Şimdi Ara

Ucuz oyun için ARAL'a baskı kurmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eğer baskı istiyosan en buyugu tuketicileri bilinçlendirmek olur millet... sonra zaten hicbirşey yapmaya gerek yok aral seve seve düşürcek fiyatları..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertace

Ya 3 gün sonra shoptı olmazsa ne yapacaksınız. Sağlam bir kontrol yaptım Avrupa Menşeli takip no verip de Türkiye'ye gönderim yapan tek satıcı.

Shopto Türkiye'ye satmaktan vazgeçerse yada kapanırsa ne olacak...

Bence sorunu kulak arkası yapmaktansa peşin peşin çözmek daha mantıklı..

Dikkat ettiniz mi son zamanlarda marketlerde PS3 oyun standatları büyümeye başladı.... Demekki bizim gibi uyanmış insan sayısı fazla değil önce onları uyandırmakla başlayalım onları

Derseniz ki boşver uyanmasınlar onlar bizim potansiyel müşterimiz o zaman yapacak bir şey yok elbette

Heryeri kapatsinlar EBAY var, dimi. Ayrica baska sitelerde var takma kafana o kadar.

• Shopto dan sadece dh bile 16.000 pound luk alışveriş yapmış.Artık onlarda biliyor tr den baya para geldiğini.
  • halbuki şu vergileri düşürseler oyunlar daha çok satınca yine aynı vergiyi toplayabilecekler ki.anlamıyorum bu devleti.
  • Playstation oyuncuların %95 i kaçak PS3 aldı tahtakale vs ordan burdan yabancı ulkeden
    Playstation oyuncularının %99 u kaçak Ps3 oyunu alıyor Türkiye girişli degil oyunlar olsada o ulkenin sitesi sattıgı icin o yararlanıyor ona destek gidiyor
    Playstation oyuncularının %99 u (İstanbulun) Ps3 oyunlarını Kadıkoy yada karşıdan alıyor paranın birazı adamlara birazı nereye gidiyor ben bilmiyorum....
    Playstation oyuncularının %99 u Playstation store u Türk istiyor ve Türkçe oyun destegi istiyor ne HAKLA ?

Şimdi aral bizi umursamıyor bizde aralı umursamıyoruz ben bi çok kez telefonda konustum onlarla Bize sattıkları oyun Pal version indirmemiz gereken pachlar var paralı Giriyoruz UK den indire biliyormuyuz parasını verip ? Onuda yapamıyoruz tamam bole bir imkanımız olsa degerli bir oyuna gidip okadar para verelim onuda saglayamıyor bize.....

Arkadaşlar bu herşeyde bole avrupada adam hala 5110 cep telefonu kullanıyor çöpleri cam ayrı yere kagıt ayrı yere plastik ayrı yere atıyor geri donuşturuyor her seferinde ulke kagra geçiyor avrupadaki adam Kendi ulkesinin aracını alıyor konfora bakmıyor

Ama biz paramızda olmasa Playstation 3 alıyoruz ekranıda alıyoruz taksitle fln daha avrupada kimse almamısken En çok turkiyede iphone cep telefonları var kaçak yada turkcell imzalı avrupaya sun bakıyım okadar fiyattan alacakmı cep telefonunu ..... Adamlar türkiyeden zaten deli gibi kaar ediyolar üzerine bide madenleri fln onu bunu alıyolar kaçak giriyor ama nerden geliyor gene avrupa ulkelerinden kaçak geliyor adam zaten o şekilde kaar ediyor dedigim gibi e sende yok ozaman kardeşim ben almıyorumda demiyorsun alıyorsun ama diyorki afedersiniz zaten bu kek alıyor 2 gun havlar 3 gun susar oynamaya devam eder ne ugraşıcam....

Avrupalı Bir yazar:Türklerin en cok neyini seviyorum biliyormusunuz 1 gun tum televizyonlarda herhangi bir haberle yıkılıyorlar istyan edip peşini burakmayacaklarını soluyolar ama 3 gun sonra herşeyi unutuyorlar......

