Şimdi Ara

Uçak Mühendisliği ve pilotluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
23.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir havacılığa gönülden merak duyuyorum. Önce kendimce pilot olmayı çok istedim ama daha sonra yeni bir araştırma veya yeni bir icat bulamayacakmışım gibi hissederek uçak mühendisliği de girdi planlarıma. Acaba uçak mühendisliği okuyup daha sonrasında da pilotajla alakalı bir şeyler yapabilir miyim ya da ne kadar doğru olur? Para benim için ikinci planda öncelikle zevk alacağım bir iş olsun istiyorum.

Tecrübeliler paylaşırsa sevinirim.

• Öncelikle pilotluk ile uçak mühendisliğinin pek ilgisi yok bunu baştan bilelim. Sadece ortak noktası uçak, biri donanımını bilir birisi onu kullanmayı. THY, belli bölümlerden mezun olan ve yetenekli kişileri kendi uçuş okulu bünyesinde ikinci pilot olarak yetiştirmektedir.

THY Flight Academy olarak popüler arama motorlarından aratırsanız, birçok bilgiye erişebilirsiniz.

Selametle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halukgenc

Öncelikle pilotluk ile uçak mühendisliğinin pek ilgisi yok bunu baştan bilelim. Sadece ortak noktası uçak, biri donanımını bilir birisi onu kullanmayı. THY, belli bölümlerden mezun olan ve yetenekli kişileri kendi uçuş okulu bünyesinde ikinci pilot olarak yetiştirmektedir.

THY Flight Academy olarak popüler arama motorlarından aratırsanız, birçok bilgiye erişebilirsiniz.

Selametle.

Kusura bakmayın ilgilenemedim. Bilgiler için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salona

Sayın abilerim iyi akşamlar.

Bir süredir havacılığa gönülden merak duyuyorum. Önce kendimce pilot olmayı çok istedim ama daha sonra yeni bir araştırma veya yeni bir icat bulamayacakmışım gibi hissederek uçak mühendisliği de girdi planlarıma. Acaba uçak mühendisliği okuyup daha sonrasında da pilotajla alakalı bir şeyler yapabilir miyim ya da ne kadar doğru olur? Para benim için ikinci planda öncelikle zevk alacağım bir iş olsun istiyorum.

Ben Hava Harp Okulu Uçak mühendisliği mezunu bir pilotum. Uçak mühendisliği ağırlıklı olarak makina mühendisliği derslerinden oluşur.İlave olarak aerodinamik , uçak yapı elemanları gibi farklı dersler görürsün. Pilot olmak için uçak mühendisi olmak şart değildir fakat pilot olursan uçak mühendisliği dersleri uçağın ve motorunun çalışma mantığını daha iyi anlamana yardımcı olur. Zor bir bölümdür ama ilginç ve zevklidir.
     Uçak Mühendisliği ve pilotluk Uçak Mühendisliği ve pilotluk Uçak Mühendisliği ve pilotluk Uçak Mühendisliği ve pilotluk Uçak Mühendisliği ve pilotluk

• quote:

Orijinalden alıntı: halild1

quote:

Orijinalden alıntı: Salona

Sayın abilerim iyi akşamlar.

Ben Hava Harp Okulu Uçak mühendisliği mezunu bir pilotum. Uçak mühendisliği ağırlıklı olarak makina mühendisliği derslerinden oluşur.İlave olarak aerodinamik , uçak yapı elemanları gibi farklı dersler görürsün. Pilot olmak için uçak mühendisi olmak şart değildir fakat pilot olursan uçak mühendisliği dersleri uçağın ve motorunun çalışma mantığını daha iyi anlamana yardımcı olur. Zor bir bölümdür ama ilginç ve zevklidir.

Benim aslında düşüncem Hava Harp Okulu'ndan pilot olmak. Ancak korkum HHO'ya girerken bulunmayan bir rahatsızlığımın pilotaj okuluna giriş sırasında ortaya çıkmasından kaynaklı. Böyle bir durumda pilotaja alınmazsam görevim ne olur? Yer birimleri diyorlar ama ne iş yapar bu yer birimleri? Tamir, bakım?

Teşekkür ederim.

