Şimdi Ara

Ucuzlayan Harici HDD ler, tavsiyeler, tecrübeler, lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 240 gb hdd'im doldu. Ve de dvd ye kaydetmekte istemiyorum artık. Çünkü güvenemiyorum dvd medialara. Sorun şimdi harici hdd mi alayım yoksa dahili mi. Aralarında pek fiyat farkı kalmadı (http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23438). Fakat harici hdd ler hakkında çeşitli dedikodular dolaşıyormuş; veri kaybı yaşadıkları gibi. Ve de bunlarda usb den bir de ekstradan firewire den giriş özellikleri olanlar var. Firewire özelliği olanlara eğer anakartımız destekliyor ise kablosuz ulaşabileceğimiz anlamına mı geliyor. Media center diye isimlendirilenlerin ekstraları nelerdir? Media center olmayanlarda dahili hdd mizin c sürücüsünün image ını alma özelliği yok mu? Marka tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiye kadar external hdd ler ile yaşadığınız iyi kötü tecrübeleriniz nelerdir? Eğer External HDD ler ile ilgili bilgilerinizi bizle burada forumda paylaşırsanız şimdiden teşekkür ederim.

• bende western digital passport ve seagete external 500gb western passport 120 gb ama kapasite olarak seni tatmin etmiyebilir.seagate"i önerebilrim.6 aydır bende sorunsuz çalışıyor.

Kapasite 500 GB
    Dönüş Hızı 7200 RPM
    Önbellek 16 MB
    Ortalama Erişim Süresi 8.5 ms
    Transfer hızı (Mbytes /sn) 32-58
    Yatay DxWxH 7.125x6.5x2.25
    Düşey (Pedastal ile) 7.125x2.5x7
    Kullanıcı PC Kullanıcılar ve Mac Kullanıcıları
    Güç 90V-264 V
    Garanti 2 Yıl
    Fireware Var

• arkadaş bunlara bı kadar para vermeye değermi bi kere bence harici sata hdd kutusu al bir de sata2 yüksek kapasiteli harddsik olsun bitsin
    ben bir aydan beri kullanıyorum memnunum
  • o şekilde bazı sistemlered kararsızlık ve uyumsuzlık yapıyor yeni bir sistem olduğu için harddisk kutuları evlere şenlik.. zaten bizim gibi ülkelerden başka yerde de hard disk kutusu die bir şey gelişmeyeceğinden düzelme ihtimalide yok..

hazır kutulu olanlar içinde veri kaybı neredeyse her ürün için söyleniyor.. açıkcası ben alacaktım şu an vazgeçer gibi oldum en azından biraz daha beklicem.

son olarakta fiyatları evet düştü ama halen yurtdışının neredeyse iki katı..

ya bekleyeceğim yada 160gb lık bir philips var onu alcam..

karar veremedim.
  • western digital in fiyatları neredeyse yarıya dustu.media center my book essentıal gıbı modellerın ne farkı var?bırde fırewıre ozellıgı nedır ne ıse yarar?bu sorularımı cevaplarsanız ck memnun oolurum sımdıden tessekkur ederım
  • dostum bu harici olsun dahili olsun ne kadar dusmus ya fiyatları hard dıskl erın
  • Bende dün WD-NetCenter 250GB aldım, network drive. Üzerinde usb print server ve usb harddiskleri bağlayıp kapasitesini arttırmak için iki tane de usb port var. Diski US Robotics Wireless Router'a bağladım ve evde kullanımda bana büyük rahatlık sağlayacağını düşünüyorum. Daha izlenimlerimi aktaracak kadar kullanmadım,ilerleyen günlerde tecrübelerimi paylaşırım.

c|net incelemesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @blitz bu cihazı ethernet portlu adsl modeme bağlayıp ağ bağlantısı sağlaybilirmiyiz. modemim airties rt210 kablosuz 4 adet ethernet portlu adsl modem. yani modem router görevi görür mü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALPAK

@blitz bu cihazı ethernet portlu adsl modeme bağlayıp ağ bağlantısı sağlaybilirmiyiz. modemim airties rt210 kablosuz 4 adet ethernet portlu adsl modem. yani modem router görevi görür mü?

Elbette kullanabilrsin. Bende kablo modem olduğu için mecburen bir router'a ihtiyacım var ama çok portlu adsl modemlerde böyle bir gereklilik yok, zaten üzerlerinde router da var. Yalnız vakit bulamadığım için pek kullanamadım, o yüzden cihazın artı ve eksi yönlerini paylaşamayacağım. Bence internetten enine boyuna bir araştır ondan sonra ver kararını. Örneğin hard diski üzerinde pc'ye bağlamak için usb port yok sadece ethernet arayüzünden pc'ye bağlanabiliyor, ama üzerinde iki tane harici cihazlar (printer yada usb hard disk) için usb port var ki bu bence çok güzel bir özellik. Aynı zamanda klasör veya disk bazında şifreleme imkanı da var, yani birden fazla kullanıcı birbirlerinin klasörlerine erişemeden aynı diski kullanabiliyor.

Alternatif olabilecek çözümler ise Dexonic'in Lan Drive'ı yada D-Link DNS-120 NAS Adapter. Dexonic'in hem ethernet hem de usb arayüzü var ama print server veya usb hard disk bağlayıp kapasite arttırma özelliği yok. Benim usb hard diskim var ve bana yeter diyenler için ise D-Link DNS-120 NAS Adapter var. USB hard disk'i bu adaptöre bağlayıp network drive haline getirebilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.