Şimdi Ara

Uçakla ABD'ye Gitmek Yerine, Uçak Havada Dursa, Dünyanın Dönmesiyle O Bize Gelse? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
7
Favori
11.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herkes yorumunu yazmış. Minibüs diyenler bile olmuş, bir de şu durumları düşünelim o halde. Çünkü önceleri bunları çok düşündüm;

Hareketsiz bir minibüste camları kapalı ve hava giriş-çıkışı yok iken havada duran sinek, minibüs ivmesi ve hızı yok iken durduğu anda ve sabit hızla hızlanmaya başladığı anda ne olur? Ekstra olarak 100km/saat hıza ulaştığında yine sineğin konumu ne olur?
    Önce bunun cevabını düşünün, deneyini yapmak isterseniz bu da gerçekten kolay.
    Aynı durumu önce sinek için, ardından çok büyük bir otobüste kendiniz için düşünün. Otobüste hiç bir cisim ile temas etmeden havada durabildiğinizi fakat o an yer çekiminin de olduğunu unutmayın. Sizce bu durumda ne olur?
    Bu durumlar dünya-atmosfer-yer çekimi ilişkisi için de geçerli.

Son olarak; bir minibüsün tepesinde tutunarak sabit 100km/saat hız ile yol alıyor iken eğer minibüsten yukarı zıplayarak ayrılırsanız havanın size uyguladığı sürtünme kuvvetinden dolayı ivmeniz azalır. Size ivme kazandıracak bir cisim -örnek minibüs- olmadığı için de minibüs sabit hız ile yol alırken siz onun daha gerisinde düşersiniz. Elbette bunlar minibüsten ne kadar yükseğe zıpladığınız ile alakalıdır. 30cm zıplama ile 15 metre zıplama aynı olamaz. Ama bence arasındaki ilişkiyi kurmuş olmalısınız.

• bana havada hareket etmeden durabilen bi ucak göster.
    ayrıca öyle bi ucak olsa bile abd'nin tam paralel cizgisinde durman lazım.
    ve de abd ayagına geldiginde birinin kafasına inmemen lazım.
    dusundugun sey mantıklı mantıksızlardan. genel çerceve de mantıklı ama resmin anlattıkları mantıksız.
  • :D:D bu fikir herkesin aklına bir zaman mutlaka gelmiştir bi nevi herkesin tecrübe ettiği bir konu :) öyle birşey olsa dünyanın çevresi 40bin km 24 saatte döndüğüne göre kaba hesapla küçük birimlere çevirip yol/zaman formülünden 40000000/86400=460m gidiyor
    yani saniyede 460m hızla dönüyor :) bir zıplamaya kalksan en yakın duvarda patates baskın çıkar :)
  • Ben de muz yiyince cilek tadi gelsin istiyorum ama olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yazdıklarını nasa okumuş "ulan biz harbi malmışız niye düşünemedik" diyorlar
  • 👋Merhaba ben Obama, NASA beni bu konuya yönlendirdi.
    Bulduğun bu sistem şu zamana kadar hiç bir deha nın aklına gelmemekle beraber böyle bir buluşun dünya ya ne gibi katkılar yapacağını düşündükçe sevinçten taklalar atıyorum.Hatta ben senin düşüncenden yola çıkarak uçak yerine balon uygulamasını devreye sokacağım.Senin gibi bir dahi yi aramızda görmekten mutluluk duyarız.
    Buluşlarınla bizi aydınlat.Yes we can.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neonight

Söylediğin şey saçma değil ilerde yapılabilir. Buna gülen arkadaşlar var. Bundan 50 yıl önce insanlara fotoğraf makinesini telefonu hesap makinesini posta kutusunu vs vs. cebinde istediği yere götürebileceğini söyleselerdi onlarda eminim cebimize kablo sokup öylemiz gezecez gibi tepkiler verebilirdi. Dünya üzerinde yapay olarak yer çekimsiz ortam yapılıyor. Ama işte dünya sadece kendi etrafında dönmüyor. Şu an evrende inanılmaz bir hızda hareket ediyoruz. Yani şöyle söyleyim otobanda yüksek hızda giden bir tırın üstündeki atlı karınca gibiyiz.Ama yinede imkansız diye birşey yoktur.

Bu yapılacak birşey değil fizik kuralıdır. Yeni Dünya icat ederiz diyorsan başka.

• İyi de zaten bütün uçak yolculukları böyle olmuyor mu ?

• Mantıksız, bir gün havada kalmak için 24 saat içerisinde yakacağın yakıt ABD ye gitmek için geçen süre ve yakıt ile karşılaştırılmalı...
  • Oha!Uzun zamandır böyle bir kafa görmedim.İyiydi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y12

