Şimdi Ara

ucuz pc alıp parça parça 5000 tllik pcye yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 yıldır i5 2410m li laptop kullanıyorum, oyunlarda ve günlük işlerde yavaş kalmasından gına geldi. esasen oyun oynamak için düzgün bilgisayar almaya karar verdim.

daha hesaplı olduğu için tüm parçaları 2.el alacağım.
    işlemci min 4 çekirdek olacak, tek çekirdek performansı ne kadar iyi olursa günlük işlerde o kadar iyi.
    ama olmazsa olmaz değil, amd 8 çekirdeklerde olabilir, çok muhtemelen işlemcileri oc yapıcam.

3 yıl boyunca far cry 4 gibi güncel birkaç oyunu 30 fps üstü fhd-2k ve ultra grafiklerde oynamak istiyorum. daha sonra çekirdeği az gelirse, hızı az gelirse falan gider güzelinden gerekli parçaları alırım.

gelelim para kısmına:
    1,5 yıl içinde elime kademeli olarak 5000 civarı para geçecek, ama elimde şuan 500 var
    bununla oyun harici günü kurtarmak için ucuz pc alıcam.

kafamda 3 şık var

1. ilk olarak q6600-fx x4 vs ucuz yollu bir sistem toplayıp sonrasında 500-1000 lira civarı 2.el ekran kartı alıp iyi-kötü oyun açabilen bu pc ile uzunca süre idare edip, eldekileri satıp üst düzey i5-i7 (4790 vs) işlemci+anakart+ram aldıktan sonra tekrar para biriktirip 2000 civarı bir ekran kartı almak

2. q6600-fx x4 vs ucuz yollu bir sistem toplayıp sonrasında 500-1000 lira civarı 2.el ekran kartı alıp iyi-kötü oyun açabilen pc---- orta vadede bunu satıp 2.el üzerine 500-1000 koyup 2000 lira civarı orta düzey i5 alıp ekran kartına yüklenmek 2000-2500 liralık ekran kartıyla birlikte tahminimce i5 her şeye yeter, 4-5 yıl sonra yetmezse tekrar o yıl çıkan orta i5 alırım

3. önce q6600-fx x4 vs sonra gpu, sonra bunları satıp amd fx 6100 gibi sistem almak, işlemciden artan parayı ekran kartına vermek, daha sonrasında üst düzey ekran kartı almak, işlemci geri kalırsa amdnin daha sonra çıkacak işlemcilerinden alırım.

uzun vade önemli değil,
    kısa ve orta vadede en iyi oyun performansı nasıl alabilirim,siz benim yerimde olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz? her türlü öneriye açığım.

• Elindekiyle idare et paranı biriktir 1.5 yıl sonra piyasada yeni donanımlar kaynıyor olur 10 numara PC'ni toplarsın o zaman. Şimdi 2. el falan uğraşma boş ver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doları takip et derim
  • Lga 775 yanlis secim 1150 soket duzgun anakart ve pentium islemci 4gb ram duzgun powerle ise basla derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burası türkiye. yemeyelim birbirimizi :D, doların düşeceği yok ki.
    bir de gelecek yıl ki yeni çıkan parçalar yüzde 3 vs daha hızlı olur. iddia oranları gibi 1.03leri çarparsak taş çatlasa yüzde 10 daha hızlı olur toplamda. ama gelecek yıl yeni çıkacaklar yüzde 3 hızlı oldukları bu yılki parçalardan tane başı 50-100 pahalı olacak. bulabilirsem tüm parçaları 2. el alacağım, sıfır almaya göre ekonomik olacak. bir an önce oyun oynayabileceğim pcye kavuşmak istiyorum.

1150 sokete uygun 4 çekirdekli işlemciler 500 tl, 600 lira civarına cpu+ram+anakart+bilgisayarı acabilecek bir ekran kartı alabilirim anca,
    ilk birkaç ay, param olmayacak. bir de intel habire soket değiştiriyor, 1151 çıkmış, gelecek yıla para biriktirebilirsem 1152si çıkabilir, alacağım işlemciye bi daha anakart almam lazım olcak.
    misal q6600+ anakart alırsam, yeni işlemciye geçerken tekrardan onun anakartını alacağım, ama zaten lga 775 sistem ucuz olacağı için önemli değil gözümde,
    far cry 4te çift çekirdek yetmiyor, 600 civarı bütçe için 4 çekirdek günlük işlerde daha işime gelecek diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enlighteray -- 19 Ekim 2015; 23:07:43 >

• En basitinden q6600 ile g3258 in performansini karsilastir 775te gidecegin nokta q9650 2eli bulabilirsen 300 lira cok yanlis yoldasin hadi kolay gele

• Z97 GAMING 3 Anakart + Celeron 1820 ile başla derim.

İşin sonunda anakarta öyle bir sistem kurarsınız i sizin bile aklınız durur.

(Örn 5770C - GTX 980Ti - 32 GB Ram)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

En basitinden q6600 ile g3258 in performansini karsilastir 775te gidecegin nokta q9650 2eli bulabilirsen 300 lira cok yanlis yoldasin hadi kolay gele

şimdi baktım, g3258 daha iyiymiş. g3258 alırsam para olunca direk i5 alırım,
    ama çift çekirdek biraz tıkıyo.günlük işlerde-internette takılırken çok sayıda sekme açıyorum, yanına müzik, bazen video izlerken nette bişeyler yapıyorum. 2 çekirdek htye rağmen tıkanıyor.
    g3258 yerine tek çekirdek performansını biraz kısıp, oyunlarda yüzde 20 civarı yavaşlamayı kabul etsem amdde ne önerirsin?
    oyunlar biraz yavaşlar, günlük işlerde tıkanmam, diye bakıyorum. extra anakart masrafı ileride param olacağı için sorun değil, zaten o zaman i5 alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enlighteray -- 20 Ekim 2015; 0:16:47 >
  • enlighteray E kullanıcısına yanıt
    Amdye hic bulasma oncelikle . Atladigin nokta islemcilerde nesil ilerledikce cekirdek verimide aryiyor 2cekirdek pentium 4 cekirdek quad islemciyi geciyor o yuzden yazdigin islerde bence yeter cok takikiyorsan i3 alirsin ht var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.