Playstation 3 METAL GEAR SOLID 4: GUNS OF THE PATRIOTS LIMITED EDITION » 250 TL »
ohanzi
ya harbiden hiç mi utanmıyolar yahu 250 TL ne ya?
bu oyunun aral a maliyetini söyleyeyim, gümrük vergisi dahil en fazla 120 TL ye geliyodur. Fiyata bak hizaya gel adamlara bak ya %100 den fazla kâr etme peşindeler yuh artık
Devlet babaya söyle vergileri düşürsün
quote:
Orjinalden alıntı: wzzik
ya harbiden hiç mi utanmıyolar yahu 250 TL ne ya?
bu oyunun aral a maliyetini söyleyeyim, gümrük vergisi dahil en fazla 120 TL ye geliyodur. Fiyata bak hizaya gel adamlara bak ya %100 den fazla kâr etme peşindeler yuh artık
sen yada herhangi birimiz yurtdışından oyun sipariş edersek ve gümrüğe takılırsa sadece gümrük vergisi ve ardiye masrafıyla yırtarız; ama işin içine ticaret girerse sadece gümrük vergisi yetmez. araldan oyun almam ama aralı neden ucuz satmıyor diye suçlayamam. bizim ülkemizde bir sürü vergi var bu yüzden ithal ürünler pahalı oluyor malesef... yani sorun aralda değil devletin aldığı vergilerde
Bu kadar iyi niyetli olmayın 200TL'ye satılan oyunların maliyeti ARAL'a en fazla 40-45 TL vergiler dahil
Gümrük Birliği ülkelerinden ithal edildiğinde zaten gümrük vergisi yok da, ona KDV vesaire diyerek başka bir vergi alıyorlar. Ama yine de arkadaşların dediği gibi, onlara bu şekilde acayip bir vergi yükü getirmiyor.
Bir de verilen linklerde adamlar PS2 oyununa 140 lira demişler diyorsunuz mesela. Yuh dedim görünce
Aklıma bir de Gittigidiyor'da PC-PS3 oyunları satan bir firma geldi. Feci şekilde fahiş fiyattan satıyor ve adamdan alışveriş yapmış bir sürü müşteri var. Bunlar ne kadar farkında değil demek düşünün ki, hepsi 5 yıldız verip teşekkür etmiş
Ben adama mesaj atıp "utanmıyor musun fahiş fiyattan oyun satmaya, 200 lira fiyat çektiğin oyun bugün 90 liraya çoktan inmiş vaziyette" dedim. Sonra düşündüm, yahu banane dedim. Mal alacak adam piyasayı araştırır, hangi ürün nerede kaça satılıyor, dolaşır, izler, açar bakar... Siz böyle yapmaz mısınız? Ha ama mal alacak adam malsa, o zaman yapacak bir şey yok, bunlardan alışverişe devam eder. Tabiri caizse "kazıkçı" esnaf da aslanlar gibi parasını kazanmaya devam eder.
Yani kısaca tüketicinin "mallığını" biz örtemeyiz. Müşteri olduğu sürece onlar da bu şekilde yaşamaya devam edecek. Ha bu mantaliteleri çok sürmez, orası da ayrı konu. Çünkü ağzı yananlar en azından bir daha bunlardan alışveriş etmeyecek. Yarın öbür gün daha ucuza gören "anaaa yahu kazıklanmışız" deyip tövbe edecek.
Bu ve benzeri işletmeler "ben vurgunumu yapayım da, ne olursa olsun" mantığında devam etsinler, elbet sonları gelecek...
ya parası afedersiniz pok olan gidip alıyor araldan falan shoptoymuş falan umrunda değil adamın para kolay kazanıyor 3-5in hesabını yapmıyor. e aral yıllardır yüksek fiyattan satıyor demekki adamlar kendi yağında kavruluyorlar. bir oyun sattımı 3-5 oyun ucuza sattığı zamanki karı elde ediyorlar. o yüzden aralı falan boşverin.
shopto falan varken geri kalan her şey faso fiso
Herşeyi geçtim, olan ülkemizde yapılan orjinal oyun satışlarına oluyor. Biz çılgınlar gibi yurtdışından sipariş edip güzelce oyunumuzu oynuyoruz ama bunun ülkemizin satış rakamlarına faydasının olduğunu düşünmüyorum, aldığımız sitenin bulunduğu ülkeye yarıyordur. Dolayısıyla oyun firmalarının ülkemize olan itibarlarının kısa vadede artacağını düşünmüyorum. Mühim olan konu bence budur.
iyide kardeşim araldan almayalım tamam da şu anda ben guitar hero metallica alıcam varmı araldan daha ucuza satan yerli site güvenilir yok yabancı sitelerde de guitar bundle gümrüğe yakılıyor mediamarkt bile daha pahalı...
Yanlış insanlara yanlış konu açmışsın birader (uzerine alınan varsa alıntı yapıp atlar cevap vermicem yazsın yaza bildigi kadar )
Biz burda elimizden ne gelir diye tartışmamız .... neden bu şekilde yapıyor? yoksa bu şekilde yabancı ülkelere para vermeye devammı edicez diye tartışmamız gerekirken 2 sayfa o ona laf attı o ona şunu dedi burak millet avrupaya vermeye meraklı ne gerek var ARALDA kimmiş
EBAY! SHOPto fln takılalım biz salla
dün bimekste xmen i gördüm xbox 360 versiyonu..görünce şaşırdım aral artık xbox oyunudamı getiriyor ? askerden yeni geldiğim için kışın bu konuda neler oldu takip edemedim
evet artık getirmeye başlamışlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme