Şimdi Ara

Takla atmış araca binilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşım Toyoto Corolla Verso aracı ile çok sert direksiyon kırma sebebi ile 50 km hızla beş takla attı.
    Kendisine ufak sıyrıklar haricinde birşey olmamış. Aracın da kaportada ezilme ve göçükler dışında birşeyi yokmuş.
    Tamire verdiği servisten de araçta önemli bir sorun olmadığı söylenmiş. Ancak arkadaş, araca bir daha binip/binmemekte kararsız.
    Çevresindekilerin kimisi takla atmış araca binilmez, kimisi hiç sorun çıkmaz şeklinde farklı görüşler ileri sürüyor.

Bu konuda DH sakinlerinin bilgisine de başvurmak istiyoruz. Aracı kullanıp/kullanmama konusundaki fikirlerinize
    önem veriyoruz.

• Şasede deformasyon yoksa binilir, hiçbir sakıncası olmaz.
  • önemli bir sorun olmadığı söylenmiş ya...
    taklalı araçların binimi değil satışı sorundur.
  • babam 120 ile 3 takla atti bizim 307 ile Ankara Göral da yaptırdı kasko.hala biniyorum hiçbir sorun yok gidişinde.205 km hıza kadar cıktım,160 km hızla yağmurlu yolda ellerimi bırakıp kazık fren dahi yaptım. eskisi ile bir fark yok.yolda sağa sola çekme yok.

eğer aracı yaptıracağınız servis iyi ise binilir.servis güven veriyorsa yaptırın ve yaptıkları işleme garanti verebiliyorlar mı onu öğrenin ve 5 sene daha binsın arkadaşınız sonra yenisini alır olur biter.

aracı teslim almadan tamirden sonra oradaki hasar uzmanı ile bir test sürüşüne çıkın zorlayın aracı.
    zaten yaptıkları işe güvenmezlerse sizinle test sürüşüne çıkmaktan korkarlar ona göre hareket edersınız

cok sıkmayın canınızı
  • binilir binilir...
  • şimdi binilir mi derken kastettiğiniz şey nedir?
    1-takla atmış bir aracın daha sonra sorun çıkarma ihtimalinden,araba nın taşıması gerektiği özelliklerden uzak olmasından söz ediyorsanız(stabil bir şekilde gidebilme,*kasılmalar,*esnemeler *>ki bunlar tahminimce çukurlarda kendini belli eder) fazla sorun olacağını zannetmiyorum.
    2-satılmasındaki durumdan söz ediyorsanız "aaaa bu araba taklalıymış,topukla topukla..." sözlerini hep duyacağınızı düşünüyorum.(ama bazı insanlar özellikle böyle araçları arar,kazası onlar için önemli değildir o ayrı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiantly

babam 120 ile 3 takla atti bizim 307 ile Ankara Göral da yaptırdı kasko.hala biniyorum hiçbir sorun yok gidişinde.205 km hıza kadar cıktım,160 km hızla yağmurlu yolda ellerimi bırakıp kazık fren dahi yaptım. eskisi ile bir fark yok.yolda sağa sola çekme yok.

eğer aracı yaptıracağınız servis iyi ise binilir.servis güven veriyorsa yaptırın ve yaptıkları işleme garanti verebiliyorlar mı onu öğrenin ve 5 sene daha binsın arkadaşınız sonra yenisini alır olur biter.

aracı teslim almadan tamirden sonra oradaki hasar uzmanı ile bir test sürüşüne çıkın zorlayın aracı.
    zaten yaptıkları işe güvenmezlerse sizinle test sürüşüne çıkmaktan korkarlar ona göre hareket edersınız

cok sıkmayın canınızı

Baban kurtulmuş da sen bu gidişle biraz zor... İnsanlardan uzak ol da ne yaparsan yap...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

önemli bir sorun olmadığı söylenmiş ya...

Taklalı aracın binimi de sorunludur.
    Eğer bir kere şasede deformasyon yaşanmışsa ve de bunun üstesinden gelinememişse ki çok zor gelinir, bu araçlar ile hız yapmak demek yüzme bilmeden suya atlamak gibi bir şeydir.

Hiç iyi bir ustanın elinden geçmemiş taklalı bir araçla ortalama hızın üstüne çıktınız mı?

