Şimdi Ara

Uçakla ABD'ye Gitmek Yerine, Uçak Havada Dursa, Dünyanın Dönmesiyle O Bize Gelse? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
7
Favori
11.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mestrant

Ben de muz yiyince cilek tadi gelsin istiyorum ama olmuyor.

mukavvadan süt yapanı gördüm ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

Orijinalden alıntı: sakarboy

quote:

Merhaba arkadaşlar, aklıma şöyle bir düşünce geldi. Sizlerinde fikirlerini almak isterim.

Amerikaya gitmek için uçakla saatlerce ve kilometrelerce yol yapmak yerine, daha stabil sistem geliştirilse, yerden yükselip, belirli bir noktada sabit durulsa, dünya 24 saatte (1 gün) tam tur dönmüş oluyor.. Yani yükselip, uçak hava belirli bir süre beklese, dünyanın dönmesiyle amerika bizim altımıza gelir ve bizde direk iniş yaparız. Günümüzde çok değerli olan yakıttan da tasarruf etmiş oluruz..

Tabi bu kadar kolay olsa zaten yapılıyor olurdu, sizce benim atladığım nokta neresi?

1700 küsür mesaj a yazık...

o kadar da öldürme be hocam

yahu öldürmeyeyim de yani sende sıkıntıdan ne yazacağını şaşırmışsın be hacı..

• yalnız ben sana bişey söyleyim uçak havada sabit durmak için daha çok enerji harcar.
  • 26 yaşındasın ve dünyanın atmosferle döndüğünü bilmiyorsun, ilginç
  • Arkadaşı buldum.

• hocam adamlar yapmış işte herkes uçakla gidiyor takma böyle şeyleri kafana gideceksen uçakla git

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçince geçiyormu..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antroy

/>

iyiydi iyi :D
  • tunçgürsoy kullanıcısına yanıt
    Bilmemek değil ogrenmemek ayıptır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerden geliyor böyle orjinal fikirler insanın aklına hehe:))

mantık olarak mantıklı gibi geliyor ama tabi fizik musade etmez buna yer çekimiyle havada döner yer çekimini atlatmak gerek vsvs :)

1...................................................1
    2
    3
    4
    5
    6 ........................................... 6
    7
    8

bak şimdi buraya hadi durdu diyelim 6 dan dönünce karsıya gidicek 1 e gitmek için gene uçması gerekicek:)
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, aklıma şöyle bir düşünce geldi. Sizlerinde fikirlerini almak isterim.

Amerikaya gitmek için uçakla saatlerce ve kilometrelerce yol yapmak yerine, daha stabil sistem geliştirilse, yerden yükselip, belirli bir noktada sabit durulsa, dünya 24 saatte (1 gün) tam tur dönmüş oluyor.. Yani yükselip, uçak hava belirli bir süre beklese, dünyanın dönmesiyle amerika bizim altımıza gelir ve bizde direk iniş yaparız. Günümüzde çok değerli olan yakıttan da tasarruf etmiş oluruz..

Tabi bu kadar kolay olsa zaten yapılıyor olurdu, sizce benim atladığım nokta neresi?

dünya dönerken atmosferde dönür yani havada durunca dünya ile dönersin... boşa hayal kurmayın...

• Dünya'nın yerçekiminin etkisinden kurtulmadığınız sürece imkansız.
  • Arkadaşım olabilecek en net açıklamayı yapıyorum.

Dünya'nın yer çekimi sınırları içinde, dünyayla birlikte son sürat dönüyoruz. Bizi yer yüzüne yapışık tutan dünyanın çok güçlü olan yer çekim kuvvetidir. Yükseklere çıktıkça yer çekimi birazcık azalıyor ama atmosfer dışına çıkmadan tam anlamıyla kurtulamıyoruz.

Hal böyle olunca, atmosferin altında, yani yer çekimin en kuvvetli olduğu sınırlarda, dünya ile birlikte son sürat dönüyoruz. Yer çekimi bir an kesilse, hepimizi mancınıktan çıkar gibi son sürat uzaya fırlarız.

Yani senin teorinin, atmosfer sınırları içinde, yani yer çekiminin en kuvvetli olduğu sınırlar içinde, askıda kalarak gerçekleşmesi mümkün değil. İllaki itici bir ters kuvvet gerekli, uçaklarda zaten bu mantıkla yol alıyor.

Yer çekiminin en kuvvetli olduğu sınırlar içinde, havada kalsan da, o çekimden kurtulamadığın için, dünyayla birlikte dönmeye devam edersin.

@Frank Lapidus

• sen bunu düşünürken kafan mı güzeldi benim içince geliyor böyle şeyler ayılınca geçiyor

• quote:

söyle bişi duymuştum bilmiyorum yalanmı doğrumu:
    türkiyeden dünyanın herhangi bir yerine ucakla gitmek 10 saat sürüyorsa dönüş 11 saat sürüyormuş
    tabi bu gidilen yere göre değişiyor. dünyanın donuşune göre tam terside olabilir. 11 saate gidip 10 saate dönmek.

misal türkhavayollari sitesine girin. gidiş dönüş bir bilet almaya calışın. iki ucuşta direkt ucuş olsun. trden kalkıp japonyaya iniş saati ile japonyadan kalkıp trye inme saatleri farkli oluyor.
    lakin bu yinede senin teorini desteklermi bilmem. bu daha çok su dolu bir balona benziyor yer çekimi yüzünden. sudolu balonu sevirsende içinceki su aynı yerde kalır. ama dopun dışında bir su olsa o senin dediğini yapar. yani sen şunu soylesen haklı olursun. burdan amerikaya gitmek yerine burda atmosferin uzerine cikip dunyanın dönmesini beklesek amerika altımıza geldiğinde insen olurdu ki ozmanda yakacağın yakıt bunun kat kat fazlası olurdu. aynı yakıt bile olsa bu daha tehlikeli ve yapılması cok zor olurdu. belli bi aciyla cikmak felan gerekiyormuş.

yani mantık olarakta fiziksel olarakta fikrin olmaz. yapılamaz değil ama yapılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xapplex

sen bunu düşünürken kafan mı güzeldi benim içince geliyor böyle şeyler ayılınca geçiyor

normalde geliyor da içince baya bir tribe giriyorum, test etmeye felan kalkıyorum :)
  • Bu arada dalga geçiyorsunuz da, adam belki eğlencesine belki de cidden merak edip sormuş, evet saçma ve bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor bu fikir, yine de düzgünce açıklama yapmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uluç. -- 22 Kasım 2014; 17:51:46 >
  • ben yönetici olsam konuyu siler seni de banlarım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.