Şimdi Ara

Uçak Mühendisliği Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölüm nasıldır bilen var mı yurt dışı imkanları maaş vs itüde okunur mu sizce bilgisayar elektronik yerine?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben okumuyorum ama mezunlar Thy gibi şirketlerde çalışabildiği gibi Aselsan,Tai,roketsan,havelsanda da çalışabiliyor. Makine mühendisliği yerlerinde de çalışabiliyor. Tofasta çalışan bayağı vardı Uçak mühendisi. Başlangıç maaşı da 4-5k diyen var. İtü uçakta yoğunlaşırken Odtü hava araçları üzerinde yoğunlaşıyor. Bunlar benim internetteki araştırmalarım ikisinin de öğrencisi değilim
  • genelde odtü de okuyanlar roketsanda itü de okuyanlar thy de çalışıyorlar. yurt dısı imkanı bilgisayrdan az. maaşlar başlangıçta 5k civarı. Bölüm baya güzel okunur yani
  • bence kötü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bölümde hiç uçak mühendisine rastlamadım birisi gelse sorsak güzel olur aslında.Yukarı taşıyalım.Benim aklımda İTÜ var.ODTÜ'nün havacılık ve uzay bölümü galiba biraz farklı program İTÜ'yle.
  • Konya da ki uçak mühendisliği ile ilgili bilginiz var mı

• Ben okumuyorum ama mezunlar Thy gibi şirketlerde çalışabildiği gibi Aselsan,Tai,roketsan,havelsanda da çalışabiliyor. Makine mühendisliği yerlerinde de çalışabiliyor. Tofasta çalışan bayağı vardı Uçak mühendisi. Başlangıç maaşı da 4-5k diyen var. İtü uçakta yoğunlaşırken Odtü hava araçları üzerinde yoğunlaşıyor. Bunlar benim internetteki araştırmalarım ikisinin de öğrencisi değilim

• iksininde öğrencisi değilim
    odtüdeki oda arkadaşlarımın bir tanesi havacılık son sınıftı stajını roketsanda yapmıştı thy de calısmak için thynin mühendisler için actıgı sınava girmişti en son.
    düşünülen kadar parlak bir bölüm olmadığını düşünüyorum eğer bariz bir ilginiz yoksa sadece puan için yazacaksanız yazmayın okuması zor genellikle teorik dersler alıyorsunuz(odtü için itü veya erciyesi bilmiyorum) ilginiz varsa zaten her bölümde başarılı olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uçak müh. Yardım
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • youtubeda bu bölümü okuyan birisinin videoları vardı onları izleyebilirsiniz
  • Uçak mühendisliği okuyup sonradında pilot olanlar nasıl oluyor acaba?

• Hocam onlar pilotluk eğitimi için kurs görüyorlar herhalde belki onlara ayrıcalık olabilir ama zaten lisans eğitimi alan bütün kişiler belli bir ücret karşılığında pilot olabiliyor zaten

• Hocam evet o şekilde pilotluk lisansı alınıyor ama ben Thy'de pilot olmaktan vs.bahsediyorum, yani her lisans alan olamıyordur herhalde.

• aidenholmes19 A kullanıcısına yanıt
    Youtube havacı mühendis kanalında bunla ilgili bir video vardı sanırım

• İTÜ uzay mühendisliği öğrencisiyim. Uçaklar üzerine kendimi geliştirmekteyim. Yardımcı olabilirim.

https://forum.donanimhaber.com/itu-uzay-muhendisligi-dusunenlere-yardimci-olabilriim--133275085

Şu konuda Uzay mühendisliği için söylediğim şeylerin neredeyse hepsi uçak için de geçerlidir. Ekstra sorun olursa sorabilirsin de.

Ama İTÜ'de olanların çoğu THY'de başlamıyor onu düzelteyim hemen :D Hocaların savunma sanayiye büyük bir yönlendirmesi mevcut okulda. Ama sivil havacılık düşünenler için evet THY de her zaman bir seçenek olmakta.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.