Şimdi Ara

Ücretsiz ekstre erteleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
21.582
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu sistemi sıkışık olduğum aylarda kullanıyorum.Bilmeyenler için paylaşayım dedim.Senede iki defa hesap kesim tarihi değiştirme hakkınız var.Mesela bu ay hesap kesiminiz 14.03.2012, bugün günlerden 10.03.2012, siz hesap kesim tarihinizi 09 diye seçerseniz ilk hesap kesim tarihiniz 09.04.2012 olur.Yani bir ay ekstreniz ertelenmiş olur.Dediğim gibi bu sistemi uygulayan birçok insan vardır ama önemli olan bilmeyenlerle bilgi paylaşımı.Teşekkürler...

• yani o ay extre gelmiyor mu?
  • hayır gelmiyor.ilk gelen ekstre iki aylık dönem ekstresi gibi oluyor
  • Bankalar saf değil önlemini alıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hükümran

Bankalar saf değil önlemini alıyolar

önlem olarak senede iki defa ekstre değiştirme limiti var.başka bir maliyeti falan filan hiçbirşeyi yok
  • faiz ekliyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isolayn007

quote:

önlem olarak senede iki defa ekstre değiştirme limiti var.başka bir maliyeti falan filan hiçbirşeyi yok

Birde tam emin değilim ama borç olarak kaydedilmiş işlemin varken değiştiremiyosun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyturan1

faiz ekliyorlar

hayır hiçbir faiz yok çünkü sen bankaya ekstre erteleme için başvurmuyorsun.eğer öyle yaparsanız tabii ki faiz isterler.bu dediğim hesap kesim tarihini değiştirmekten dolayı erteleniyor.ben geçen senede yapmıştım bu senede yaptım.yapı kredi ve iş bankası kullanıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Birde tam emin değilim ama borç olarak kaydedilmiş işlemin varken değiştiremiyosun

ister borç olsun ister olmasın yapabiliyorsunuz
  • quote:

quote:

faiz ekliyorlar

hayır hiçbir faiz yok çünkü sen bankaya ekstre erteleme için başvurmuyorsun.eğer öyle yaparsanız tabii ki faiz isterler.bu dediğim hesap kesim tarihini değiştirmekten dolayı erteleniyor.ben geçen senede yapmıştım bu senede yaptım.yapı kredi ve iş bankası kullanıyorum.

Dostum durum su ise dedigin dogru. Onceki aylardan borcun tamami odenmis ise eger evet dedigin gibi faizsiz olarak 3 haftalik bir sure icin ekstreni oteleyebilirsin.

Ancak onceki aylardan kalan alisveris faizin varsa yani borcunun tamamini odememis isen o zaman gunluk olarak faiz devam ediyor, bu durumda sizin dedigiiz olmuyor.

Her bankadan bankaya bu durum farklilik gosterir bazilarinda yil 1 bazilarida yilda 2 kez ekstre tarihini degistirebilirsiniz.

• Bilgiyi paylasmak guzelde herkese anlatip kotu kullanimini engelleyemeyecegin icin abartanlar olursa bankalar buna yakinda onlem alirlar diyede hatirlatmis olayim
  • Bunun tüketiciye hiç zararı yok,bankanın ekstre tarihini değiştirme hakkı kadar erteleme yapabilirsin.Misal Akbank senede 1 kez izin veriyor.Yanlış hatırlamıyorsam 4-5 senedir yapıyorum bu işlemi.En son geçen ay yaptım.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

quote:

faiz ekliyorlar

Dostum durum su ise dedigin dogru. Onceki aylardan borcun tamami odenmis ise eger evet dedigin gibi faizsiz olarak 3 haftalik bir sure icin ekstreni oteleyebilirsin.

Ancak onceki aylardan kalan alisveris faizin varsa yani borcunun tamamini odememis isen o zaman gunluk olarak faiz devam ediyor, bu durumda sizin dedigiiz olmuyor.

Her bankadan bankaya bu durum farklilik gosterir bazilarinda yil 1 bazilarida yilda 2 kez ekstre tarihini degistirebilirsiniz.

bu işlem tabii ki ne borcu azaltır ne de işleyen faiz varsa onu durdurur.yalnızca sistemsel bir durumdan kaynaklanan faydalı bir durum gibi görülebilir bizler açısından bakılınca.

• taksitli alışverişin varsa faiz ekliyorlar... tecrübe edilmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ywz10

taksitli alışverişin varsa faiz ekliyorlar... tecrübe edilmiştir

bende de taksitli alışverişler oluyor.1 kuruş fazla ödemedim bu değişiklikleri yaptığım zamanlarda.
  • Arkadaş doğru söyluyor ben bu ay mesela yaptım.. 2 ay ötelenmiş gibi birsey oluyor..
  • ben yıllardır yapıyorum bir problem olmuyor tabii ödenmemiş ekstre borcunuz olursa artan süreden dolayı daha fazla faiz işleyebilir bilemiyorum

internet bankacılığı kullanıyorsanız çok kolay yapması arka arkaya iki ay yapamazsınız yalnız onu da belirteyim

ve 1 ekstre ertelersiniz ama süre sonunda 2 ekstre ödemiş olursunuz
  • ben de yapmıştım olmuştu, faiz eklendi mi bakmamıştım :)
  • garanti %2.5 erteleme payı koyuyor büyük ihtimalle diğerleri de koyuyordur iyi inceleyin derim.
  • işbankasında daha önce yapmıştım geçen yine denedim taksitli nakit avans kullandığım için avans taksitlerim bitene kadar hesap kesim tarihini değiştiremeyeceğim uyarısını aldım.

faiz uygulanmaz ekstra bir ücret talep edilmez siz doğal hakkınız olan hesap kesim tarihini değiştiriyorsunuzzaten bankalar buna önlemini almış iki ay üst üste hesap kesim tarihini değiştiremezsiniz yılda ikiden fazla değiştiremezsiniz*

* iş bankası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.