Şimdi Ara

UÇAK MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İTÜ Uçak mühendisliği hakkındaki düşünceleriniz neler ? bulma , maaş , çalışılan yer...

• Bölümde okuyor musunuz yoksa seçmeyi mi düşünüyorsunuz?
    Seçmeyi düşünüyorsanız diğer alternatifleriniz nelerdir?
  • iyi bir yerde kolay bir şekilde ve iyi bir maaşta iş bulunabilir diye düsünüyorum pek bilgim yok ama.
  • Uçak mühendisi olarak sana kısaca bilgi gececeğim;

ITU, ODTU veya baska bir okul ucak muhendisliği bölümü okursan aslen amacın, uçak üretim tasarım a yönelik olacaktır cunku ucak muhendisliği bölümü prensibi budur. Zira ülkemizde Ankara hariç hiçbir yerde üretim ve tasarım asamasında iş yapamazsın. Aynı bölümden mezun olup, çeşitli havayollarında mühendis olarak ise baslayabilirsin, ayrıca yine Ford, Fiat gibi türkiyede üretim yapan otomotiv sektöründe de iş imkanların olabilir zira sunu bilmende fayda var, yukarıda dediğim gibi; okudugun bölümü bitirip bir havayolu veya teknik bakım sirketinde ise basladıgında ögrendiklerin ile buralarda yapacagın islerin ne denli alakasız oldugunu farkedeceksin. Maalesef ulkemiz henüz bu konumda, idealist olarak devam etmek istiyorsan ankara'da tai, aselsan gb sirketlerde uretim ve tasarım bolumlerinde bölümüne daha yakın is imkanları bulabilirsin. Zira su anda ucak muhendisliğini kesinlikle önermiyorum. Igne atsan artık muhendis ( ucak muhendisi az ama makina, Metalurji, METEROLOJİ!!!, ziraat mühendisleri bile ) ozel sirketler seni almak yerine daha ucuz maasla meteroloji muhendisini senin yerine alıp ise baslatıyor. Cunku zaten yaptıgın is muhendislikle alakası yok. Eger daha yönelmediysen bu yola, eskisehir havacılık bölümlerinde teknisyen ve ucak bakımı bolumlerini okuman daha faydalı ziraa teknisyenler muhendislerden cok daha iyi kazanıp bi fiil ucak uzerinde is yapıyorlar, daha zevkli bir iş ve daha değerliler sirketler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon07 -- 24 Şubat 2017; 11:11:43 >

• temel mühendislik bölümlerinden birini düşünüyorsan ve sayısal derslerle aram iyi diyorsan mezun olduktan sonra işsiz kalmazsın.

iş imkanları gayet geniş... otomotiv... ar-ge... yazılım... enerji.. sivil havacılık... motor bakım... havacılık bakım...vs.. sektörlerde çalışabilirsin..

itü, odtü gibi yerlerden mezun olmak sana ilk işinde daha düzgün bir ortam ve maaş sağlar... patron şirketi ya da küçük iş yerleri yerine kurumsal güzel bir şirkette ortalama üstü bir maaşla başlayabilirsin ve kendini gösterebilirsen de 3-5 sene içinde ülke standartlarına göre güzel kazançlar elde edebilirsin...

detaylı bilgi istersen cevap verebilirim...

kendim de uçak mühendisiyim, şu ana kadar üniversitede bir süre çalıştım ve ayrıca otomotiv, havacılık ve enerji sektörlerinde çalıştım...
  • Makine mühendisliğinden yüksek yapıp uçak mühendisliğine geçmek daha mantıklı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs ilen Uçak mühendisliği
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.