Şimdi Ara

Ücretli Öğretmenlik / Destekleme ve Yetiştirme Kursu Ücreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, matematik öğretmenliği mezunuyum. Haftasonları Anadolu Lisesinde takviye kurslarında ücretli öğretmen olarak çalışıyorum. Ders saati ücreti hafta içi 10 civarı takviye kurslarında ise 20 tl civarındadır kadrolu öğretmenler için, ücretli öğretmenler içinse bu ücreti 20 tl ödeyemeyiz gibi bir görüş yazısı yayınlamışlar. Normalde fiilen görev aynı, bu ücreti almak için yasal olarak nasıl bir yol izlemeliyiz sizce?
    Aşağıda yasadaki Maddeleri ve 176. Maddenin 2. fıkrasında ücretin %100 artırımlı olduğunu görebilirsiniz. En altta da neden ödenemeyeceği ile ilgili yazı linki veriyorum, MEB den görüş yazısı olarak ödenememesinin nedeni özet olarak Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir. yazarken yönetici, öğretmen, ücretli öğretmen diye belirtmesi gerekirmiş orada belirtmediği için ödenemez diye görüş bildirmişler. Öğretmen kelimesi ücretli öğretmen, vekil öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen tamamını kapsadığı için ayrıca belirtilmesine gerek var mıdır? Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ders görevi:
    Madde 89 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK/12; Aynen kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
    Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilir. Ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususlar ilgili Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile tespit olunur.

Ders ve konferans ücretleri:
    Madde 176 – (Değişik: 3/4/1998 - 4359/1 md.)
    (Değişik birinci fıkra: 21/3/2006 – 5473/3 md.) Bu Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir.
    (Değişik ikinci fıkra: 27/3/2015 – 6639/9 md.) Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir.

görüş yazısı:
    http://www.ozkansoft.com/_download/Takviye_Kursu_Ucretli_Ogretmen_Gorus.pdf
    Not: Haftasonu derslere girdiğim için kimsenin atanmasını engellemediğimi, hafta içi ücretli öğretmenliğe bende pek sıcak bakmadığımı belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywzckr -- 30 Ekim 2015; 19:34:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.