Şimdi Ara

Üçünden Hangisi Daha İyi!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci seçiminde takıldımda laptopda aşağıdaki konularda yardımcı olursanız çok iyi olur......
    Aşağıdaki üç işlemci arasında ki farklar nedir , hangisi en iyisidir ve aralarında çok fark var mıdır???Ayrıca bu Yeni Nesil Intel Montevina nedir yani neye karşılık geliyor?????
    Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHZ 2.13 GHz. 3 MB Cache Bellek P7450 İşlemci
    Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHz. 2.53 GHz. 3 MB Cache Bellek P8700 İşlemci
    Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHz. 2.4 GHz. 3 MB Cache Bellek P8600 İşlemci
    TEŞEKKÜRLER....

• 2.5ghz olan modeli seçmen iyi olur tabi 2.4ghz arasında çok uçuk bir fiyat farkı yoksa tabi...

P8xxx serileri yeni çıkan son seri işlemcilerdir, o yüzden bu ikisinden birini seçmen iyi olur.

Laptoplar hakkında fazla bilgim yok ancak yeni nesil olan üst serili işlemciye sahip olanı seçmeni öneririm.
  • Bu Yeni Nesil Intel Montevina nedir neden core duo 2 falan dememişler de böyle bir şey demişler p7450 işlemciyle arasında çok büyük fark var mı bu işlemcilerin
    ayrıca 8600 lü mdel ile 8700 lü arasında en fazla ne kadar fiyat farkı olabilir ayrıca performans açısından çok büyük bir fark oluşur mu bu iksinin arasında???
  • Montevina dediğimiz şey Centrino 2 isimli teknolojinin kod adı. Centrino 2 sayesinde işlemciler daha yüksek FSB'lere (1066 MHz) ve daha geniş ön bellek değerlerine ulaşıyor. DDR3 belleklerin de önü açılmış oluyor. Daha etkili ve az enerji tüketen kablosuz ağ teknolojisi de var. 8 GB maksimum bellek de yine Centrino 2 ile geldi. Kısacası eskiye göre epeyce gelişme oldu.

Yukarıdakilerden en iyisi haliyle P8700. Tabi işlemciye göre değil de dizüstü bilgisayara göre seçim yapılacağından buraya işlemciden ziyade düşündüğün modelleri yazman gerekir. Ona göre yorum yapılır.

• Samsung ve P7450 işlemcili Lenovo uygun. DDR3 belleklere sahip ikisi de. Bu durumda 3 GB DDR3 bellekli Samsung'u öneririm. Çünkü işletim sistemleri hepsinin 32 bit ve 4 GB belleği adresleyemezler. Samsung'u alırsan kullanmadığın belleğe de para vermemiş olursun. 3 GB bellek zaten bu devirde yeter de artar. 32 bitlerde 4 GB desteği yoktur dediğim gibi. Ayrıca Samsung görüntü itibarıyla diğer Lenovo'dan çok daha alımlı. P8600 işlemci ile de gayet güncel bir teknolojiye para vermiş olursun.

Diğer modeli önermedim. Çünkü hem DDR2 bellekli hem de ufak bir hız artışı için çok daha fazla para istiyorlar. Çok gereksiz. Ekran kartları ise hepsinin 9600M GT. Yani çok uzun süre işini görür oyunlarda. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 23 Nisan 2009; 2:35:52 >
  • Peki 8gb max olarak veriyor rami lenovoda 8 gb ram yaptık diyelim hepsini görmez mi yani 64 bit için ...????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bunların hangisi iyidir
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 64 bitte elbette görür. 32 bit için söylemiştim. Tabi şunu da ısrarla belirteyim; çok ağır programlar kullanmadığın sürece -ki oyun diyorsun zaten- 3 GB yeter de artar. 8 GB bu zamanda hiçbir uygulama için gerekli değil. Çok ileride belki lazım olur ama şimdi değil.
  • Tamam 64 bitte 8 gb a kadar rami görür doğru anladıysam??
    Ayrıca ramin ddr2 veya ddr3 olması performans açısından çok fark ettirir mi?
    Şu işlemci konuusuna geri dönecem ama şöyle bir şey var tekrar aynı şeyi sormuş gb olacam ama
    söyle söyliyeyim p8700 ile p7450 arasında farkı bana biraz daha açıklar msıın ve de 400 tl gb bi fark var aralarında ayrıca bu farkı vermeye değer mi???
    p8700 performans açısından çok şey katar mı bilgisayara p7450 ile karşılaştırırsak ayrıca ısınma açısından aralarında nasıl bir fark oluşur ya da oluşur mu???
    Biraz fazla soruyorum ama donanım bakımından bilgim çok az.......

• Aralarında 400 MHz fark var. Bu hissedilir derecede performans farkı yaratır. Fakat P8600 ile P8700 arasında dikkate alınacak kadar fark yok 130 MHz'den bahsediyoruz. Kaldı ki 3 bilgisayar arasında 200'er liralık farklar var. Yazdıklarımı tekrar değerlendirip aradaki fiyat farkının mantıklı olup olmadığına kendin karar verebilirsin. DDR3 tabiki fark ettirir. Bariz şekilde üstündür DDR2'den. Burada "şu kadar FPS fark eder şu kadar saniye önde gider" gibisinden yorum yapmak mümkün değil. P8700 işlemcili aleti önermediğimi söylemiştim. Hem pahalı hem de DDR2 bellekli. Samsung bariz şekilde daha mantıklı şu durumda. Isınma açısından hepsi aynı düzeylerde iş görür aşağı yukarı. Hepsi Centrino 2 olduğundan Core 2 Duo sistemlere göre daha az ısınırlar. Burada Samsung'un avantajı daha iyi işlemciye ve yeteri kadar belleğe sahip olması. Ha tabi 4 GB olanı alırım, eve gidince 64 bit işletim sistemi kurarım dersen P7450 de gayet uygun derim. Sürekli 32 bit kullanacaksan Samsung ideal.

• Tamam bayagı bi bilgi edindim ilgin ve yorumların için teşekkürler...... Ben daha çok 8gb olsun istiyorum 64 biti kurarım önemli değil o tek sorun p7450 olması....
  • http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030917&CS_Category=_SBA_63_1662_444_914&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63
    Ayrıca şu bilgisayarı da inceleyip bana bilgi veirirsen çok iyi olur
    Birde 4gb ddr3 ile 6 gb ddr2 eşit midir yani bunalru karşılaştırınce performans açısından ansıl bir durum çıkar karşımıza....
    HP konusunda sağlamlık,,,,teknik servis,,,,kullanılna malzeme,,,,ısınma gb şeylerde bilgin varsa bilgilendirirsen çok iyi olur.....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.