Şimdi Ara

Uçakta Bagaj Durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önümüzdeki hafta KLM Havayolllari ile yurtdışı seyahatine gideceğim. Fakat daha önce hiç uçağa binmedim. Bu bagaj, el bagajı vs öyle terimler varmış. Şimdi ben 50 litrelik bi sırt çantası aldım. Klm ise 8 kgye kadar el bagajı izni veriyor. Benim merak ettiğim, bu 50 litrelik sırt çantası el bagajı yerine geçer mi yoksa bagaja mi koyarlar. Deneyimi olan var mı bu konuda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Firmadan firmaya değişiklik gösteren bir durum bu. Sadece ağırlık olarak değil, aynı zamanda el bagajı ölçülerine de bakarlar. Hacim anlamında enine boyuna bakarlar, bir de sanırım en fazla 8 kg olması lazım. Tahminimce 50 litrelik sırt çantası kabul edilebilir kabin içine. KLM hakkında hiç bilgim yok maalesef.
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle tahmin ediyorum hocam. Gerçi kabin çantası için de bir sürü kısıtlamalar olduğunu öğrendim. Yok sıvı koyamazsın yok tırnak makası koyamazsın Cart curt bir sürü saçma kurallar varmış. Hepsini geçtim de şampuana çok ihtiyacım var onu nasıl halledebilirim bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O tür kısıtlamalar tüm havayolu firmalarında var; sizin uçacağınız firmanın web sitesinden ayrıca kontrol edin, havalimanında sorun yaşamayın. Bunlar güvenlik önlemi olup, uymanız zorunludur. Ha bazen yurtiçi uçuşlarda bunlara pek dikkat edilmiyor ama kurallar herkes içindir ve sorumluluk sizdedir.
    Anladım hocam sağolasın yardımın için. Bir şekilde çaresine bakacağım artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam şimdi kafama takıldı da

Benim uçakta bir el bagajı bir de aksesuar çantası hakkım varmış. Yani koltuğun altına koyulan çantalardan. Bu aksesuar çantasını ölçülere uyduğu sürece küçük 10 litrelik sırt çantası olarak da götürebilirim değil mi yani illa ki laptop çantası olması şart değil?

Bir de pasaport fotoğrafımda kirli sakaldan biraz uzun sakalımı var. Ama ben bugün sakalımı kestim kirli sakal yaptım belki pasaport kontrolü sırasında sakal sorun olur diye. Fakat sonradan aklıma geldi ki pasaport fotosu sakallı iken gerçek halim sakalsız (bıyık kaldı). Acaba bu sıkıntı doğurur mu

• Bagaj hakkınız o şekildeyse, hacim olarak göze batan şeyler değilse sorun çıkarmamaları lazım. Sonuçta kadınlar hem kabin bagajı hem de omuz çantalarını alıyorlar yanlarına, onlara karışan yok. Sizinki de o hesap:)

Fotoğrafla şuanki halin arasında uçuk farklar yoksa - yüz hatlarında ameliyat, kaza gibi etkenlere bağlı değişmeler gibi - sakaldan ötürü engelleme olmaması lazım fakat biliyorsunuz son zamanlarda ülkemizin uluslararası arenadaki durumu nedeniyle sıkıntı yaşatabilirler; özellikle Fransa, Almanya, Hollanda gibi ülkeler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sağol hocam içimi rahatlattin valla. Foto ile şimdiki halim arasında öyle uçurum yok ben kendi kendime kuruntu yapıyorum muhtemelen. Pasaport kontrolü işlemi bildiğim kadarıyla formalite. Yani sicilin temizse, uluslararası aranan bir suçlu değilsen kimse seni ülkeye almamazlik yapmak heralde 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

Sağol hocam içimi rahatlattin valla. Foto ile şimdiki halim arasında öyle uçurum yok ben kendi kendime kuruntu yapıyorum muhtemelen. Pasaport kontrolü işlemi bildiğim kadarıyla formalite. Yani sicilin temizse, uluslararası aranan bir suçlu değilsen kimse seni ülkeye almamazlik yapmak heralde 😀

Ne yaptin Hocam.Bende de 50 lt.lik sirt cantasi var.Bu cantanin kilo olcumunu yapiyorlar mi?Thy ile yurtdisina ucacagim.Tahminimce tamamini doldursam 8 kiloyu rahat gecer gibi.

• asza kullanıcısına yanıt
    Klm ve atlas global kullandım hocam klm çantayi bagaja verdi uçak küçük diye ama ek ücret almadı

Atlas global da kabine almaya izin verdi bi sorun çıkmadı yani

Klm verdigim çantayı kaybetti gerçi ama sonradan bulup teslim ettiler neyse ki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.