şunu öğrendim orjinal oyun almak yada alabilmek çok tatlı bir duygu.
ilk kez pc de dahil orjinal bir oyun satın aldım hayatımda hem de taa yurtdışından shoptodan.lttlebigplanet kabını o zarfı bile kokladım. ingiltereyi o kargo uçağını geçtiği okyanusu atatürke inişini hissettim içimde.
sonra killzone2 özel sürüm ardından normal sürüm sonra socom sırayla geldiler evime.
Yüce Allah meslek-iş nasip etsin de daha neler alırız shoptodan
bir bankada iş sahibi olsam bluray film arşivi yapıcam orjinal olucak , xboxa bile kaliteli multisi olan oyunları orjinal alıcam , ps3e yine oyunlar alıcam. killzone2nin haritalarını satın alıcam. yeter ki para olsun.
yanlız ingiltere ile türkiye arasında okyanıs yok
quote:
Orjinalden alıntı: Corleone™
quote:
Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::
şunu öğrendim orjinal oyun almak yada alabilmek çok tatlı bir duygu.
ilk kez pc de dahil orjinal bir oyun satın aldım hayatımda hem de taa yurtdışından shoptodan.lttlebigplanet kabını o zarfı bile kokladım. ingiltereyi o kargo uçağını geçtiği okyanusu atatürke inişini hissettim içimde.
sonra killzone2 özel sürüm ardından normal sürüm sonra socom sırayla geldiler evime.
Yüce Allah meslek-iş nasip etsin de daha neler alırız shoptodan
bir bankada iş sahibi olsam bluray film arşivi yapıcam orjinal olucak , xboxa bile kaliteli multisi olan oyunları orjinal alıcam , ps3e yine oyunlar alıcam. killzone2nin haritalarını satın alıcam. yeter ki para olsun.
yanlız ingiltere ile türkiye arasında okyanıs yok
doğru yaa. kpss genel kısmından kalcaz galiba belki bi sol yapıp okyanusdan dolaşır
Shopto , Videogamesplus gibi ayagima kadar getirecekse ve ayni fiyata verecekse bana uyar ...
Valla baskı sonuç getirmez... Talep olmasaydı adamlar burlarda olmazlardı.. Onların müşterileri belli ve adamlar da gayet tırınk parayı kazanıyorlar senin baskına " vaaaay delikanlı" der geçer
quote:
Orjinalden alıntı: gillgrissom
Aral'ın fiyatları pahalı evet, fakat ordan oyun alanları enayi yerine koymak yanlış bence. Herkes bizim gibi para hesabı yapmıyor, nerede daha ucuza bulurum diye düşünmüyor ki. Adam ayda 3000-4000 TL maaş alıyorsa bir oyuna 160 TL vermek koymaz ki. Belki ilerde ben öyle para kazansam uğraşmam kargosuydu, takip nosuydu, 10 gün önce verdim hala gelmedi vs. diye.
Kaldı ki zaten Aral'da bu yurtdışı alışveriş olayının farkındadır, farkında olmaması imkansız. Türkiye'de elektronik herşey pahalı, biz yabancı firmaların buradaki distribütörlerine KVK vs. telefonu cartı curtu ucuza satın diyebiliyor muyuz? diyemiyoruz. En azından yurtdışından oyun alabiliyorum ona seviniyorum ben.
Bunun maaşla ne ilgisi var.. Ben alıyorum o kadar maaş enayi miyim gidip ARAL'dan kazıp yiyeceğim...
Elektronik tarafına gelince PS3'deki fark yaklaşık %40 peki oyundaki fark neden %100.. Ayrıca oyun yazılım sınıfında benim bildiğim yazılımlar OTV'ye tabi... KDV her ülkede var farklı oranlar olsada.. Yani oyunlar %30 pahalı olabilir bu mantıklı..
Bandrol ise ürün başına 2 TL'yi geçmez..
Ben bu işi biraz kurcalayayım bakalım altından ne çıkıyor. . . Gerekirse rekabet kurumuna baş vururum piyasada Tekel oluşum var diye ki bu Rekabet Kanununa göre yasaktır.
Araldan oyun almayarak zaten tepkimizi koyuyoruz merak etmeyin.
tanımam aralı teknosayı benim muhatabım oyunda maxipaket
Ya zaten şu forumları biraz okuyan gidipte Aral dan oyun almazki, ben şahsen almadım almam, almıycam Shopto dururken Aral a paramı yediririm, spotçulardan alırım ki alıyorumda Aral da bu fiyatlar varken oyun moyun almam.... Biz o parayı o kadar kolay kazanmıyoruz, iki oyun parasına konsol alınır, 5 oyun parasına PC toplanır gerisini siz düşünün....
