Arkadaşlar kesin değil ama kısmetse haziranda Hollanda'ya akrabalarımızın yanına gideceğim, ama uçağa nasıl binilir bilmiyorum, sadece uçağa binmeyi değil (uçakla-havaalanı) ile ilgili tüm her şeyi bilmiyorum, hayatımda hiç havaalanına girmedim ve uçağa binmedim, yani havaalaınıda ne yapılır,uçağa nasıl binilir hiç bilmiyorum. hadi burdan türkiye olduğu için sora sora yaparsında Türkçe konuşulduğu için de bi yabancı ülkeden nasıl halledecen o işleri bilmiyorum,orda kalırım diyede korkuyorum yani.anlatamam derdimi diye, bazı kavramlar var check-in , boarding pass , gate ,kontuar lar gibi bunları hiç bilmiyorum. bunlar ne demek. yani check in nedir,nasıl yapılır ,ve diğerleri nedir? bilet nasıl alınır, bilet aldıktan sonra ne yapacam? bagajları kime verecem?falan filen işte hiiç bilmiyorum lütfen yardım edin arkadaşlar. Yani arkadaşlar sizden istediğim adım adım bu uçma olayını anlatmanız A'dan Z'ye ,baştan sona anlatırsanız mutlu olurum,ilk ne yapılır,sonra nolur,gibi lütfen arkadaşlar. Çok büyütüyorum galiba bu uçma olayını ama işte hiç bilmediğimden.ve pasaport nasıl çıkartılır,pasaport kontrolü nerde yapılır. lütfen arkadaşlar adım adım anlatırsanız çok sevinirim...
Saygılar...
pasaportunla beraber git bit turizm acentasına şu ülkeye bilet almak istiyorum de, biletini satın al sonra sana çıktı vericekler bileti satın aldığına , sonra hangi havayolu şirketi olduğunu not et bir yere, daha sonra uçuş günü uçak hangi havalimanından kalkacaksa 3 saat önceden havalimanında ol, havalimanında dış hatlar bölümüne git, uçak bileti aldığın havayolunun standlarına git yada elinde çıktıyı bir görevliye gösterip standlar yerleri için yardımcı olmasını istedi, standı buldukdan sonra pasaportunu verip biletini al,
çok saol kardeşim,çok yardımcı oldu bu konu ama benim birkaç sorum daha olacak peki vize nerden, nasıl çıkartılacak? internetten falan oluyor mu, vizesiz bir ülkeye gidemem demi?
Vize isteyen ülkeler var, vize istemeyenler var. Siz nereye gideceksiniz, vizeleri bazı özel durumlar hariç ülke konsolosluklarından alacaksınız.
çok saol kardeşim,çok yardımcı oldu bu konu ama benim birkaç sorum daha olacak peki vize nerden, nasıl çıkartılacak? internetten falan oluyor mu, vizesiz bir ülkeye gidemem demi?
Hollanda bazında konuşuyorsak Schengen vizesi almak gerekli. Bunun için de Hollanda konsolosluğu'na ya da alternatif vizeiçin bir başka yere başvıurman lazım. Hiçbiri internetten olmuyor ama internet üzerinden başlıyor.
Gideceğin ülkeye göre durum değişir.
quote:
Orijinalden alıntı: Be Happy
Vize isteyen ülkeler var, vize istemeyenler var. Siz nereye gideceksiniz, vizeleri bazı özel durumlar hariç ülke konsolosluklarından alacaksınız.
Hollanda, ülke konsoloslukları türkiyede bulunuyormu her ülkenin.
SCHENGEN VİZESİ KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİM ..THY TÜRK HAVAYOLLARI UÇAK BİLETİ DEĞİŞTİRME Arkadaşlar bana 0 534 363 16 75 gonul_ahmet@hotmail.com adresinde yazabilirsiniz, uçak bileti tarihi değiştirme konusunda yardımcı olabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: KOPUKLU1
SCHENGEN VİZESİ KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİM ..THY TÜRK HAVAYOLLARI UÇAK BİLETİ DEĞİŞTİRME Arkadaşlar bana 0 534 363 16 75 gonul_ahmet@hotmail.com adresinde yazabilirsiniz, uçak bileti tarihi değiştirme konusunda yardımcı olabilirim.
Bana Hollanda vizesi için yardımcı olur musun kardeşim lütfen... çok yardıma ihtiyacım var. şimdi bizim Hollanda da akrabalar var, bizde (iki kişi) haziranda Hollanda ya gitmek istiyoruz ama nasıl gidilir hiç bilmiyorum, şimdi biz pazartesi günü pasaport çıkartacağız, ve pasaport çıkardıktan sonra gidebiliyor muyuz? yoksa vize lazım mı , lazımsa nerden nasıl alırız vizeyi , bu vize işleri bana pasaporttan daha zor geliyor ya lütfen yardım eder misin, vize almak için illa İstanbul yada ankara ya mı gitmek lazım? vize için gerekli evraklar bana çok fazla geldi ,vize almanın kolay yolu var mı? kardeşim lütfen yardım eder misin, çok yardıma ihtiyacım var bu vize için, bana Hollanda ya gidemeyeceğim gibi geliyor çok karışık bu vize işleri ya lütfen :((
Pasaport kontrolüne girmeden önce biletini ve yurtdışı çıkış harç pulunu almalısın. Harç pulunu almak kolay dış hatlarda maliyenin veznesi var 15 TL karlığında alınıyor. Pasaportun arasına koy onuç
Öncelikle uçak biletini(boarding pass dediğimiz şey) 2 şekilde alabiliyorsun.