Yani bizim hiçbirşey demeye hakkımız yok cunku biz diyoruz hemde afedersin catır catır alıyoruz adamların umrundamı ?

Siz aralı fln burakında..... 1 milyon Türk ps3 kullanıyor belki daha fazlası bunlardan 400 ü 300 ü Orjinal ps3 kullanıcısı digerleri Kaçak ps3 kullanıcısı yani Türkiyede su anda 400 adam PS3 kullanıyor bu 400 kullanıcıdan 300 ü kabullenmis ve accauntunu UK ve US olarak açmış payragını degiştirmiş 2 ayrı acaunt açmamış Bu orjinal alanlardanda yine bu 300 ü PS3 ten bakıldıgında Türkiyede yaşıyor ama Amerikalı yada İngliz vatandaş olarak lanse ediliyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strongiron -- 27 Mayıs 2009; 0:12:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Strongiron

Playstation oyuncuların %95 i kaçak PS3 aldı tahtakale vs ordan burdan yabancı ulkeden

Ben o %5'lik kısıma giriyorum o zaman.
  • arkadaşım sayıyı abartma lütfen Türkiyede 1 milyon ps3 kullanıcısı var demişsin 60-70 bini geçmez öyle olsa zaten çoktan store açardı adamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THX -- 27 Mayıs 2009; 0:36:36 >
  • quote:

Playstation oyuncuların %95 i kaçak PS3 aldı tahtakale vs ordan burdan yabancı ulkeden
    Playstation oyuncularının %99 u kaçak Ps3 oyunu alıyor Türkiye girişli degil oyunlar olsada o ulkenin sitesi sattıgı icin o yararlanıyor ona destek gidiyor
    Playstation oyuncularının %99 u (İstanbulun) Ps3 oyunlarını Kadıkoy yada karşıdan alıyor paranın birazı adamlara birazı nereye gidiyor ben bilmiyorum....
    Playstation oyuncularının %99 u Playstation store u Türk istiyor ve Türkçe oyun destegi istiyor ne HAKLA ?

Şimdi aral bizi umursamıyor bizde aralı umursamıyoruz ben bi çok kez telefonda konustum onlarla Bize sattıkları oyun Pal version indirmemiz gereken pachlar var paralı Giriyoruz UK den indire biliyormuyuz parasını verip ? Onuda yapamıyoruz tamam bole bir imkanımız olsa degerli bir oyuna gidip okadar para verelim onuda saglayamıyor bize.....

Arkadaşlar bu herşeyde bole avrupada adam hala 5110 cep telefonu kullanıyor çöpleri cam ayrı yere kagıt ayrı yere plastik ayrı yere atıyor geri donuşturuyor her seferinde ulke kagra geçiyor avrupadaki adam Kendi ulkesinin aracını alıyor konfora bakmıyor

Ama biz paramızda olmasa Playstation 3 alıyoruz ekranıda alıyoruz taksitle fln daha avrupada kimse almamısken En çok turkiyede iphone cep telefonları var kaçak yada turkcell imzalı avrupaya sun bakıyım okadar fiyattan alacakmı cep telefonunu ..... Adamlar türkiyeden zaten deli gibi kaar ediyolar üzerine bide madenleri fln onu bunu alıyolar kaçak giriyor ama nerden geliyor gene avrupa ulkelerinden kaçak geliyor adam zaten o şekilde kaar ediyor dedigim gibi e sende yok ozaman kardeşim ben almıyorumda demiyorsun alıyorsun ama diyorki afedersiniz zaten bu kek alıyor 2 gun havlar 3 gun susar oynamaya devam eder ne ugraşıcam....

Avrupalı Bir yazar:Türklerin en cok neyini seviyorum biliyormusunuz 1 gun tum televizyonlarda herhangi bir haberle yıkılıyorlar istyan edip peşini burakmayacaklarını soluyolar ama 3 gun sonra herşeyi unutuyorlar......

