Şimdi Ara

Ücretsiz Kredi Danışmanı Her şeyi sorabilirsiniz... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
569
Cevap
17
Favori
47.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başka yolu yok demi hocam başka bankadan hesap actırsam ? 10 gün para koyayım 2 milyar sonra puanım yükselirmi bana kredi verirlermi ozaman hesab actıgımda limit 0 yapcam ama anlatabildiysem inşallah öyle birşey olurmu acaba kredi puanım notum yükselirmi kredi verirler ozaman demi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DORUKCANFIRAT

Findex.com güvenilirmi kredi puan notumu görürmü yardımcı olurmusun özele mesaj atarsan sevinirim ricam.
    edt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenonline -- 16 Aralık 2018; 14:58:30 >
  • quote:

Başka yolu yok demi hocam başka bankadan hesap actırsam ? 10 gün para koyayım 2 milyar sonra puanım yükselirmi bana kredi verirlermi ozaman hesab actıgımda limit 0 yapcam ama anlatabildiysem inşallah öyle birşey olurmu acaba kredi puanım notum yükselirmi kredi verirler ozaman demi?

2 bin TL değil günde 2 milyar dolar da koysan o gelirden sayılmaz ve notun yükselmez.
    Notunun yükselmesi için kredi/kredi kartı taksitlerini gününde yap geciktirme.
  • EDİT: SIKÇA SORULAN SORULAR/SSS

1 - Hesaba arada bir giren paralar gelirden sayılıyor mu?
    Cevap: Kesinlikle HAYIR! trilyonlarda gir-çık yapsa gelir olarak kabul etmez bankalar. Özellikle bu soru çok soruluyor, tekrar ediyorum kesinlikle gelir olarak ele alınmaz.(ÖNCEDEN BÖYLE DEĞİLDİ, ARTIK BÖYLE)

2 - Konut kredisini erken kapattığımda maliyeti nedir?
    Cevap: Toplam kredi tutarı+Kaç gün önce çekmiş iseniz krediyi o gün kadar işlenen faiz+Toplam kredi tutarı üzerinden %2 erken kapama cezası.

3 - Taşıt Kredisinde erken kapama cezası var mı?
    Cevap: Hayır.

4 - Aktif ssk kaydım yok Kredi çekebilir miyim?
    Cevap: Şimdi bu soru direk EVET/HAYIR Şeklinde cevaplanamaz.
    Eğer daha öncesinde kredi/kredi kartı kullandıysanız, düzenli ödediyseniz notunuz çok düşük değilse, gecikme yoksa, avukatlık(takip,icra vs...) yoksa neden olmasın? "İnternetten anında kredi" var bir araştırın yada direk başvurun onaylanırsa direk hesabınıza aktarılır onun dışında şubeden başvuru yapacaksanız, aktif bir ssk kaydı ve güncel maaş bordrosu gerekiyor o yüzden ssk şart gecikme, takip, icra vs... olmamalı ÇOK FAZLA BAŞVURU SAYISI olmamalı.

5 - Öğrenciyim kredi çekebilir miyim?
    Cevap: Öğrenciye bir çok banka kredi vermez. Ama kredi kartı verir o da çok düşük limitli.

6 - Evin tamamına kredi çekebilir miyim?
    Cevap: Normal(yasal, bilinen) yollarla HAYIR. Peşinatınız hazır olmalı.

7 - Maaşımın yüzde kaçına veya maaşımın kaç katı kadar kredi çekebilirim?
    Cevap: Bu tamamen, banka ile sizin aranızdaki müşteri ilişkilerine bağlı olmakla beraber genel anlamda, özel sektör çalışanlarına maaşının en fazla 10, memur ve emeklilere ise 20 hatta bu 30 katına kadar da çıkabilmektedir çünkü, Emekli ve memur gibi kamu çalışanlarının maaşları "DEVLET TARAFINDAN GARANTİLENMİŞ" olduğundan kredi çekmekte pek zorlanmazlar. Yüzde olarak soracak olursanız,
    Maaşın genelde en fazla %50'si kredi taksitlerini karşılayabilecek kadar ayrılır bankalarda genelde bu kabul görür ama bazen %70 hatta %90'a kadar çıkabilmektedir bu oran sebebi, kredi notudur kredi sicilinin geçmişten bu yana düzenli ödemeler ile kirlenmemiş olmasıdır o yüzden çok dikkat edin tekrar hatırlatayım.

8 - Serbest çalışıyorum(İsteğe bağlı sigortalı), E-Ticaret sitem var, İnternet üzeri evden çalışıyorum kredi çekebilir miyim?
    Cevap: Banka şubesinden başvuru yapın, oradaki yetkililere yada bankaya kalmış bir durum! genelde ret gelir. Özellikle, YapıKredi bankası bu tarz çalışanlar için biraz daha esnek davranıyor ha bir de Garanti ve Finansbankda da şansınızı deneyin.
    Yanınızda ödediğiniz faturaları götürün ki ödeme düzeninizin iyi olduğunu görsünler.