1. E-bilet ve boarding pass
Yurt dışına gideceğin için dış hatlar terminaline gidiyorsun.
Gideceğin yer böyle bir yer
A.) Olarak uçak biletini bir acentadan almışsan sana bir bilet çıktısı verecekler a4 kağıt ama bu uçuş biletin değil. E-bilet çıktısı. O çıktıyı havaalanında bagaj teslim ederken pasaportunla beraber görevliye veriyorsun. Görevli bagağını teslim aldıktan sonra sana pasaportunla beraber asıl biletini yani (boarding pass dediğimiz şeyi verecek)
bunu alacaksın bagaj teslim ederken. Boarding pass bu.
B.) Olarak herhangi bir çıktı almadın ama internet üzerinden biletini aldın diyelim. Bu sefer havaalanında hangi firmadan bilet aldıysan onun kontuarları var. Vezne gibi bişey yani. Oraya giderek kimliğini verip alabiliyorsun e-bilet çıktısını. Sonra yine aynı işlem, dış hatlar terminalinde bagaj teslim ederken görevliye veriyorsun pasaportunla beraber.
Bagaj teslimi esnasında zaten check-in yapıyorsun otomatik olarak, görevliye istediğin koltuğu söyleyebilirsin boşsa verir sana yada başka bir koltuk işte orası sana kalmış.
Boarding pass yani asıl biletin, pasaportun ve yurtdışı çıkış harç pulu ile beraber pasaport kontrolüne gidiyorsun. Polis pasaportunu ve biletini alıyor üstüne mühürleri vurup geri veriyor sana.
Sana verilen biletin üzerinde uçağının kaç numaralı perondan kalkacağı yazılı olur. Onları dikkate alarak zaten her tarafta yönlendirme var onları takip ederek uçağına bineceğin peronu bulabilirsin.
Son olarak uçuş saatin geldiği zaman son kez x-ray cihazından geçiyorsun. Sırt çantanda sanırım 2L'den fazla sıvı bulunduramıyorsun. Ona dikkat et. Yoksa uçağa binmeden açtırıp çıkartırlar. Amsterdam schiphol havalimanında başıma geldi çünkü.
İyi uçuşlar
aklına takılan olursa sorabilirsin pmden
quote:
Orijinalden alıntı: Bundeskanzler
Anlatayım bak şimdi.
Pasaport kontrolüne girmeden önce biletini ve yurtdışı çıkış harç pulunu almalısın. Harç pulunu almak kolay dış hatlarda maliyenin veznesi var 15 TL karlığında alınıyor. Pasaportun arasına koy onuç
Öncelikle uçak biletini(boarding pass dediğimiz şey) 2 şekilde alabiliyorsun.
1. E-bilet ve boarding pass
Yurt dışına gideceğin için dış hatlar terminaline gidiyorsun.
Gideceğin yer böyle bir yer
A.) Olarak uçak biletini bir acentadan almışsan sana bir bilet çıktısı verecekler a4 kağıt ama bu uçuş biletin değil. E-bilet çıktısı. O çıktıyı havaalanında bagaj teslim ederken pasaportunla beraber görevliye veriyorsun. Görevli bagağını teslim aldıktan sonra sana pasaportunla beraber asıl biletini yani (boarding pass dediğimiz şeyi verecek)
bunu alacaksın bagaj teslim ederken. Boarding pass bu.
B.) Olarak herhangi bir çıktı almadın ama internet üzerinden biletini aldın diyelim. Bu sefer havaalanında hangi firmadan bilet aldıysan onun kontuarları var. Vezne gibi bişey yani. Oraya giderek kimliğini verip alabiliyorsun e-bilet çıktısını. Sonra yine aynı işlem, dış hatlar terminalinde bagaj teslim ederken görevliye veriyorsun pasaportunla beraber.
Bagaj teslimi esnasında zaten check-in yapıyorsun otomatik olarak, görevliye istediğin koltuğu söyleyebilirsin boşsa verir sana yada başka bir koltuk işte orası sana kalmış.
Boarding pass yani asıl biletin, pasaportun ve yurtdışı çıkış harç pulu ile beraber pasaport kontrolüne gidiyorsun. Polis pasaportunu ve biletini alıyor üstüne mühürleri vurup geri veriyor sana.
Sana verilen biletin üzerinde uçağının kaç numaralı perondan kalkacağı yazılı olur. Onları dikkate alarak zaten her tarafta yönlendirme var onları takip ederek uçağına bineceğin peronu bulabilirsin.
Son olarak uçuş saatin geldiği zaman son kez x-ray cihazından geçiyorsun. Sırt çantanda sanırım 2L'den fazla sıvı bulunduramıyorsun. Ona dikkat et. Yoksa uçağa binmeden açtırıp çıkartırlar. Amsterdam schiphol havalimanında başıma geldi çünkü.
İyi uçuşlar
aklına takılan olursa sorabilirsin pmden
hemen pm gönderiyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme