Şimdi Ara

Ücretsiz ekstre erteleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
21.593
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • isolayn tam olarak o şekilde değil. 15 günlük 2 periyot diye birşey var.

Örneğin bugün ayın 10'u diyelim ve senin ekstren 14'ünde kesiliyor. sende bunu diyelimki ayın 5'ine alıcaksın. Senin ekstrene 4 gün olduğu için. 4 gün sonra onu kesiyor ve 1 sonraki ekstreni ayın 5 inde kesiyor.

Ancak diyelimki senin esktren 28'inde kesiliyor ve sen ayın 5'ine almak istiyorsun bugün ayın 10'u. Arada 15günden fazla var. O zaman ileri atabiliyorsun.

Kısaca ileri atabileceğin süre aşağı yukarı 10 gün. Bankalar önce yakın olan ekstreyi kesiyor sonra yenisini yeni tarihten kesiyor genelde.

Kullanımı ancka şu şekilde olur. Diyelimki ayın 1'inde kesilen ekstreniz var ve hiç kullanmadınız simdi bir ürün alıcaksınız ve ayın 10'u diyelim. Ararsınız 11'inde kestirip 12'sinde satın alırsınız. 12 gün geç ödersiniz bu şekil kullanılabilir.

• yapıkredi ekstreden bir gün önce değitirdim 28 gün sonra geldi ekstre. Yılda 3 kere izin veriyor. Faiz varsa işlemeye devam ediyor. Yoksa herhangi bi ücret ödemeden 3 ay hiç para ödemeden geçirebilirsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: datox

isolayn tam olarak o şekilde değil. 15 günlük 2 periyot diye birşey var.

Örneğin bugün ayın 10'u diyelim ve senin ekstren 14'ünde kesiliyor. sende bunu diyelimki ayın 5'ine alıcaksın. Senin ekstrene 4 gün olduğu için. 4 gün sonra onu kesiyor ve 1 sonraki ekstreni ayın 5 inde kesiyor.

Ancak diyelimki senin esktren 28'inde kesiliyor ve sen ayın 5'ine almak istiyorsun bugün ayın 10'u. Arada 15günden fazla var. O zaman ileri atabiliyorsun.

Kısaca ileri atabileceğin süre aşağı yukarı 10 gün. Bankalar önce yakın olan ekstreyi kesiyor sonra yenisini yeni tarihten kesiyor genelde.

Kullanımı ancka şu şekilde olur. Diyelimki ayın 1'inde kesilen ekstreniz var ve hiç kullanmadınız simdi bir ürün alıcaksınız ve ayın 10'u diyelim. Ararsınız 11'inde kestirip 12'sinde satın alırsınız. 12 gün geç ödersiniz bu şekil kullanılabilir.

Ben daha dun degistirdim is bankasinda.14 hesap kesimi idi.8 diye degistirdim yeni hesap kesimim 8 nisan oldu.zaten internet bankaciligi kullananlar hesap kesimi tarihi degisikligi bolumunde size belirtiyor.ilk hesap kesim tarihiniz su olacaktir onayliyormusunuz diye

• Ben öyle degil diye biliyorum

Harcamanız var mı dönemiçi? Bana göre önce 14'ünde size keser. Bir sonraki ekstreniz 8'inde kesilir. Genede bankadan bankaya değişebilir uygulama.
  • yıllardır yapan biri olarak olayı birde ben anlatayım.

sistem her bankada farklı işliyor.. ben ykb denizbank ve finansta yaptım.

ykb de diyelimki, kesim tarihi 6 sı ve siz 5 i yapacaksınız. (gerçi sistem 5 ini kabul etmiyor artık, en erken 4 ü yapacaksınız.)ayın5 i geçer geçmez bankayı arayıp 5 i olsun diyorsunuz otomatikman hesabınız kesilmeden diğer aya aktarıyor. asgari ödeme yapanların ertelenip ertelenmediğini bilmiyorum ben hep tam ödediğim için. taksit avans vs komple sanki daha kesim tarihi gelmemiş gibi aktarılıyor. faiz vs de normal süreçte işliyor ancak ertelemeden doğan herhangi bir extra ücret olmuyor. 1 yılda 3 kez yapılabiliyor ancak peş peşe 2 değişim yapılamıyor.