• .. silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postence -- 2 Mayıs 2017; 11:13:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN

quote:

Findex.com güvenilirmi kredi puan notumu görürmü yardımcı olurmusun özele mesaj atarsan sevinirim ricam.

Findeks zaten KKB(kredi kayıt bürosu)'nun KKB kimin? Merkez bankasının.
    Merkez bankası kimin? Devletin.

Mehmet hocam.hatirladinmi beni gectigimiz haftalarda yazmistim aile borcu odedim.kredinotum 0 diye

Acayip bise oldu.bi kac ay once sans eseri cok sevdiim liseden sira arkadasimla karsilastim.durumu ona anlatmistim.kendisi bi bankada kredi temsilcisi.senlede aslinda farkli seyler ogrenebilirmiyim diye irtibata gecmistim.

Iki uc aydir.her ayin 5 i whatsuptan yazisiriz kkb ekranima girer.bana sunlari sunlari yap der.acil kmh i kapa su gecikmeyi ilk kapa felan.

Hanim ayin 15 i maasi direk hesabina yollasin dedi mesela.hesap hareketi gozuksun.ince detay ama detay.o senden lazim olunca alir.

Demin kredi notuma bakti 992 olmus.bir ayda 0 dan 992 ye;oyle mutlu oldumki.bi kac ay daha duzenli yatirirsam islem tamam sanirim

Dedim nasil boyle sicradi.normalde boyle olmaz dedi.maasin fazla kredi kredi karti borcun cok azalmis

0 dan 992 ye 1 ayda.vuuuu cok mutluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 8 Mayıs 2017; 16:18:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

quote:

Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN

quote:

Findeks zaten KKB(kredi kayıt bürosu)'nun KKB kimin? Merkez bankasının.
    Merkez bankası kimin? Devletin.

Mehmet hocam.hatirladinmi beni gectigimiz haftalarda yazmistim aile borcu odedim.kredinotum 0 diye

Acayip bise oldu.bi kac ay once sans eseri cok sevdiim liseden sira arkadasimla karsilastim.durumu ona anlatmistim.kendisi bi bankada kredi temsilcisi.senlede aslinda farkli seyler ogrenebilirmiyim diye irtibata gecmistim.

Iki uc aydir.her ayin 5 i whatsuptan yazisiriz kkb ekranima girer.bana sunlari sunlari yap der.acil kmh i kapa su gecikmeyi ilk kapa felan.

Hanim ayin 15 i maasi direk hesabina yollasin dedi mesela.hesap hareketi gozuksun.ince detay ama detay.o senden lazim olunca alir.

Demin kredi notuma bakti 992 olmus.bir ayda 0 dan 992 ye;oyle mutlu oldumki.bi kac ay daha duzenli yatirirsam islem tamam sanirim

Dedim nasil boyle sicradi.normalde boyle olmaz dedi.maasin fazla kredi kredi karti borcun cok azalmis

0 dan 992 ye 1 ayda.vuuuu cok mutluyum

Yakından sık sık notunuzu takip eden bir kredi danışmanınız olursa gayet normal hocam.
    Kredi ve Finans danışmanlığı bunun için var zaten.

• Merhaba. Oncelikli amacım ev almak ama araba da almak istiyorum. Elimde bir miktar para var. Araba için yaklaşık 50 bin daha kredi çekmem gerekicek. Hazır elimdeki parayi eve harcayip kalanla taşıt kredisi mi çekmeliyim? Yoksa arabayı peşin alıp 50 bin konut kredisi mi mantıklı? Konut kredilerinin faizi düşük evet ama bir sürü prosedür ve masrafı var sanırım. İhtiyaç kredileri zaten uçmuş.
  • Hocam merhaba, ben 98liyim çalışmıyorum. Merak ettiğim 10 bin lira felan ailemi referans(kefil) gösterip kredi çekebiliyor muyum? Sormamın amacı motor almak istiyorum aileme kredi çektirmektense kendi üstüme çekip kendim ödemek istiyorum ama henüz işe girmedim yani 3 aylık yatmış sigortam felan yok
  • BayAsosyall B kullanıcısına yanıt
    Benim amcamın oğlu 97 li cocuk 10.000 bin cekti ama o çalışıyordu, kefille bence cekemessin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oMeR24 -- 20 Mayıs 2017; 8:14:48 >
  • bir fikir ihtiyacım var.

limitleri full olan 3 tane kredi kartım var, hepsi taksitli nakit avanslar ile dolu toplam borç yaklaşık 6-7bin

yine aynı şekilde limitleri full olan 3 tane kmh var. toplam borç yaklaşık 6bin.(bir süredir sadece aylık faizlerini ödüyorum)

elime bir miktar toplu para geçti. hem kredi skorunu düzeltmek hemde borçlardan kurtulmak için yukarıdaki iki seçenekten birisini komple kapatmak istiyorum.

hangisini sıfırlamam kkb skoru konusunda daha etkili olur?

yorumlar için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

bir fikir ihtiyacım var.

limitleri full olan 3 tane kredi kartım var, hepsi taksitli nakit avanslar ile dolu toplam borç yaklaşık 6-7bin

yine aynı şekilde limitleri full olan 3 tane kmh var. toplam borç yaklaşık 6bin.(bir süredir sadece aylık faizlerini ödüyorum)

elime bir miktar toplu para geçti. hem kredi skorunu düzeltmek hemde borçlardan kurtulmak için yukarıdaki iki seçenekten birisini komple kapatmak istiyorum.

hangisini sıfırlamam kkb skoru konusunda daha etkili olur?

yorumlar için teşekkürler.

