Şimdi Ara

Uçakla seyahat trenden mantıklı değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar schengen vizemi aldım ve 1 haziranda varşovada olacağım, planım trenle prag, viyana ve budapeşte yapıp 7-8 gece sonrasında ülkeme dönmekti.
    Uçak biletlerine de bakayım dedim, varşovadan 100 tl ye stockholm'e direkt uçuş var. 24 tl'ye gdansk'tan osloya uçuş var.
    Schengen vizemi aldım almasına da rektörlükten aldığım izin belgesinde polonya, avusturya, çekya,.. falan yazıyor. norveçe/isveçe gitmem sorun oluşturur mu ya da transit vize vs. isterler mi?
    Siz ne tavsiye edersiniz?

• bu tamamen kişiden kişiye değişen bir kuraldır.

Mesela biz turizmciler olarak hem uçaklı hem otobüslü Balkan turları düzenleriz.

Uçak fobisi olanları var, otobüs yolculuğunu daha güvenli bulanlar var, sağlık sorunlarından ötürü uçağa binemeyenler var vs. gibi zorunlu durumları geçiyorum;

bir de şöyle bir durum var: Göre - göre gezelim.

Yurt içinde de aynı şey geçerli, Mesela Antalya'da her hangi bir bölgeye otel rezervasyonu yapıyorum, ulaşımı neyle sağlayacaksınız diye sorduğumda 'araba diyor' uçakla 1 saat diyorum, yok biz geze -göre gitmek istiyoruz diyor.

Tercih meselesidir, saygı duyarım ama tekrar belirtiyorum, bir rehber, bir tur operatörü kısacası bir turizmci olarak mantığım şudur;

Tatil seyahati: İnsanların dinlendiği, dinlenirken eğlendiği kendisine yeni bir şeyler kattığı, keşfettiği, öğrendiği, tattığı BELİRLİ SÜRELİ ve genellikle 8-10 arası süren bir sosyal aktivitedir.

Bu doğrultuda en önemli kavram 'vakit nakittir' olmalıdır. Örneğin sonbahar dönemi Kapadokya'ya gidilmek istendi, amaç Kapadokya'da vakit geçirmek, yerel lezzetleri tatmak, yeni yerler görmek ve bunlar hakkında bilgi sahibi olmak, anı hatıra için alışveriş, fotoğraf çekimi gerçekleştirmek, bölgeye has özel aktivitelerde bulunmak (balon deneyimi) AYNI ZAMANDA HAFTA SONU TATİLİNİ DİNLENEREK GEÇİRİP YENİ İŞ HAFTASINDA TEMPOLU VE MOTİVE BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAK

Yaşadığım yer İzmir, Nevşehir - İzmir arası 800 KM. eğer otobüsle giderseniz en az 10 saat bir otobüs yolculuğu yaparsın.

Cuma gecesi çıksam, otobüs yolcuğu sonrası sabah Kapadokya'dayım, daha gezilecek, akşam eğlenilecek, ertesi gün sabah erkenden kalkıp balona binilecek. sonra öğleden sonra geri dönüş yolculuğu başlanacak.

Ne sığdırabilirsin bu kadar kısıtlı vakte? Dahası gitmek için planladığın aktivitelerden ne kadar zevk alabilirsin? ne kadar motive olabilirsin? ne kadar dinlenebilirsin?

Cuma akşamı uçağa binsem Kayseri 1.5 saat. Kayseri Nevşehir 60 km. en fazla 1 saat. Uçak saatine göre gece yarısı olmadan Ben varırım Nevşehir'e. gece güzel bir uyku, sabah dinlenmiş bir şekilde lezzetli bir kahvaltı, tüm güne yayabilecek kadar çok aktivite ve çok zaman. yorulmadan, koşturmadan, kısmadan, kasmadan. Ertesi gün yine aynı şekilde devam edip, gece makul bir saat uçuşla geri dönüş.

Bu örneği yurt dışı içinde belirtebilirim. Mesela pek çok orta Avrupa turuna rehberlik ettim, çok kez İskandinavya ülkelerine gruplar götürdüm, ayrıca kendim de gezdim bireysel olarak, tatil amaçlı, vakit geçirmek için.

Evet yeri geldi trenle de seyahat ettim. Mesela Bratislava'dan Budapeşte trenle 2 saat. Araçla ise biraz daha uzun.

Ama Berlin'den Prag'a giderken 4 saat süren araç yolculuğu veya 5 saat süren tren yolculuğu yerine 1 saat süren uçak yolculuğunu tercih ederim. Zira tatilde 4-5 saat süren bir kara veya demir yolculuğu boşuna vakit kaybı.

O yüzden gideceğiniz noktalarda yakın ve uzak mesafeler ve ulaşım ağları noktasında araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Gerçekten tatilinizde böyle bir mesafeyi ve süreyi seyahat etmekle geçirmek sizi ne kadar tatmin ve mutlu eder kendinize sorun, bu doğrultuda da karar verip seyahat planınızı yapın.

Bütçe olayına girmiyorum zira her şeyin bir bedeli vardır. ve unutmayın fiyatlar siz özel bir seyahatte olduğunuz için fırsattan istifade edilmek istercesine pahalı yapılmıyor. Seyahat planlamaları ve ulaşım / konaklama bedelleri ne kadar erken alınırsa o kadar uygundur, siz son ana bırakıp pahalı bir tarifeye kalmış olabilirsiniz ama eğer birey olarak tatile çıkmayı karar vermişseniz yani kendinize özel, mutlu olacak, sizi motive edecek, eğlendirecek bir durumda fiyatın da eğer son dakikaya kaldıysanız yüksek olacağı bilinciyle ucuza yönelmek size inanın bir şekilde sıkıntı yaratacaktır.

o sebeple siz keyfini nasıl çıkarmak isterseniz ona göre planlarsınız. Mesela siz Viyana'dan Prag'a trenle geçerken doğal güzelliği, kasabaları, köyleri görmeniz sizi mutlu eder.

Ben ise 4.5 saatlik tren yolculuğu yerine 1 saat süren bir uçak yolculuğu ile Prag'a varır ondan sonra da 1,5 saat mesafede ki Karlory Vary'e gider oraya görür akşam Prag merkeze geri döner, ertesi günde yaya yaya Prag'ı keşfederim. Bu beni daha çok mutlu eder. çünkü zamandan tasarruf yapıp bir farklı noktaya daha ziyaret gerçekleştirmişimdir.

• Tamamen keyfidir ama tabikide uçak arkadaş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.