Aramızda hiç aracıyla takla atan var mı? Bunun nasıl bir his olduğunu biliyor musunuz?
    Ben yapılan halini görmeyi bile tercih etmemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 5 Eylül 2009; 2:26:07 >
  • piyasada bir sürü taklalı araba var.
    hiçbiri de çöpe atmamış arabasını yaptırmış biniyor.
    demek ki binilebilirmiş.
  • binilirde satılırda. ama satışta piyasa fiyatının bayağı aşağısına satabilirsin.

50 km hızla atılan taklada aracın şasesine büyük zarar gelmemiştir diye tahmin ediyorum. ama motor ileride problem çıkarabilir.
  • Şasenin önemli bir sorunu yok diyor servis ama inanmak zor işte ne bileyim. Tıpkı satınalırken yaşanan tedirginlik gibi.
    Belki servisten çıktıktan sonra bir sorunu olmaz, belki gizli çok sorunu vardır. Emin olmak neredeyse imkansız.
    İnsanın hayatta karşılaştığı en zor şey kararsız kalmak.
  • Toyota yı da sürücüsünü de takdir ettim doğrusu.50 km hız 5 TAKLA....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

önemli bir sorun olmadığı söylenmiş ya...

Taklalı aracın binimi de sorunludur.
    Eğer bir kere şasede deformasyon yaşanmışsa ve de bunun üstesinden gelinememişse ki çok zor gelinir, bu araçlar ile hız yapmak demek yüzme bilmeden suya atlamak gibi bir şeydir.

Hiç iyi bir ustanın elinden geçmemiş taklalı bir araçla ortalama hızın üstüne çıktınız mı?

Aramızda hiç aracıyla takla atan var mı? Bunun nasıl bir his olduğunu biliyor musunuz?
    Ben yapılan halini görmeyi bile tercih etmemiştim.

Ben aracımla takla attım bu hissi biliyorum, önce kulağınıma aracın zeminde kayma sesi geldi, sonra emniyet kemerim bağlı olduğu için ilk savrulma esnasında hiç kıpırdayamadım ve araç takla atmaya başladı bu esnada araç yerle temas ettikçe kulağıma metal ve plastik karışımı sesler geliyordu. (plof plof benzeri)daha sonra araç yere indi ve kemer sayesinde yara almadan aracın kapısını açıp çıktım. Arabanın tavanı dahil çok hasarlı olduğundan tamir edilemedi ve pert oldu. Umarım hiçbirimizin başına bu tarz olaylar gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

Toyota yı da sürücüsünü de takdir ettim doğrusu.50 km hız 5 TAKLA....

zoru başarmış hakkaten

konuya gelince şase kaymadıysa binilir diyorum ben
  • Binilir elbette. Ancak piyasanın çok çok altında bir fiyata satılır.
  • Satış fiyatı çok düşük olacağından, hurdaya çıkana kadar binilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

Toyota yı da sürücüsünü de takdir ettim doğrusu.50 km hız 5 TAKLA....

bende ona takıldım.50 km.süratle 5 takla.aracınız sağa veya sola yatık bir şekildemiydi?düz yolda biraz zorda 5 takla.geçmiş olsun.

ekonomik sıkıntıya sokmayacaksa yeni bir araç alınabilir.ama sizi maddi olarak etkileyecekse tamir edilip binilir.tabi ustasının iyi olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gt-40 -- 5 Eylül 2009; 17:46:40 >
  • Yani dediğim gibi taklalı bir kazaya maruz kalan kişi çok düşük bir ihtimal taklalı bir araca müşteri olur ya da öyle bir aracı kullanır.
    Bu benim acizane düşüncem.
  • biz ne kadarda yazsak o arabaya birileri binecek.bu ya siz olursunuz yada sizden ucuz araç alan birisi.
    şasede kayma varsa yada tam düzelmezse zaten araba bir tarafa çeker.bu ya biraz hızlanınca yada freni kökleyince belli eder.bence o arabada hız yapılmaması lazım.en azından süren kişi bunu bilmeli.
  • 50 km hızla nasıl 5 takla atmış ?
    5 takla atarak nasıl "Aracın da kaportada ezilme ve göçükler dışında birşeyi yokmuş. " böyle bişey oluyor ?

Takla atmış araca binilir mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.