Şimdi Ara

Uçakla ABD'ye Gitmek Yerine, Uçak Havada Dursa, Dünyanın Dönmesiyle O Bize Gelse? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
7
Favori
11.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Atmosfer'de Dünya ile hareket ettiği için senin dediğin gibi birşeyi yapmak için atmosfer dışına çıkmak lazım ki bu başlı başına bir problem. onun yerine uçakla sessiz sakin git gideceğin yere :D
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Kafamda deli sorular

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: Keras

uzaya atmosfer dışına çıkıp beklersen olur

niye hiç deneyi vs yapılmadı ki bunun? Bence gayet mantıklı

deneyleri var zaten dostum. şöyle anlatmaya çalışayım sen bir minibüsün içinde gidiyorsun minibus 100 km hızla gidiyor dolayısıyla sen de 100 km hızla gidiyorsun. minibüsün içinde bi zıpladın zank diye camına yapışmazsın ama minibüs aynı hızla giderken sen üstünde ol bir zıpla neler olacağını düşün. yeteri kadar havada kalırsan diğer gelen aracın üstüne düşebilirsin değil mi ama minibüs içindeyken bunu yapma imkanın tabi ki yok. tam olarak aynı şey değil ama hayal etmen için söylüyorum. aynı şey dünya için de geçerli sadece kara olarak düşünme denizler ve hava da çekim gücü altında bu çekim alanından çıkarsan neden olmasın diyebiliriz:)

minibüsün içinde veya dışında farketmez, zıpladığında aynı yere düşersin.

sen minibüsün üstünde 100 km ile giderken zıpladığın ve aynı yere düştüğün videoyu çek gönder (ki aynı şey olduğunu söylemiyorum zıpladığın anda minibüsün çekim kuvvetinden veya hızının ivmeli azalmasından dolayı bir anda havada kalırsın demiyorum. ama bunu 10 sn. belki daha fazla havada kalabileceğin bişey için düşün -ki yap demiyorum düşün-) ben de sana intihar ederken çektiğim videoyu gönderirim ok kardeş?

istersen yer çekimini iptal edip 1 dk havada kal hızın minibüsle aynı olduğundan minibüsün üstünde kalırsın.

İyi de bizim hızımıs minibüsle bagimiz kesildiğinde azalicak birden olmayacak tabi de
    Ama minibüs sürekli 100 le gidebilir.

içindeyken de aynı durum geçerli, sadece camlar kapalıysa içerideki hava da aynı hızda olacağından sürtünme biraz daha azdır.

• otobüs giderken zıpla bakayım otobüsün en arka koltuğunamıuçaksın yoksa olduğun yerdemi kalacaksın.
  • bu kaçıncı aynı konu sayamadım artık.konuya dönersek onun olması için atmosfer dışına çıkmak lazım ki bu uçakla gitmekten daha zahmetli ve saçma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

Seni ciddiye alarak cevaplıyorum xD

Atmosfer'de Dünya ile hareket ettiği için senin dediğin gibi birşeyi yapmak için atmosfer dışına çıkmak lazım ki bu başlı başına bir problem. onun yerine uçakla sessiz sakin git gideceğin yere :D

atmosfer dışına çıksan da dünyadan bakan birisi için hızın 0'dır. Yani dünyayla aynı hızdasındır.(dünyaya dik bir şekilde ayrıldığını varsayıyorum)
  • Zaten bilim adamlari mal bunu düşünemediler nasaya mail at evinden aldirsinlar seni

• İmza konu uyumu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 32huseyin32

O uçak havada yakıtsız mı duracak ?

En azından mesafe katetmesinden daha az yakar..

Bir pilot olarak bunun mümkün olmadığını söyleyebilirim :) Kıtalar arası uçuş yapan uçakların % 99 u geniş gövdelidir. Örnek verirsek bir boeing 777 boş ağırlığı 166 tondur. Yakıt yolcu ve kargo ile kalkışlarda bu 300-320 tonu bulur. Bunu sence yukarıda nasıl asılı tutabilirsin ? Gösteri pilotlları 45-50 sn uçakları asılı tutabilirler onun dışında bu mümkün değildir.
  • biri arkadaşa hava akımını anlatsın
  • türkiyede harcanıyorsun bu akıl ile
  • Dünya sabit hızda olduğu için.Aniden kalkan bir otobüste nasıl eylemsizlik yaşanıyorsa dünyanın hızı stabil olmasaydı da yaşanırdı.Ama oluşumundan beri dünyanın belli bir momentumu var ve o zamandan beri belli bir doğrultuda dönüyor.Yani sen burada böyle saçma bir şey sorarken bilim adamları nasıl olduda Dünya saat yönünün tersine dönmeye başladı sorusuna cevap arıyorlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