Yani bizim hiçbirşey demeye hakkımız yok cunku biz diyoruz hemde afedersin catır catır alıyoruz adamların umrundamı ?

Siz aralı fln burakında..... 1 milyon Türk ps3 kullanıyor belki daha fazlası bunlardan 400 ü 300 ü Orjinal ps3 kullanıcısı digerleri Kaçak ps3 kullanıcısı yani Türkiyede su anda 400 adam PS3 kullanıyor bu 400 kullanıcıdan 300 ü kabullenmis ve accauntunu UK ve US olarak açmış payragını degiştirmiş 2 ayrı acaunt açmamış Bu orjinal alanlardanda yine bu 300 ü PS3 ten bakıldıgında Türkiyede yaşıyor ama Amerikalı yada İngliz vatandaş olarak lanse ediliyor ...

Öncelikle iyi akşamlar,
    -İlk olarak demişsiniz ki %95 kaçak. Neye dayanarak böyle bişey diyorsunuz? Türkiye oyuncularının büyük kısmı Türkiye'den yasal olarak almış, garantili kullanmaktadır. Ancak sizin gibi istatiki bilgi veremiyorum.

-PS3 oyuncularının %99'u kaçak oyun alıyor demişsiniz buna da bir anlam veremedim. Yurtdışından oyun almak bilinçli PS3 kesimi için henüz çok yeni bir gelişme.

-PS3 oyuncularının %99'u PSN TR istiyor demişsiniz. Türk oyuncuların büyük çoğunluğunun bir PSN hesabı bile yok. Çoğu oyuncu için PS3 PES'den ibaret. :)

-Aralla çok kez konuşmuşsunuz. Ne konuştunuz bizimle de paylaşırmısınız?

-Cep telefonu konusunda size katılmıyorum. Ancak bu konuda bir iddiada bulunamam. Ayrıca çöplerin türe göre paketlenmesi ile PS3 oyunlarının Türkiye pazarından satın alınması arasındaki bağı görmeye çalıştım ancak göremedim.

-Bişey demeye hakkımız değil hakkınız yok. Benim gibi düşünen insanlar gereğini yapıyor merak etmeyin.

-1 milyon Türk PS3 kullanıyor. Evet bu konuda haklı olabilirsiniz Dünya üzerinde çok sayıda Türk var belki 1 milyonu bulmuştur. Ancak Türkiye'de 1 milyon PS3 satılmış olamaz.

-300-400 PSN kullanıcısı mı? Sadece bu forumda o kadar vardır sanırım. Varın gerisini siz düşünün.

• quote:

Bu Arkadas Kesin TUIKde calısıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 27 Mayıs 2009; 1:35:36 >

• türkiyede 1 milyon ps3 kullanıcısımı? yani öyle bir sallıyorsunuzki yakalamak mümkün değil. ps3 tüm dünyada 23 milyon satmış ve bu satışlarının büyük bölümünü abd ve japonya oluşturuyor. geriye kalanda avrupa, uzak doğu ve dolayısıyla türkiye satışlarıdır. ps3 ün fiyatı sebebiyle türkiyede insanlar hala ps2 ve pc de oyunlarını oynuyorlar. ps3 tr de şu kadar satmıştır diyemem çünkü ortada resmi bir açıklama bile yok. sadece tr deki satışlarını %70 artırdığını biliyoruz hepsi o kadar ama neyin %70 i onu bilmiyoruz. değil ps3, xbox360+ps3+wii satışlarını üstüste koysanız bile toplam ps2 satışlarının yarısı bile etmez. ps3, türkiyede, ps3 cafelerden evlere içeri henüz girebilmiş değildir bence.

aralın ucuz oyun satması ile ilgilide şunu söyliyim. tr de insanlar ps3 kırılmadığı ve elleri mecbur oldukları için orjinal kullanıyorlar. eğer ps3 kırılmış olsaydı ps3 sahiplerinin %99 u kopya oyun oynardı. durum buyken siz olsanız ps3 oyunlarının fiyatını düşürürmüydünüz yoksa kırılmadan önce fırsattan istifade yükseltebildiğiniz kadar yükseltirmiydiniz? pc, wii, xbox360, ps2 oyunlarından para kazanamıyorsanız, ciddi anlamda para kazanabildiğiniz tek platformdan mümkün olduğu kadar çok gelir elde etmeye bakarsınız. bu da gayet normal bir durum bence

• quote:

Orjinalden alıntı: deliyimbiraz

t yani öyle bir sallıyorsunuzki yakalamak mümkün değil.

