Şimdi Ara

Uçakla ABD'ye Gitmek Yerine, Uçak Havada Dursa, Dünyanın Dönmesiyle O Bize Gelse? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
7
Favori
11.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: 32huseyin32

O uçak havada yakıtsız mı duracak ?

En azından mesafe katetmesinden daha az yakar..

Dediğiniz olay ancak uzayda olur. Havada olduğunuzda Dünya döndükçe siz de dönersiniz.

• Dünya saatte 1670 km hızla döndüğüne göre 1670/3600=0,46 km yani saniyede 460 metre dönmüş oluyor. O zaman havaya zıplaya zıplaya kolayca geziniriz heryeri dikkat edin çarpmayın bi yerlere
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, aklıma şöyle bir düşünce geldi. Sizlerinde fikirlerini almak isterim.

Amerikaya gitmek için uçakla saatlerce ve kilometrelerce yol yapmak yerine, daha stabil sistem geliştirilse, yerden yükselip, belirli bir noktada sabit durulsa, dünya 24 saatte (1 gün) tam tur dönmüş oluyor.. Yani yükselip, uçak hava belirli bir süre beklese, dünyanın dönmesiyle amerika bizim altımıza gelir ve bizde direk iniş yaparız. Günümüzde çok değerli olan yakıttan da tasarruf etmiş oluruz..

Tabi bu kadar kolay olsa zaten yapılıyor olurdu, sizce benim atladığım nokta neresi?

1700 küsür mesaj a yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antroy

/>

• bunu bende düşünmüştüm. iyi oldu bu soruyu sorman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Gencer

1 gün diyosun kanka usa e gitmek 10-11saat

8 saat zaman farki var

• Yazılan cevapları okumadım ama bir çok kişinin dalgaya aldığını tahmin ediyorum. Fakat forumda şu tür başlıkları görünce gerçekten memnun oluyorum. Saçmasapan yüzlerce konunun döndüğü forumda böyle uzaktan ya da yakından bilimle ilgili konulara yer verilmesi, kimileri için çok basit olsa da bir çok kişinin merak edebileceği ve sormaktan çekindiği bu tür soruların sorulması bence takdir edilesi bir davranış.

Cevabı ise aklı başında arkadaşlar zaten vermiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 21 Kasım 2014; 23:21:22 >
  • hiçbir hava aracı havada asılı kalamaz (stol olur) ,helikopter türü araçlar kısa süreliğine durabilir

hava araçlarındaki en zor hareket zaten havada asılı kalma durumudur ve normalden daha fazla yakıt tüketilir (çok fazla güç gerektiğinden)

her hava aracının ağırlık ,kanat büyüklüğü vs. durumuna göre azami ve asgari hız limitleri belirlenir ,asgari hızın altına düşersen hava aracı tutunamaz ve çakılır ,azami hızın üstüne çıkarsan hava aracı dağılmaya başlar

yani maalesef ki havada sabit durma projen yattı :)
  • Minibusun icinde zıplamakla evin icinde ziplamanin bi farki olmaz, 140-150 km hizla giderken arac icinde ki sineğin evin salonunda ucarmis gibi uctugunu görüyoruz. Yada arac icinde havaya attigimiz bi topu geri ayni yerde rahatlikla tutabiliriz, camlarin kapali olmasi sarti ile tabi ")

• quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Keras

uzaya atmosfer dışına çıkıp beklersen olur

niye hiç deneyi vs yapılmadı ki bunun? Bence gayet mantıklı

deneyleri var zaten dostum. şöyle anlatmaya çalışayım sen bir minibüsün içinde gidiyorsun minibus 100 km hızla gidiyor dolayısıyla sen de 100 km hızla gidiyorsun. minibüsün içinde bi zıpladın zank diye camına yapışmazsın ama minibüs aynı hızla giderken sen üstünde ol bir zıpla neler olacağını düşün. yeteri kadar havada kalırsan diğer gelen aracın üstüne düşebilirsin değil mi ama minibüs içindeyken bunu yapma imkanın tabi ki yok. tam olarak aynı şey değil ama hayal etmen için söylüyorum. aynı şey dünya için de geçerli sadece kara olarak düşünme denizler ve hava da çekim gücü altında bu çekim alanından çıkarsan neden olmasın diyebiliriz:)

minibüsün içinde veya dışında farketmez, zıpladığında aynı yere düşersin.

sen minibüsün üstünde 100 km ile giderken zıpladığın ve aynı yere düştüğün videoyu çek gönder (ki aynı şey olduğunu söylemiyorum zıpladığın anda minibüsün çekim kuvvetinden veya hızının ivmeli azalmasından dolayı bir anda havada kalırsın demiyorum. ama bunu 10 sn. belki daha fazla havada kalabileceğin bişey için düşün -ki yap demiyorum düşün-) ben de sana intihar ederken çektiğim videoyu gönderirim ok kardeş?

otobusun ustunde zipladiginda hep zipladigin yere dusersin cunku senin hizinla otobusun hizi aynidir, her durumda zipladigin yere dusersin otobus isik hizinda gtsin biz yine ziplayalim yine ayni.. cunku bu seferde konum degistiren otobus olur senin yer degistirmen sifir olur sonucta zipladigin yere dusersin

• helikopterler bu mantıkla uçuyor zaten kardeş

• Atmosferin disina cikman lazim ve o da 1 gunler alir

• Sen Gitme O Gelsin Turizm.Gidiş Dönüş bileti alanlara jetpack Hediyemizdir.

Uçakla ABD'ye Gitmek Yerine, Uçak Havada Dursa, Dünyanın Dönmesiyle O Bize Gelse?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünya dönerken beraberinde atmosferinide dönderiyor eğer atmosfer dönmeseydi ani hava değişiklikleri olurdu dünya nasıl atmosferini dönderiyorsa ucakla havada asılı kalmayı planladığın yerde dursan bile dünya beraberinde senide dönerecekti mesela iletişim uydularını ele alalım Türksat 3a-4a gibi bu tip uydular belirli bir yörüngeye oturtulur ve bu yörüngede dünya ile aynı açısal hızda dönmeye başlarlar sadece yükseklik kontrolü için düzeltme yaparlar dönmek için yakıt harcamazlar...

ama dünya bizi neden dönderiyor diye sorma çünkü çekim kuvvetini biliyoruz fakat nasıl olduğunu halen kimse bilmiyor :) mesela güneş neden dünyayı dönderiyor :D
  • Hareket halinde, hizla giden bir aracin icinde ucan sinegi dusun.
    Arac 120km hiz ile gitsede icinde ucan sinek arac icinde bunu hissetmiyor.
    Ama on camdan arka cama gitmesi icin kanat cirpmasi gerekiyor. Sabit dursada oldu yerde duruyor.

• CiGaHaGi kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakarboy

quote:

Merhaba arkadaşlar, aklıma şöyle bir düşünce geldi. Sizlerinde fikirlerini almak isterim.

Amerikaya gitmek için uçakla saatlerce ve kilometrelerce yol yapmak yerine, daha stabil sistem geliştirilse, yerden yükselip, belirli bir noktada sabit durulsa, dünya 24 saatte (1 gün) tam tur dönmüş oluyor.. Yani yükselip, uçak hava belirli bir süre beklese, dünyanın dönmesiyle amerika bizim altımıza gelir ve bizde direk iniş yaparız. Günümüzde çok değerli olan yakıttan da tasarruf etmiş oluruz..

Tabi bu kadar kolay olsa zaten yapılıyor olurdu, sizce benim atladığım nokta neresi?

1700 küsür mesaj a yazık...

o kadar da öldürme be hocam

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.