• Eğer pilot olamazsan uçak BAKIM, radar operatörü, personel , ikmal gibi sınıflarda devam edersin . Fakat buralarda tamir yapmak gibi bir durum yok. Subaylar yönetici pozisyonda bulunurlar. Tamir ve onarım gibi işleri teknik astsubaylar yaparlar .

www.turkishaviationforum.tk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halild1

Eğer pilot olamazsan uçak BAKIM, radar operatörü, personel , ikmal gibi sınıflarda devam edersin . Fakat buralarda tamir yapmak gibi bir durum yok. Subaylar yönetici pozisyonda bulunurlar. Tamir ve onarım gibi işleri teknik astsubaylar yaparlar .

www.turkishaviationforum.tk

Bilgiler için teşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anadolu teknik lisesindeyim uçak mühendisligi için10,sınıfta fazla açık yapmadan çaışmaya başlıcam hedefte itü veya odtü var. Sevindim pilot olabiliyomuşuz thk video izledim adam anlattı anlattı mutlu etti beni netten araştırdım lisans pilotaj vs. ne kadar?=450 bin tl Ya o parayı ben nerde buldum size vereyim be kardeşim açık var açık diyo pilot açıgını kapatcaz dedi :D Oparayı veren bir insanın çocugu sence o meslege tenezül edermi ? ya yazık günah

Birde elektrik mühendisi dedim.=800 1000 tl onlada iş bulabilirsen dediler.
    Uçak dedim =iş bulamassın dediler.
    Pilot dedim=450 bin tl dediler.

E biz ne yapalım bea kardeşim uçak mühendisligindede yok para az yok iş bile bulamassın dediler.
    Offff offf
    Biz ne yapalım şimdi bea kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klavuz Kargaa -- 11 Kasım 2013; 17:31:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Klavuz Kargaa

Anadolu teknik lisesindeyim uçak mühendisligi için10,sınıfta fazla açık yapmadan çaışmaya başlıcam hedefte itü veya odtü var. Sevindim pilot olabiliyomuşuz thk video izledim adam anlattı anlattı mutlu etti beni netten araştırdım lisans pilotaj vs. ne kadar?=450 bin tl Ya o parayı ben nerde buldum size vereyim be kardeşim açık var açık diyo pilot açıgını kapatcaz dedi :D Oparayı veren bir insanın çocugu sence o meslege tenezül edermi ? ya yazık günah

E biz ne yapalım bea kardeşim uçak mühendisligindede yok para az yok iş bile bulamassın dediler.
    Offff offf

Hocam nerede 450 bin tl THK üniversitesi yıllık 41 bin tl civarından eğitim veriyor o kadar fazla yapacak bir şey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Rammfire

quote:

Anadolu teknik lisesindeyim uçak mühendisligi için10,sınıfta fazla açık yapmadan çaışmaya başlıcam hedefte itü veya odtü var. Sevindim pilot olabiliyomuşuz thk video izledim adam anlattı anlattı mutlu etti beni netten araştırdım lisans pilotaj vs. ne kadar?=450 bin tl Ya o parayı ben nerde buldum size vereyim be kardeşim açık var açık diyo pilot açıgını kapatcaz dedi :D Oparayı veren bir insanın çocugu sence o meslege tenezül edermi ? ya yazık günah

Offff offf

Hocam nerede 450 bin tl THK üniversitesi yıllık 41 bin tl civarından eğitim veriyor o kadar fazla yapacak bir şey yok

İnternette daha saat 6 sularında kafede 450 bin tl gördüm şaşırdım yüregim azıma geldi ama 41 bin tl hangisi acaba? 5 tane gördüm 110 küsür usd olanda var 20 küsür olanda hangisi ?

• saygılarımla...

@Rammfire

• quote:

saygılarımla...

@Rammfire

Pardon hocam ben üniversitedeki pilotaj bölümüyla karıştırmışım yüksek lisansmış bu

• aynı düşünceleri paylaşıyoruz fakat benim gözden dolayı HHO ya girmem mümkün değil ve pilotluğada içim bi el vermedi her ne kadar az maaşada olsa ülkem için bişey yapmak ve sesten hızlı uçaklarla uçmanın yanında sönük kaldı gibi herneyse 3yıl olmuş ne yaptın

• Bende ucak muhendisligi istiyorum. Bakalim nasipse bu sene gidiyorum

• m.said M kullanıcısına yanıt
    Liseli misin

• halild1 kullanıcısına yanıt
    Nasıl girdin harp okuluna?Bi yardım eder misin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.