• ARAL'a gerçek anlamda baskı için en iyi yöntem birilerinin çıkıp (atıyorum) M-ARAL'ı kurup daha iyi hizmet, daha iyi fiyat vermesiyle olur mail filan atmakla olmaz. Ayrıca adamlar bir çok markanın Türkiye distribütörlüğünü almışlar o yüzden serbestçe at koşturmaları normal ne yazık ki.
  • Özellikle ps3 sonrası ortaya çıkan durum için konuşursak shopto gibi sitelerden siparişler ülkemizde her geçen gün artmakta.
    Adamlar artık Tr deki global fiyatlara orijinal oyun almak isteyen ps3 kullanıcı kitlesinin farkına varmış durumdalar.
    Zaten onlar için de Tr ye oyun göndermek pek de zorlu bir iş değil.Durum böyleyken Tr ye oyun göndermeyi bırakacaklarını hiç sanmıyorum.
    Arz-talep meselesi bir yerde.Temelli kapanmadığı sürece bu gibi sitelerin Tr'ye bu saatten sonra kapılarını kapatmaları çok zor.

Üstelik bunlar Tr ye doğru daha yeni açılmış sayılır arkadaşlar rekabet diye birşey var, bu tarz siteler zamanla daha da çoğalabilir.

Elbette bir gün gelip Tr de yeterince müşterileri kalmadığı zaman "artık Tr'ye oyun göndermiyoruz" diyebilirler.
    Ama bu ps3 için çok zor bir ihtimal, çünkü blu-ray donanımı orj. oyundan daha hesaplı olacak şekilde ucuzlayana kadar ps3 de eskiyecektir.
    Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Aral birçok dağıtıcı firmayla anlaşma yapmış olduğu için bugün ülkemizde maalesef tekel durumunda diyebiliriz.
    Mahalle bakkalı zihniyetiyle çalışıyor ve oyunları da istediği fiyattan satıyor.Bu fiyatları inatla dayamayı sürdürdüğüne göre demek ki bir şekilde kâr ediyor.
    Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demiyorum ama Aral a baskı yapmak bir sonuç getirmez.Onun yerine Aral'a tepkimizi koymayı sürdürebiliriz.
    Bugünlerde yapılabilecek en mantıklı şey orj. oyun satın alan herkesi yukarıdaki siteler hakkında bilinçlendirmektir ki zaten aylardır bu forumda yapılan şey de bu.
    İnsanlar bilinçlendikçe Aral'ın müşterisi de azalacak ve aral da değişik çözüm yolları arayacaktır diye düşünüyorum.

O yüzden;
    -Shopto
    -Ebay
    -Sendit
    -TheHut
    -PlayAsia

-Aral

• araldan alan yok almak ısteyen yok
    aral 100 liralık oyunu 50 yapsa ben yine gider 45e spot alırım
  • aral 100 liralık oyunu 50 lire yapsa destek veririm gider gavura para vermem 5 tl fark bize yol-su-elektrik olarak döner tabi düşünce meselesi ama yukarki yazılarda arkadaşın dediği gibi

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ bilinçlendirmek lazım.... Tabi ilk önce eğitim şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strongiron -- 28 Mayıs 2009; 2:45:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wzzik

Özellikle ps3 sonrası ortaya çıkan durum için konuşursak shopto gibi sitelerden siparişler ülkemizde her geçen gün artmakta.
    Adamlar artık Tr deki global fiyatlara orijinal oyun almak isteyen ps3 kullanıcı kitlesinin farkına varmış durumdalar.
    Zaten onlar için de Tr ye oyun göndermek pek de zorlu bir iş değil.Durum böyleyken Tr ye oyun göndermeyi bırakacaklarını hiç sanmıyorum.
    Arz-talep meselesi bir yerde.Temelli kapanmadığı sürece bu gibi sitelerin Tr'ye bu saatten sonra kapılarını kapatmaları çok zor.

