Şimdi Ara

Uçakla ABD'ye Gitmek Yerine, Uçak Havada Dursa, Dünyanın Dönmesiyle O Bize Gelse? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
7
Favori
11.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • allahım şunun attığı oyda bir sayılıyor benim atdığım oyda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: 32huseyin32

O uçak havada yakıtsız mı duracak ?

En azından mesafe katetmesinden daha az yakar..

Onun için helikopter olmalı.
  • atmosfer ile dünya beraber döner kardeş :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hannover 96

quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

sıkıldım cevap vermekten, yarın sınavım var gidin fizik hocanızla tartışın.

dostum dunya yuvarlak degildir gozlerimiz yuvarlak oldugu icin oyle goruyoruz

• Atmosfer de Dünya yerküresi ile beraber döner ancak daha yavaş. Sanki Dünya'nın yerküresi atmosferin elinden tutmuş, zorla peşinden sürüklüyormuş gibi.
  • dünyayla birlikte atmosfer de döner sen de o atmosferin içindesin o yüzden havada duramazsın

Geçen ay fizik dersiyle tanıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hannover 96

dostum dunya yuvarlak degildir gozlerimiz yuvarlak oldugu icin oyle goruyoruz

Sesli güldüm
  • Söylediğin şey saçma değil ilerde yapılabilir. Buna gülen arkadaşlar var. Bundan 50 yıl önce insanlara fotoğraf makinesini telefonu hesap makinesini posta kutusunu vs vs. cebinde istediği yere götürebileceğini söyleselerdi onlarda eminim cebimize kablo sokup öylemiz gezecez gibi tepkiler verebilirdi. Dünya üzerinde yapay olarak yer çekimsiz ortam yapılıyor. Ama işte dünya sadece kendi etrafında dönmüyor. Şu an evrende inanılmaz bir hızda hareket ediyoruz. Yani şöyle söyleyim otobanda yüksek hızda giden bir tırın üstündeki atlı karınca gibiyiz.Ama yinede imkansız diye birşey yoktur.
  • Güzeldi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ankasi

Yorumların hepsini okudum da @asosyalist çok cahilsin keşke olsen etkileşime girmeden nasıl hareket eden bir cisim ile aynı hızda devam eder?

Birde gidip fizik hocalarınıza danışın felan demiş

Ciddi ciddi söylediğine inaniyor

• BehindTheMask kullanıcısına yanıt
    Üye blok aynı zamanda

• Hahahaha. Harkasın nigga :)

• quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: Keras

uzaya atmosfer dışına çıkıp beklersen olur

niye hiç deneyi vs yapılmadı ki bunun? Bence gayet mantıklı

deneyleri var zaten dostum. şöyle anlatmaya çalışayım sen bir minibüsün içinde gidiyorsun minibus 100 km hızla gidiyor dolayısıyla sen de 100 km hızla gidiyorsun. minibüsün içinde bi zıpladın zank diye camına yapışmazsın ama minibüs aynı hızla giderken sen üstünde ol bir zıpla neler olacağını düşün. yeteri kadar havada kalırsan diğer gelen aracın üstüne düşebilirsin değil mi ama minibüs içindeyken bunu yapma imkanın tabi ki yok. tam olarak aynı şey değil ama hayal etmen için söylüyorum. aynı şey dünya için de geçerli sadece kara olarak düşünme denizler ve hava da çekim gücü altında bu çekim alanından çıkarsan neden olmasın diyebiliriz:)

minibüsün içinde veya dışında farketmez, zıpladığında aynı yere düşersin.

sen minibüsün üstünde 100 km ile giderken zıpladığın ve aynı yere düştüğün videoyu çek gönder (ki aynı şey olduğunu söylemiyorum zıpladığın anda minibüsün çekim kuvvetinden veya hızının ivmeli azalmasından dolayı bir anda havada kalırsın demiyorum. ama bunu 10 sn. belki daha fazla havada kalabileceğin bişey için düşün -ki yap demiyorum düşün-) ben de sana intihar ederken çektiğim videoyu gönderirim ok kardeş?

Katılıyorum, minibüsün dışında zıplayınca aynı yere düşmezsin çünkü minibüsle bağlantın kesilince karşıdan esen rüzgar seni yavaşlatır ve minibüsün gerisine düşersin. Hava direncinin bulunmadığı vakum ortamında zıplarsan minibüsün hem içinde hem dışında aynı yere inersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Btiyorum boyle konulara . Harika

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einstein'in gorelilik kurami iste, ucakmi hareket ediyor yoksa dunyami?

• çok acayip kafalar bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sekai

bu kaçıncı aynı konu sayamadım artık.konuya dönersek onun olması için atmosfer dışına çıkmak lazım ki bu uçakla gitmekten daha zahmetli ve saçma.

Atmosfer dışında da yer çekimi vardır. Yörüngedeki tüm uydular aslında sürekli düşmektedirler. Ama o kadar hızlılardır ki düşerken çizdikleri kavisle dünya çevresinde bir tur atarlar. Buna yörünge hızı denir, bu hızdaki en ufak azalmada dünyaya düşersiniz. İletişim uydularının en az 35.000 km uzağa yerleştirilmeleri de yörünge hızı nedeniyledir. Daha yakında olsalar yörüngede kalabilmek için ulaşmaları gereken hızla dünyadaki bir noktaya göre sabit kalamazlar, sürekli derece değiştirirler. Benzer şekilde daha alçakta olan GPS uyduları sürekli konum değiştirirler, çünkü yörüngede kalmak için ulaşmaları gereken hız dünyanın dönüş hızından fazladır.

• Zaten dünya 1500 1600 km hızla dönüyor
    Keşke ,,,,,, biz niye düşmüyoruz savrulmuyoruz diye sorsaydın.....

• Peki ben size bir soru sorayım ,,,
    1500 1600 km hızla giden bir hava taşıtına binseydik ne olurdu,,,,,

• Durdurun dünyayı inecek var

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.