarıya düşürün. belki hd dönüş hızı vs optimize edilerek daha yavaş dönmesi sağlanabilir mi bilmiyorum bu şekilde de performans düşüşü yaşarsınız.

KDE unity den daha mı ağırdır hocam yada en ağırı hangisidir? Veya cinnamon daha yavaş çalışacaksa mint kurmayı tercih edeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• uisik34 kullanıcısına yanıt
    Aslında linux sistemleri yavaşlatmak çok kolay,

Öncelikle /etc/fstab dosyasını açarak sync aşağıdaki satırda gibi sync parametresini ilave ediyorsun.

UUID=9b4da935-dc2e-41b7-b6d2-66dcdbc33821 / ext4 errors=remount-ro,sync 0 1

sync parametresini ilave ettikten sonra disk işlemleriniz o kadar yavaşlayacak ki!
    Buda tüm sisteminizin yavaşlamasına neden olacak.
    sync ilave ettikten sonra sisteminizi kapatıp açmayı unutmayın.

/etc/security/limits.conf

Dosyasının içerisine;

kullanici_adi soft nproc 256
    kullanici_adi hard nproc 256
    kullanici_adi soft nofile 256
    kullanici_adi hard nofile 256

Satırlarını ilave edin. Linux yeniden başlatın veya logout/login yapın.

Sisteminiz kablumbağa misali çalışacaktır.
    Aslında sistem yavaşlamamamıştır, fakat sistemde kullanıcının açabileceği dosya sayıları düşürülmüştür.
    Bundan dolayıda kullanıcı doğru düzgün işlem yapamaz. 256 sayısı düşük bir sayı.
    Özelliklede grafiksel arabirim kullanıcıları için.
    Bu sayısı deneme/yanılma yöntemiyler artırıp/azaltabilirsiniz.

işlemcinizin speed step özelliği varsa, en düşük hızda çalıştırabilirsinizde.

Hadi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remziakyuz -- 27 Haziran 2015; 0:36:08 >

• remziakyuz R kullanıcısına yanıt
    Hallettim ama tekrar lazım olursa çok yardımcı olacak çok sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.