Üstelik bunlar Tr ye doğru daha yeni açılmış sayılır arkadaşlar rekabet diye birşey var, bu tarz siteler zamanla daha da çoğalabilir.

Elbette bir gün gelip Tr de yeterince müşterileri kalmadığı zaman "artık Tr'ye oyun göndermiyoruz" diyebilirler.
    Ama bu ps3 için çok zor bir ihtimal, çünkü blu-ray donanımı orj. oyundan daha hesaplı olacak şekilde ucuzlayana kadar ps3 de eskiyecektir.
    Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Aral birçok dağıtıcı firmayla anlaşma yapmış olduğu için bugün ülkemizde maalesef tekel durumunda diyebiliriz.
    Mahalle bakkalı zihniyetiyle çalışıyor ve oyunları da istediği fiyattan satıyor.Bu fiyatları inatla dayamayı sürdürdüğüne göre demek ki bir şekilde kâr ediyor.
    Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demiyorum ama Aral a baskı yapmak bir sonuç getirmez.Onun yerine Aral'a tepkimizi koymayı sürdürebiliriz.
    Bugünlerde yapılabilecek en mantıklı şey orj. oyun satın alan herkesi yukarıdaki siteler hakkında bilinçlendirmektir ki zaten aylardır bu forumda yapılan şey de bu.
    İnsanlar bilinçlendikçe Aral'ın müşterisi de azalacak ve aral da değişik çözüm yolları arayacaktır diye düşünüyorum.

O yüzden;
    -Shopto
    -Ebay
    -Sendit
    -TheHut
    -PlayAsia

-Aral

%100 katılıyorum.

Ayrıca el_turco_06'ya da katılıyorum. Tüketici her zaman kendisinin işine gelen şekilde davranır. İster kaçak olsun ister bilmemne.

Bu arada şu yurt dışından gelen oyun ve makinalara "kaçak" denmesini kesinlikle kabul etmiyorum.

Neden derseniz, bu işletmeler bu makineleri, bu oyunları bir anlamda ithal etmiş oluyor. İsmine bavul ticareti deyin, ne derseniz deyin. Bu mallar ülke sınırından geçiyor, havaalanından geçiyor, piyasada satılıyor, internette ilanları veriliyor. Yani takip edilmemesi, gözden kaçması imkansız gibi bir şey. Satan mağazalar belli, getirenler belli. Ama işlem yapılmıyor. Demek ki "kaçak" değil. Yasal olarak giriyor. Ama tek parça halinde geldiğinden, veya bavul ticareti ile geldiğinden, ithalat veya ticaret sayılıp vergiye tabi olmuyor. Bu illegal bir olay değil, yasadaki bir boşluk. Madem öyle, Türkiye'ye girerken herkesin bavulunu kontrol edeceksin, bunun vergisini öde, gir, yoksa el koyuyoruz diyeceksin. Bunu yapıyorlar mı? Yapmıyorlar. O zaman kimsenin "kaçak" demeye hakkı yok.

Bu durum da devam ettiği sürece, NTSC PS3'ü piyasadaki "kazık" fiyatlardan daha iyi fiyata, bandrolsüz oyunları da ARAL KAZIĞI yerine, global fiyatlardan alabiliyorsunuz.