Actigin basliga yorumumu yazdim

• Konut kredisi almak istiyorum. Is degisdirirken sigortamda 4 gun bosluk olmus yeni isde de 3 ayi biraz gecdi kredi verirlermi@MEHMET EGEMEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insova -- 20 Mayıs 2017; 22:23:36 >
  • Hocam merhaba yabancı uyruklu Türkiye'de çalışma izniyle çalışanlar için aynı tc vatandaşının çektiği faiz ve miktarda ihtiyaç kredisi çekebilir miyiz sanırım kefil göstermem gerekiyormuş tc olmamamdan ötürü. Yani toparlamam gerekirse bankalar yabancılara farklı yüksek faiz uyguluyorlar mı ? Aydınlatırsanız sevinirim.

• Findex özel bir kuruluştur

KKB devletin değil 17den fazla bankanın bilgi paylaştığı merkezi bilgi bürosudur

Merkez bankası devletin değil anonim şirkettir.. kkb ile m.b. arasında ilişki yoktur bilginize

• Hocam öncelikle gerçektende çok yararlı bir konu açmışsın sana şimdiden teşekkürler.Hocam bende yapı kredi play kart var.Öğrenciyken almıştım şuan askerdeyim :) Acaba 6 aylık mı 1 yıllık mı ücretlendirme oluyor? Öğrenciyken sıkıntımyoktu ama şimdi büyük ihtimalle ücretlendirme olur.Ne kadar olur ve ücretlendirmeyi ortadan kaldırmam için ne yapmam gerek tavsiye lütfen :)
  • Merhaba,

Garanti bankasından kullandığım 3 adet kredi var şimdiye kadar ödemeleri düzenli gitmekte idi ancak yeni ev aldık ve taşınma süreçleri vesaire derken haddinden fazla harcamam oldu. hal böyle olunca ödemelerimde gecikmeler yaşadım.

Şu an 2 kredimin ödemeleri 2 ay gecikmiş durumda ancak 3 taksitler gelmeden tüm gecikmiş kredi taksitlerimi ödeyebilir durumdayım.

Banka genel merkezinde çalışan alacak takip servisindeki arkadaşlar gecikmiş taksitlerim için bir yapılandırma talep ettiler ancak hiç mantıklı gelmedi ve ay sonu gelmeden tüm gecikmiş taksitlerin kapanacağını kendilerine belirttim.

Bu durumda yasal takibin başlayacağını tüm bankalarda sicilimin olumsuz etkileneceğini ilettiler, ancak şunu sormak istiyorum, idari takip süreci olan alacak takip servisleri henüz gecikme gün sayısı 90 olmadan yada 3 taksit ödenmeme durumuna gelmeden yasal takip başlatabilirler mi ? kredi notum ne durumda olur ve nasıl ne kadar zamanda bu olumsuz not düzelir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

Merhaba. Oncelikli amacım ev almak ama araba da almak istiyorum. Elimde bir miktar para var. Araba için yaklaşık 50 bin daha kredi çekmem gerekicek. Hazır elimdeki parayi eve harcayip kalanla taşıt kredisi mi çekmeliyim? Yoksa arabayı peşin alıp 50 bin konut kredisi mi mantıklı? Konut kredilerinin faizi düşük evet ama bir sürü prosedür ve masrafı var sanırım. İhtiyaç kredileri zaten uçmuş.

Taşıt kredisi daha az baş ağrıtır uzun uzun açıklamaya hiç gerek yok bilen bilir...
  • @awrlord: Hocam, öncelikle geçmiş olsun. Böyle zor zamanlar, sık sık kredi çeken vatandaşların başına gelir gayet normaldir. Sabırlı olmak lazım.
    90 gün olmadan idari takip başlamaz, zaten bankalar idari takip başlatmayı biran önce istemezler. İdari takip, uzun ve meşakatli bir iş olduğundan, gecikme mevcutsa notu büyük ölçüde etkiler hocam.

@mechatronic93: Kartı iptal etmekten başka çare yok.

@kayhan1923: Desene çok yakından tanıdığımız bu kuruluşu aslında hiç tanımıyormuşum

Diğer sorulara vakit buldukça cevap yazacağım.
  • Taşıt kredisini babamın üzerine çeksek arabayı da onun üzerine mi olmak zorunda?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.