finans ve denizde eskiden denediğimde önce normal kesimde bir extre sonra 1 tanede ara extre çıkıyordu. şimdi nasıl bilmiyorum ama eğer benim aklımda en iyisi ykb diye kalmışsa, mutlaka önceden araştırıp test edilmiş ve kıyaslanmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelmiker

yıllardır yapan biri olarak olayı birde ben anlatayım.

ykb de diyelimki, kesim tarihi 6 sı ve siz 5 i yapacaksınız. (gerçi sistem 5 ini kabul etmiyor artık, en erken 4 ü yapacaksınız.)ayın5 i geçer geçmez bankayı arayıp 5 i olsun diyorsunuz otomatikman hesabınız kesilmeden diğer aya aktarıyor. asgari ödeme yapanların ertelenip ertelenmediğini bilmiyorum ben hep tam ödediğim için. taksit avans vs komple sanki daha kesim tarihi gelmemiş gibi aktarılıyor. faiz vs de normal süreçte işliyor ancak ertelemeden doğan herhangi bir extra ücret olmuyor. 1 yılda 3 kez yapılabiliyor ancak peş peşe 2 değişim yapılamıyor.

finans ve denizde eskiden denediğimde önce normal kesimde bir extre sonra 1 tanede ara extre çıkıyordu. şimdi nasıl bilmiyorum ama eğer benim aklımda en iyisi ykb diye kalmışsa, mutlaka önceden araştırıp test edilmiş ve kıyaslanmıştır.

ykb ve iş bankasında başarılı oldum teb kabul etmedi nakit avansım var diye. böylece her bankada ayrı sıstem oldugunu anladım...

• TEB'de OTELEME yazıp 4766'ya yolla 2 ay erteleniyor.Hiçbir masrafı da yok
  • quote:

Dostum bu işlemi yaptığımızda 2 aylık bir extre dönemi kazanmış gibi oluyoruz ama asıl soru şu olmalı bence taksitlerde erteleniyor mu yoksa 2 aylık taksit birliktemi geliyor?

• iş bankası için arkadaşın bahsettiği doğru bu ay hesabınız kesilmiyor aslında devam ediyor.Ötelediğiniz tarihte lesiliyor.Buna ötelediğiniz ayrın harcamaları ve taksitleride giriyor bende bugün yapacağım ancak kaçına yapsam ona karar veremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruel_crazy

quote:

Dostum bu işlemi yaptığımızda 2 aylık bir extre dönemi kazanmış gibi oluyoruz ama asıl soru şu olmalı bence taksitlerde erteleniyor mu yoksa 2 aylık taksit birliktemi geliyor?

Ben bu işlemi Akbank'ta yapıyorum. 1 Hakkımı geçen ay kullandım.
    Taksitler ötelenmiyor sadece sonraki aya 2aylık ekstre birden ödemiş oluyorsunuz.
    Sonraki aya kendinizi ona göre hazırlayın
    Saygılar..

• ben Ykb ile yıllardır yapıyorum bu işi, bir arkadaş taksitleride sormuş evet otomatik olarak bütün taksitler 1 ay erteleniyor, örneğin Nisandakiler Mayısa, Mayıstakiler Hazirana aktarılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgg

ben Ykb ile yıllardır yapıyorum bu işi, bir arkadaş taksitleride sormuş evet otomatik olarak bütün taksitler 1 ay erteleniyor, örneğin Nisandakiler Mayısa, Mayıstakiler Hazirana aktarılıyor

Bu hesap kesim tarihi değişikliği ile taksit erteleme olmaz. Örneğin her ayın 7 sinde hesap kesiliyorsa, 6 Mart günü hesap kesim tarihini her ayın 5'i olacak şekilde değiştirirsen ilk hesap kesim tarihi 5 Nisan olur. Mart ve Nisan yani iki ayın taksitlerini de 15 Nisan da ödersin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.