Bakın geçenlerde TrGamer sitesinin editörü, online olarak Steam benzeri şekilde oyun satan yabancı bir firmaya bir yazı göndermiş. Adamlar bizim IP'mizi gördüklerinde, mağaza otomatik olarak bölgeyi Avrupa diye algılıyor ve fiyatları Euro üzerinden gösteriyormuş. Örneğin oyun 40 dolar, ama bize 40€ şeklinde Avrupa fiyatı gösteriyor. Editör de sağolsun, kurları vs.'leri göstererek 1$=1.5TL, 1€=2.2TL demiş. Biz AB'de değiliz, haliyle bize Euro uygulamayın, dolar olarak alalım, bu sayede birçok kişinin işine gelir ve daha çok satış yaparsınız demiş. Adamlar da bunu gayet mantıklı bulmuşlar, kendilerinin de dolaylı olarak işine geliyor ve Türkiye'ye dolar üzerinden fiyatlandırma yapmaya karar vermişler.

Yani bunlar için bile birileri uğraşırken, bizim Shopto'yu, Sendit'i tavsiye etmemiz bir suç değil. Aksine bir gereklilik.

Doğru, Aral ithal edince vergisi var, nakliyesi var vesaire...
    Ancaaaaak;
    Bugün GTA4 kaç liraya indi? 80 lira mı? 90 lira mı?
    Aral bunu 200 küsür liradan 140'a indiriyor, "yüzde şu kadar indirim yaptık" diyor. Bir de bu ürünleri yüksek miktarlarda ve toptan fiyatına aldığını düşünün. Yani aslında çok büyük ihtimalle şu "kaçak" dediğimiz şekilden daha ucuza alıyorlardır.

Arkadaşların dediği gibi, Aral tekel ve hala bu fiyatlarla piyasada tutunabiliyorsa, demek ki satıyor ve baskı kurmak vs. yapmak hiçbir işe yaramaz. Adamlar "hee heeee..." der geçerler. Demek ki şu anki müşteri kitlesi onlara yetiyor.

Ayrıca serbest piyasa koşullarında, bir firmaya "fiyatını düşür" diye baskı yapamazsınız. Rekabet olursa, rakip firma daha iyi fiyata satarsa, fiyatlar kendiliğinden aşağı iner

Haliyle kendimizi çok yormaya gerek yok.
    Ben şu satırları bile boşa yazdım yani, o derece

• Şu ps2 oyunu fiyatını bakınhttp://www.aralgame.com/asp/listgroup.asp?group=034 140 YTL şimdi bu şahsiyetsizler bu oyunu tüketiciye bi güzel bu fiyattan sattıalanda bigüzel şapa oturdu,şimdi asıl mesele bu oyunu alan adam zorlamı bu oyunu aldı?Hayır kendi iradesiyle aldı,daha nasıl baskı kurup fiyat indirimi yapacazki,alan memmnunsatan memmnunadamlar fahiş fiyatlarda oyun satmayı kendilerine vizyon edinmişler,böyle insanlar yola gelmezZaten adamlarında hiç umrunda deyil"alırsan al,almassan gölge yapma" gibi tavırları var,en güzeli DH aracılıgıyla insanları bilinçlendirmek ARAL DENEN VİZYONSUZ FİRMADAN ÜRÜN ALMAYIN demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 28 Mayıs 2009; 14:27:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Roronoa Zoro

Şu ps2 oyunu fiyatını bakınhttp://www.aralgame.com/asp/listgroup.asp?group=034 140 YTL

sen asıl buna bak :http://www.aralgame.com/asp/show_stock.asp?product=02.0119

Playstation 3 METAL GEAR SOLID 4: GUNS OF THE PATRIOTS LIMITED EDITION » 250 TL »

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 28 Mayıs 2009; 17:20:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: deliyimbiraz

quote:

Orjinalden alıntı: Roronoa Zoro

Şu ps2 oyunu fiyatını bakınhttp://www.aralgame.com/asp/listgroup.asp?group=034 140 YTL

sen asıl buna bak :http://www.aralgame.com/asp/show_stock.asp?product=02.0119

Playstation 3 METAL GEAR SOLID 4: GUNS OF THE PATRIOTS LIMITED EDITION » 250 TL »

işte görüyosun millet alıyor 250 ytl ye alıyor hemde,yakında stok biterse hiç şaşırmam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.