8 dolarık oyunu 60 liraya satan zihniyetten ne bekliyorsunuz???
adamlarda baskıyı cok takar ya herseyden tum fıyatlardan haberlerı var ...sen merak etme 180-200 ü bastırıp oyun alan çok bu memlekette.... bı halt olmaz baskı yapma, cesaret et gıt play-asia shopto vs sıtelerden al ben oyle yapıyordum sonra gıttım xbox360 aldım dünya varmış dedim.
ya ben niye koşayım ARAL'ın peşinde, ARAL benim peşimde koşsun. Para benim değil mi, o beni ikna etsin ben neden ikna edeyim ki.
araldan alacak param da olsa araldan hayatta almam aldırmam
bu fiyatlar aral ın fiyat polıtakası degıl
bakınız arabalar- yurt dısında ne kadar bizde ne kadar.. bakınız elektronik eşya- yurt dısında ne kadar bizde ne kadar
sırf kdv gumruk,bandrol bıtmıyo ıthal edıyosanız bunun navlun u var tasımacılıgı var ambarı var gumrugu var yani devlet dayatması boyle olduktan sonra yapılıcak tek yok bizim yapptıgımız yol
shopto sendıt ve elaltı oyun satan dukkanlar devam cokta sorun degil aral dan alıp almamam ne yapıcak aral
oyun sattıgı yerlere örnek d&r a gıdıp oyunmu takas yappıcaz bosverin boylesı daha iyi kaybeden aral degıl aral zaten bunun farkında kayıp eden herzamankı gibi devlet bu anlayıslada bole devam eder...
iyide vergiler her ürün için aynı değil. Ayrıca aral dağıtımcı firma direk yapımcı firmadan temin ediyor 30 liralık oyunları 200 e satıyor sen hayatında böyle vergi gördün mü hiç? Bu vergi felan değil tamamen haksız kazanç.
Bu arada size bir bilgi daha veriyim tahtakalede tanıdığım bir esnaf arkadaşım borcuna karşılık eline ps3 oyunları vermişler onunla konuştum bu spotçuların oyunları 50 tl den aşağı bir fiyata getirdiklerini söyledi. Bize gelişi 90-100 diyip duruyorlar bide , zaten inanmıyordum bi insan bir oyundan 5-10 lira kar için bu işe girmez ayda sattığı zaten en fazla 30-40 oyun.
ARAL dan almam, etrafimdakilere de aldirmam. Isini adam gibi yapan, musterisini kaziklamayan yerlerden alisveris yapmayi tercih ederim. Aral benim gozumde bu orneklerin hicbirini karsilayamiyor. Haa ne kaybeder, belki birsey kaybetmez ama ulkemiz kaybediyor onuda devlet buyuklerimiz dusunsun, sonucta korsanda almiyoruz.
quote:
Orjinalden alıntı: THX
baskı mı kuralım nasıl olacak Aralın binasını basalım kalaşnikovlarla üzerimize bombalar bağlayalım bir kaç tane'de rehine alırız ya fiyatlar düşer yada kendimizi havaya uçururuz deriz
hic bisey yapamayiz, istesek yapariz demek isterdim ama malesef...
quote:
Orjinalden alıntı: Drizzt_tr
Bu yüzdende Araldan almıyoruz zaten. Onlar düşünsün
aynen.
Müşteri her zaman haklıdır! Bu yüzden onlar düşünmeli bunu. Düşünmediklerinden olsa gerek adamlar hallerinden memnun. Shopto varsa tasa yok
Ya 3 gün sonra shoptı olmazsa ne yapacaksınız. Sağlam bir kontrol yaptım Avrupa Menşeli takip no verip de Türkiye'ye gönderim yapan tek satıcı.
Shopto Türkiye'ye satmaktan vazgeçerse yada kapanırsa ne olacak...
Bence sorunu kulak arkası yapmaktansa peşin peşin çözmek daha mantıklı..
Dikkat ettiniz mi son zamanlarda marketlerde PS3 oyun standatları büyümeye başladı.... Demekki bizim gibi uyanmış insan sayısı fazla değil önce onları uyandırmakla başlayalım onları
Derseniz ki boşver uyanmasınlar onlar bizim potansiyel müşterimiz o zaman yapacak bir şey yok elbette
Aslında biraz da devlette suç var bence. Sonuçta vergiyi bindiren onlar.