Şimdi Ara

Dgs ilen Uçak mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 2 yıllık uçak teknolojisi okusam(ek tercih yapacam) dgs ile uçak mühendisliğine tamamlamak istiyorum sorum kaçıncı sınıftan başlatırlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gideceğim üniversiteye göre değişir itü odtü gibi yerleri düşünüyorsan baştan alırlar diğer okulları bilmiyorum. bu sene ben de lisansımın yanında açıktan önlisans web programcılığı okuyacağım seneye için 2021 için dgs ile denemeyi düşünüyorum. muhtemelen itü odtü gibi yerlere girmek üniversite sınavından daha kolay olacak
  • hazırlıktan başlıyorsun 2+5 yıl okumuş oluyorsun büyük zaman kaybı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .-. -- 8 Eylül 2019; 22:51:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: budokai

gideceğim üniversiteye göre değişir itü odtü gibi yerleri düşünüyorsan baştan alırlar diğer okulları bilmiyorum. bu sene ben de lisansımın yanında açıktan önlisans web programcılığı okuyacağım seneye için 2021 için dgs ile denemeyi düşünüyorum. muhtemelen itü odtü gibi yerlere girmek üniversite sınavından daha kolay olacak
    lisansa yerleştiğimiz sene açıköğretime de başlayabiliyor muyuz ?
  • Hazırlık+4 yıl itü ve ödtüde ama dersleri geçmeniz zor olabilir temeliniz sağlam değilse

• Elward kullanıcısına yanıt
    Erciyes Üniversitesi düşünüyorum onda hazırlık yok.Acaba nerden öğrenebilirim kaçıncı sınıftan başlatıklarını.

• Ön lisanstan lisansa dikey geçiş yaptığınızda belli sayıda ön lisans dersinizi lisans dersi yerine sayarlar. Kalan lisans derslerini bitirmeye çalışırsınız. Geçtiğiniz okula çok sayıda ders saydırabilirseniz 2.5-3 senede lisansı bitirme gibi bir şansınız olabilir. Direkt şu sınıftan başlatma diye bir şey yok çünkü sayılan dersler farklı dönemlerden farklı sayıda olur, bir de direkt bir dönemi ya da seneyi komple sayalım gibi bir şey olmaz. Mühendisliklere geçişte özellikle devletlerde genelde fazla ders saymıyorlar, çoğunluk 4 sene okuyor gene.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ranez R kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim.

• anlatıyorum toplanın.

boğaziçi,odtü,itü,ytü vs sağlam okullarda hiçbir dersinizi saymazlar.türk dili ve inkilap dersini sayabilirler.

hazırlık okumayı zorunlu kılan okullarda çoğu dersinizi saymayacak.

orta-alt seviye üniversiteler hakkında konuşmak gerekirse bir miktar dersinizi sayarlar.
    muhakkak 1.ve 2.senelerden ders almak zorunda kalacaksınız.

3. ve 4.sınıfı zaten muhakkak okuyacağınız için 2 sene garanti okuyacaksınız.
    1. ve 2.sınıftan sayılmayan dersler size ayak bağı olacağı için bu 1 sene uzatmalı okuyacaksınız demek olur.

ortalama 3 senede bitirebilirsiniz(derslerden kalmazsanız)

ağabeyimin izlediği yolu anlatayım örnek olur

dgs ile geçiş yaptı ve derslerine sıkı çalışarak ortalamayı yüksek tutmaya çalıştı.bu sayede dönem içi max krediye ulaştı.
    yani şöyle not ortalaması 2.00 ve altı ise 30 kredi,2.00-2.49 arası ise 36 kredi 2.50 ve üstü ise 42 kredi alabiliyor.
    tabi bu pamukkale üniversitesi için geçerli.her yerde aynı mı bilmem.

her neyse kredisi fazla olduğu için bir dönemde 8 10 ders aldığını bilirim.ekstra olarak yaz okuluna kalarak üstten ders alıyor varsa alttan alacağı yada kaldığı ders var ise onu veriyordu yani yazları boş geçirmedi.bu şekilde 2.5 senede bitirdi.

ha mesela stajıda vardı ama yapmadı bekletti.stajı yapsaydı yazokuluna gidemezdi ve okul 3 senede biterdi belki.zaten 3.senesinde part time olarak çalışmaya başladı ve stajını orada çalışırken halletti.

her neyse arkadaşlar zaten muhakkak 3 ve 4 için 2 sene okuyacaksınız.ekstra olarak yarım dönem yada 1 sene daha fazla okumak koymaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.