Dünya saatte 1670 km hızla döndüğüne göre 1670/3600=0,46 km yani saniyede 460 metre dönmüş oluyor. O zaman havaya zıplaya zıplaya kolayca geziniriz heryeri dikkat edin çarpmayın bi yerlere

bu iyiydi bir zıplıyorum 460 metre ilerdeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Eylemsizlik diye bir olay var. Şu an biz dünyayla beraber dönüyoruz zıplasak da eylemsizlik yüzünden aynı yöne dönüyoruz dünya üzerinde yani ilerlemiyoruz. Bir şeyi uçursan da aynı yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0nime-N0-Kyo

quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: Keras

uzaya atmosfer dışına çıkıp beklersen olur

niye hiç deneyi vs yapılmadı ki bunun? Bence gayet mantıklı

deneyleri var zaten dostum. şöyle anlatmaya çalışayım sen bir minibüsün içinde gidiyorsun minibus 100 km hızla gidiyor dolayısıyla sen de 100 km hızla gidiyorsun. minibüsün içinde bi zıpladın zank diye camına yapışmazsın ama minibüs aynı hızla giderken sen üstünde ol bir zıpla neler olacağını düşün. yeteri kadar havada kalırsan diğer gelen aracın üstüne düşebilirsin değil mi ama minibüs içindeyken bunu yapma imkanın tabi ki yok. tam olarak aynı şey değil ama hayal etmen için söylüyorum. aynı şey dünya için de geçerli sadece kara olarak düşünme denizler ve hava da çekim gücü altında bu çekim alanından çıkarsan neden olmasın diyebiliriz:)

minibüsün içinde veya dışında farketmez, zıpladığında aynı yere düşersin.

sen minibüsün üstünde 100 km ile giderken zıpladığın ve aynı yere düştüğün videoyu çek gönder (ki aynı şey olduğunu söylemiyorum zıpladığın anda minibüsün çekim kuvvetinden veya hızının ivmeli azalmasından dolayı bir anda havada kalırsın demiyorum. ama bunu 10 sn. belki daha fazla havada kalabileceğin bişey için düşün -ki yap demiyorum düşün-) ben de sana intihar ederken çektiğim videoyu gönderirim ok kardeş?

otobusun ustunde zipladiginda hep zipladigin yere dusersin cunku senin hizinla otobusun hizi aynidir, her durumda zipladigin yere dusersin otobus isik hizinda gtsin biz yine ziplayalim yine ayni.. cunku bu seferde konum degistiren otobus olur senin yer degistirmen sifir olur sonucta zipladigin yere dusersin

arkadaşım lütfen ilkokul mantığıyla bakmayın şu işe tamam ben de konunun uzmanı değilim ama ,
    1. zaten 100 km hızla giden aracın üstünde ayakta duramazsın
    2. durduğunu varsayarsak tahminimce senin ayaklarının araçla sürtünmesi çok fazla olduğundan tutunabiliyorsun.
    3. zıpladığın anda sürtünme çok azalacak araçla aranda -hemen hemen- sadece çekim kuvveti kalacak.
    4. zaten maruz kaldığın aşırı hava sürtünmesi -direnci- artık ne oluyorsa onun yüzünden geride kalmaya başlayacaksın.
    5. hava sürtünmesi diye bişey olmasa zaten zıpladığında dediğin gibi araçla aynı hızla gidebilirsin belki
    6. tabi bunların hepsi benim yorumum konudan anlayan arkadaşlar daha güzel açıklayabilir.
    7. sabit hızlı minibüs içinde ayakta gitmeyle aynı minibüsün üstünde gitmeyi LÜTFEN aynı kefeye koymayın

• quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: Keras

uzaya atmosfer dışına çıkıp beklersen olur

niye hiç deneyi vs yapılmadı ki bunun? Bence gayet mantıklı

deneyleri var zaten dostum. şöyle anlatmaya çalışayım sen bir minibüsün içinde gidiyorsun minibus 100 km hızla gidiyor dolayısıyla sen de 100 km hızla gidiyorsun. minibüsün içinde bi zıpladın zank diye camına yapışmazsın ama minibüs aynı hızla giderken sen üstünde ol bir zıpla neler olacağını düşün. yeteri kadar havada kalırsan diğer gelen aracın üstüne düşebilirsin değil mi ama minibüs içindeyken bunu yapma imkanın tabi ki yok. tam olarak aynı şey değil ama hayal etmen için söylüyorum. aynı şey dünya için de geçerli sadece kara olarak düşünme denizler ve hava da çekim gücü altında bu çekim alanından çıkarsan neden olmasın diyebiliriz:)

minibüsün içinde veya dışında farketmez, zıpladığında aynı yere düşersin.

sen minibüsün üstünde 100 km ile giderken zıpladığın ve aynı yere düştüğün videoyu çek gönder (ki aynı şey olduğunu söylemiyorum zıpladığın anda minibüsün çekim kuvvetinden veya hızının ivmeli azalmasından dolayı bir anda havada kalırsın demiyorum. ama bunu 10 sn. belki daha fazla havada kalabileceğin bişey için düşün -ki yap demiyorum düşün-) ben de sana intihar ederken çektiğim videoyu gönderirim ok kardeş?

Katılıyorum, minibüsün dışında zıplayınca aynı yere düşmezsin çünkü minibüsle bağlantın kesilince karşıdan esen rüzgar seni yavaşlatır ve minibüsün gerisine düşersin. Hava direncinin bulunmadığı vakum ortamında zıplarsan minibüsün hem içinde hem dışında aynı yere inersin.

ne güzel içinde gitmekle üstünde gitmenin aynı olmadığını idrak eden arkadaşlar varmış yalnız değilim teşekkürler :)

• Burada konu açmak yerine bunu kanıtla Nobel Fizik Ödülünü kap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide havada dururken daha az yakar demissin havada dursaydi 5 istasyon icerdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu citizen açmıştır diye gelmiştim

• 26 yaşına kadar nasıl hayatta kaldığını merak ediyorum açıkcası.
  • Atmosferden çıkarsak çok hızlı gidebiliriz ama teknolojimiz şuan yetersiz

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.