Seni ciddiye alarak cevaplıyorum xD

atmosfer dışına çıksan da dünyadan bakan birisi için hızın 0'dır. Yani dünyayla aynı hızdasındır.(dünyaya dik bir şekilde ayrıldığını varsayıyorum)

Çünkü öyle bir durumda Dünya'nın yörüngesinde hareket ediyoruz. Ben sabit durduğumuzu farz etmiştim. Gerçi sabit durmak için çok fazla enerji harcamak gerekeceğinden her halükarda uçak daha mantıklı oluyor :D

Not: Tartıştığımız konuya bakın ya :/

•  Uçakla ABD'ye Gitmek Yerine, Uçak Havada Dursa, Dünyanın Dönmesiyle O Bize Gelse?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLackMumbLe -- 21 Kasım 2014; 16:58:14 >
  • 1- Uçak havada durmaz. Bir uçağın havada durması için hava akımı gereklidir. Kanat altındaki ve üstündeki hız farkından kaldırma kuvveti oluşur.
    2- Atmosfer de dünya ile birlikte döner. Aynı açısal hızla dönüp dönmediğinden emin değilim ancak atmosfer dışına çıkmadıkça altınızdaki zemin kaymayacaktır.
    3- Dalga geçenleri umursamayın. Merak etmek ve soru sormak öğrenmenin en etkili ve kalıcı yoludur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

deneyleri var zaten dostum. şöyle anlatmaya çalışayım sen bir minibüsün içinde gidiyorsun minibus 100 km hızla gidiyor dolayısıyla sen de 100 km hızla gidiyorsun. minibüsün içinde bi zıpladın zank diye camına yapışmazsın ama minibüs aynı hızla giderken sen üstünde ol bir zıpla neler olacağını düşün. yeteri kadar havada kalırsan diğer gelen aracın üstüne düşebilirsin değil mi ama minibüs içindeyken bunu yapma imkanın tabi ki yok. tam olarak aynı şey değil ama hayal etmen için söylüyorum. aynı şey dünya için de geçerli sadece kara olarak düşünme denizler ve hava da çekim gücü altında bu çekim alanından çıkarsan neden olmasın diyebiliriz:)

sen minibüsün üstünde 100 km ile giderken zıpladığın ve aynı yere düştüğün videoyu çek gönder (ki aynı şey olduğunu söylemiyorum zıpladığın anda minibüsün çekim kuvvetinden veya hızının ivmeli azalmasından dolayı bir anda havada kalırsın demiyorum. ama bunu 10 sn. belki daha fazla havada kalabileceğin bişey için düşün -ki yap demiyorum düşün-) ben de sana intihar ederken çektiğim videoyu gönderirim ok kardeş?

istersen yer çekimini iptal edip 1 dk havada kal hızın minibüsle aynı olduğundan minibüsün üstünde kalırsın.

senin mantığa göre 1 dk da havada kalsak hiç hızımız değişmez minibüsle aynı o zaman şunu 1 saat de yapsak 10 saat de yapsak değişen bişey olmayacak. tamam doğru söylediğini kabul ettim adam minibüsün üstüne çıktı zıpladı 3 saat havada kaldı minibüsle aynı hızla gitti minibüse dokunmadan. o zaman minibüsün üstüne çıkıp zıplayalım havada kaldığımız süre boyunca devam ederiz istediğimiz yere hız kaybetmeden gideriz. o zaman bu arkadaşın sorusuna da gerek kalmadı uçak olmadan da zıplayarak istediğimiz yere gidebiliyoruz süper bişey keşfettin :)

• Milyon dolarlık fikir hocam, patent firmalarına danışın cidden zekice, şu an THY'nin sahibi olsaydım keşke diyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o senin dediğin ilkokuldaki fen bilgisi mi orta okuldaki fizik mi neyse artık orda öğretilen sürtünmesiz, sönümsüz vs vs ortamda geçerli :) gerçek dünyada onlar da var malesef arkadaşım

• BehindTheMask kullanıcısına yanıt
    Ne meraklısınız ..hemen her fırsatta konu kilit..üye ban.

Olmadı bu yorum. Konu devam, mesaj sil, üye uzaklaştır, üye uyarı, üyenin kredi kartı faizine zam !
  • Sonra da diyolarki malum parti nasıl %50 aldı?

Bazı şeyleri foruma sormak yerine biraz araştırma yapsan, wipedia ya sorsan daha yararlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 21 Kasım 2014; 17:40:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.